Menstruatie ondergoed getest: Wibra en Zeeman

by Anouk

Al maanden zie ik alle influencers poseren in onderbroeken. Soms met kant, soms een kleurtje, in string of hipster maar altijd is het menstruatie ondergoed van een bekend merk. Nou krijg je vaak via influencers een leuke deal maar toen ik laatst bij de Wibra budget menstruatie ondergoed zag liggen wilde ik dat ook proberen! Ook de Zeeman heeft inmiddels in de winkels menstruatie ondergoed liggen en zo komt er steeds meer op de markt dat ook leuk is voor de portemonnee!

Wat is menstruatie ondergoed?

Menstruatie ondergoed is ondergoed dat erg goed absorbeert en daardoor menstruatie bloed opvangt. Eigenlijk lijkt het in essentie op een wasbare luier want het bestaat bij het kruis uit verschillende absorberende lagen.

Eerst een laag die zacht is voor je vulva. Dan een laag dat antibacterieel is en dus geurtjes tegengaat. Het derde laagje is een ultra absorberende laag en de laatste laag is een PUL (=waterdicht) laag waardoor je niet gaat lekken.

Er zijn ontzettend veel soorten op de markt, van strings voor de lichte dagen tot hipsters en mijn favoriet: hoge slips (ja, ik hou van granny panties). Sommige hebben een dikkere absorberende laag voor de heavy dagen en andere zijn wat minder dik.

Een reden om menstruatie ondergoed te gebruiken is duurzaamheid. Tampons en maandverband bestaan grotendeels uit plastic of plastic verpakkingen. Daarbij kunnen deze producten wat verstikkend voelen en voelt ondergoed een stuk liever voor je huid en vagina. Het ondergoed gaat lang mee wat ook een groot pluspunt is.

De test

Ik heb niet alle soorten die op de markt zijn getest. Helaas werd ik niet benaderd voor een leuke sponsordeal dus ik ga voor budget duurzaam! In het verleden gebruikte ik de menstruatiecup maar na mijn bevalling beviel dat een stuk minder goed. Maandverband vind ik verstikkend en van tampons ben ik ook geen fan. Vrouwen uit mijn omgeving waren ontzettend blij met hun menstruatie ondergoed dus ik wilde het wel eens proberen.

Algemene ervaring

Wat ben ik blij dat ik inmiddels een paar maanden dit ondergoed heb uitgetest. Het bevalt me ontzettend goed! Je hebt helemaal niet door dat je het aan hebt. Mijn grootste nadeel in het begin was dat ik voorzichtig was in de aanschaf. Ik begon met 4 broekjes om te kijken of het wat voor me was maar omdat ze gewassen moeten worden voor volgend gebruik had ik geen broekjes meer na 2 dagen. Daar baalde ik van want vanaf het eerste moment vond ik het al een succes!

Dit vond ik positief:

  • Geen zweterig gevoel zoals bij maandverband
  • Niets in me (zoals een cup of tampon)
  • De onderbroeken vond ik lekker zitten
  • Ik was totaal niet met mijn menstruatie bezig
  • Geeft een vrij gevoel
  • Geen afval!
  • Ik lekte niet door
  • Geen geurtjes

Nadelen

  • Na gebruik de broekjes spoelen met koud water
  • Extra was

That’s it! In ieder geval heb ik nog niet echt nadelen ondervonden. De eerste keer een broekje met koud water uitspoelen (wordt aangeraden want van warmte gaan eiwitten stollen zoals bloed en urine en dan wordt het broekje niet schoon) vond ik even wennen. Je staat toch je eigen bloed uit te spoelen. Aan de andere kant was ik dit met de menstruatiecup al wel gewend en is het nog geen minuutje werk. Ik laat ze allemaal uitgespoeld opdrogen en was ze dan samen met donkere was op 30 graden. En ook het wassen valt me mee, het zijn maar een paar broekjes (tussen de 8 en 10 voor mijn menstruatie) dus die passen wel bij de was.

Getest: menstruatie ondergoed van de Wibra en Zeeman

Feitjes

WibraZeeman
SoortSlips en hipstersSlips, hipsters, boxers
MaatXS tot XXL XS tot XXL
FlowLight, medium, heavyMedium, heavy
Prijs €12,999, 99

Mijn ervaring

Ik ben wel een “granny panties kind of gal” , wat betekent dat ik graag grote oma onderbroeken draag want die zijn comfortabel! De slips van Wibra en Zeeman vond ik dus prima. Ze zijn allemaal zwart dus dat is makkelijk. Wat dat betreft vind ik voor mijn menstruatie het belangrijk dat het comfortabel is, niet teveel gedoe en praktisch. Daar voldoen deze slips aan. Ik heb geen foto’s heb hoe ze me zitten (voel me niet geroepen om in mijn ondergoed voor iedereen op de foto te staan, als docent voor jongvolwassenen leek me dat ook verstandig van mezelf).

Persoonlijk vind ik de slips van de Wibra iets fijner zitten maar dat is puur mijn gevoel. Na een tijdje gebruik rollen ze soms van mijn buik af, misschien hebben duurdere varianten dat niet. Dat daargelaten vind ik dit voor de goedkope prijs en het gebruiksgemak zeker niet erg.

Voor nu heb ik genoeg broekjes voor mijn menstruatie maar ik sluit niet uit dat ik in de toekomst andere exemplaren zal testen.

Wibra menstruatieondergoed is online te bestellen. De Zeeman slips en hipsters zijn helaas alleen nog in de winkel verkrijgbaar.

Wat is jouw ervaring met menstruatieondergoed?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Ilona 13 augustus 2023 - 17:05

Was oprecht benieuwd hiernaar, leek mij in eerste instantie niets. Maar lees toch wat anders in je blog, misschien na de bavalling proberen. 😀

Reply

Geef een reactie