Mijn favoriete vegan lunch

by Anouk

Soms eet ik iets zo vaak dat ik het over een paar weken waarschijnlijk niet meer kan zien. Gelukkig heb ik dat nu nog niet en kan ik mijn nieuwe favoriete lunch met jullie delen. Makkelijk om mee te nemen, je moet het alleen wel even bereiden. Maar dat bereiden kan ook de avond van tevoren, of eventueel als je ’s ochtends wat tijd over hebt kun je het ’s ochtends nog maken.
Deze lunch is helemaal veganistisch, voedselzandloper verantwoord en vooral heel vullend en lekker!

Anouk’s favo vegan lunch

 photo 20141016_143405_zps3nkdsxsu.jpg

Ingrediënten
1/2 aubergine
5 grote champignons
1 puntpaprika
sla (welke jij het lekkerst vindt. Eventueel kun je ook spinazie gebruiken)
Lente ui
1 eetlepel olie om mee te bakken

(Wat niet op de foto te zien is maar je ook toe kunt voegen:
Tomaten, komkommers, ui
Lekker koud toe te voegen, geeft het wat meer ‘bite’.)

Bereiding
Voor dit gerecht heb je twee pannen nodig. Een grillpan en een gewone koekenpan. Je kunt ook alles bij elkaar gooien maar ik vind gegrilde aubergine echt goddelijk dus die grill ik gewoon!

Oké, begin met twee pannen goed heet te laten worden. De koekenpan met een klein beetje olie en de grillpan zonder olie.
Snij alle ingrediënten in plakjes, blokjes, in ieder geval klein genoeg om lekker te bakken. De aubergine gaat in dunne plakjes in de grillpan. Als er een mooi patroontje aan de onderkant verschijnt kun je ze omdraaien.

Als het goed is heb je ondertussen de rest van de ingrediënten in de andere pan gedaan en kun je rustig even sla snijden voor je salade. Doe deze in een grote kom, of je brood/lunchtrommel.
Laat alles lekker bakken in de pannen, dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten, afhankelijk hoe heet je pan is.

Voeg naar smaak peper, zout en/of knoflookpoeder toe.

Dit gerecht is lekker warm te eten, maar ook koud is het heel erg lekker. Daarom is het zo geschikt om mee te nemen naar je werk of naar school. Je moet even puzzelen met de hoeveelheden, dat doe ik ook nog. Vaak heb ik nog wat over, en dat eet ik dan later (bijvoorbeeld in een pauze) op. Super lekker!

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Anouk 17 oktober 2014 - 13:58

Ziet er goed uit zeg! Dit recept ga ik zeker eens proberen 🙂

Reply
Van moeilijke eter tot alleseter - Groentje Gezond 20 februari 2017 - 12:44

[…] Maar de smaak, ach dat kon er wel mee door. Uiteindelijk at ik een keer gewokte champignons bij de La Place en ik was opeens verkocht. Stiekem waren ze op deze manier best lekker. Dit had ik ook bij […]

Reply

Geef een reactie