Miso soup is makkelijk, lekker én heel erg gezond! Miso is een gefermenteerde pasta van sojabonen, rijst met zout en Koj. Dit goedje werkt heel goed op je spijsvertering en in Miso zitten o.a. een heleboel aminozuren en zorgt voor een aanvulling van probiotica (bacteriën in je darmen).
Omdat ik niet zeker was of ik helemaal gek zou zijn op Miso Soup heb ik gewoon bij de plaatselijke supermarkt een zakje gehaald. Hier zit vanalles en nogwat in zoals suiker, dus een volgende keer zal ik naar de natuurvoedingswinkel of een Toko.
In Japan wordt dit vooral als snack, maar ook als ontbijt gegeten. Een perfect idee voor mijn soeperchallenge!
Miso Soup
Ingrediënten (2 porties)
1 witte vis
Aziatische wokgroenten
2 zakjes miso (of wat er op het pakje staat)
300 ml water
Eventueel andere groenten die je nog hebt liggen
Bereiding
Het belangrijkste aan Miso is dat je het pas toevoegt als het water al iets is afgekoeld. Als je Miso aan kokend water toevoegd gaan de probiotische effecten verloren en dat is zonde!
– Kook water met de wokgroenten, of andere groenten die je in je kast hebt liggen. Denk aan broccoli, zeewier, bloemkool, spinazie, ui.
– Doe meteen de vis erbij zodat deze gaar wordt.
– Haal de pan van het vuur en laat even een paar minuten staan. Doe de Miso alvast in een soepkom (1 zakje per kom) en voeg uiteindelijk de soep toe.
Klaar! In het begin moet je misschien wennen aan de smaak, maar daarna is het echt heel lekker.
1 comment
[…] 4. Miso soup […]