Must have: het opblaasbad voor in je badkamer

by Anouk

Ben jij net als ik niet gezegend met een vast bad in je badkamer, maar heb je net als ik wel nét de ruimte om languit in je badkamer te liggen? Dan weet ik waar jij iets aan kan hebben. Dé hype van dit moment is namelijk een bad dat je op kan bergen als je hem niet gebruikt. Ideaal! Voor mijn verjaardag in november kreeg ik een opblaasbad en die gebruik ik zeker een paar keer per maand! Maar naast opblaasbaden bestaat ook het opvouwbad en gewoon een solide zitbad. Ik vertel vandaag waarom ik zo gek ben op badderen en wat de verschillende types zijn.

Het opblaasbad

Waar ik als eerste op zocht toen ik wist dat we een grotere badkamer kregen was het opblaasbaar bad. Denk aan een bad dat je in de tuin zet, maar dan opblaasbaar met een pomp en een slang om in je afvoerputje te hangen. Eigenlijk dus buitenbad maar dan 2.0. De meest bekende variant is de Tubble, maar er zijn ook andere merken op de markt. Het grote voordeel is dat je dit bad binnen een minuut hebt opgepompt en dat je deze makkelijk weer opbergt. Het vouwen van zo’n bad kost even oefening maar hij is best compact te bewaren. Het opblaasbad loopt makkelijk leeg met een slang in je afvoer én is met een doek en wat afwasmiddel binnen een mum van tijd schoon. Zelf heb ik een opblaasbad. (vertel ik meer over onderaan dit artikel)

Het zitbad

Dit bad heb je in meerdere varianten, de emmer en een vierkante variant. Dit bad is wat meer solide en daarbij meteen de reden waarom het voor mij afviel: hij is moeilijk(er) op te bergen. Als je vaak in bad gaat is dit juist weer top, dan heb je wel een iets grotere badkamer nodig. Het zitbad is zoals gezegd ook echt een bad om lekker in te zitten en je zal niet helemaal met je lichaam onder water komen.

Het opvouwbad

Het opvouwbare bad is ook wel een soort opklapbaar bad. Je kan deze dus wel makkelijk wegleggen en hij is wat langer dan het zitbad zodat je wel meer onder water komt. Het bad kan dicht aan de bovenkant waardoor je water extra lang lekker warm blijft.

Jacuzzi

Tot slot kwam ik ook nog een jacuzzi tegen! Niet helemaal mijn budget (ook al hou ik best van bubbels) maar ik wilde jullie toch even laten weten dat ook dit soort bad verkrijgbaar is! Wellicht is dit bad geschikter voor de achtertuin maar persoonlijk zie ik zo’n bad ook wel zitten in mijn badkamer hoor!

Mijn ervaring

Ik ben zo fan van mijn opblaasbare bad! Een mooie foto maken is me nog niet gelukt maar wellicht komt deze in de toekomst. Het bad ligt het lekkerst als ik horizontaal lig haha! Dus de hoofdkussens laat ik meestal leeg. Ook vind ik het leuk dat ik samen met mijn vriend in dit bad pas, wel zo gezellig. Sinds mijn achttiende woon ik niet meer thuis en sinds die tijd heb ik ook geen bad meer. Als ik bij mijn ouders ben ga ik altijd in bad en nu kan dat thuis gewoon ook. Het opblazen (pomp) en legen valt me mee. Het bad droogt makkelijk en is super simpel schoon te houden. Soms ga ik twee keer in de week en de andere keer ga ik maar een keer in de maand. Bruisballen, badschuim, badzout, alles kan er gewoon in. Het is perfect voor onze kleine badkamer en dit was echt mijn favoriete verjaardagscadeau.

Waarom is in bad gaan zo goed?

Voor mij persoonlijk betekent in bad gaan (of badderen zoals ik het noem) even helemaal ontspannen. Het warme water werkt fijn voor mijn spieren maar vooral geestelijk ben ik even helemaal weg. In bad luister ik een podcast of lees ik een boek terwijl het warme water mijn lichaam laat ontspannen. Daarnaast helpt het bij mij als mijn badschuim/olie/zout rustgevend ruikt zoals naar lavendel of jasmijn. Het is wel belangrijk om je huid goed tijdens en na het badderen te verzorgen. Zorg voor producten die dus echt verzorgen en niet uitdrogen of smeer je naderhand goed in.

Lekker voor in bad

Welk bad van deze lijst heeft jouw voorkeur?

Dit artikel bevat affiliate links, lees de disclaimer voor meer informatie. Het bad heb ik gekregen maar niet van een bedrijf maar van mijn heeeeel lieve vriend (die het bad zelf ook graag gebruikt).

Bron foto: Pixabay

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 3 februari 2020 - 23:09

Ik heb serieus zitten kijken naar het opvouwbare bad sinds we een nieuwe badkamer hebben. We hebben geen bad meer (wel een heerlijke wellnessdouche), en iets wat weer opgeruimd kan worden lijkt me ideaal, dus wie weet komt die nog eens. Maar dan misschien volgende winter, want voor de zomer is het niet nodig, dan hebben we ons buitenbad (die laatste ja, gelukstreffer op marktplaats, fantastisch ding, kan het iedereen aanraden!)

Reply
Anouk 11 februari 2020 - 08:53

Een buitenbad is ook echt heerlijk! Wij hebben alleen een balkon helaas haha. Maar een wellnessdouche klinkt ook heerlijk!

Reply

Geef een reactie