Meest populaire recepten tot nu toe

by Anouk

Soms vind ik het heel erg leuk om statistieken te bekijken. Nerdy? Misschien… Ik vind de staafdiagrammen van mijn website gewoon soms heel interessant. Maar het leukst vind ik om te kijken welke artikelen het meest worden gelezen. Vorig jaar zette ik als afsluiter van het jaar nog de meest gelezen blogs op Groentje Gezond van 2015 in de spotlight.
Gisteren was ik even aan het kijken hoe het deze maand ging (+/- 10.000 unieke bezoekers afgelopen maand). Super leuk natuurlijk maar het verbaasd me soms wat de meest gezochte blogs zijn op sites zoals Google waardoor mensen hier terechtkomen.

Dus hier zijn ze: De meest populaire gerechten tot nu toe op Groentje Gezond
Groentesoep oma style

Aantal keer bekeken: 18.819 (gemiddeld 40 keer per dag nu)
Zoekwoorden zijn onder andere: Groentesoep, hoe maak je groentesoep, zelf groentesoep maken, groentesoep van oma, lekkere groentesoep, groentesoep gezond.
Ik vind het super leuk dat dit bericht uit 2014 (!!!) zo vaak bekeken wordt. Ik heb dit artikel gedeeld omdat ik zelf niet meer wist hoe je echt lekkere groentesoep maakt, zoals in ieder geval mijn oma dat doet en ik maak deze makkelijke variant minstens één keer per maand.

Super makkelijke tomaten-groentesoep
 photo PhotoGrid_1391025428486_zpszvz7eia1.jpg
Aantal keer bekeken: 13.976
Zoekwoorden zijn onder andere: tomatengroentesoep, zelf tomaten groentesoep maken, gezonde soep
Ook dit bericht komt uit 2014 en ik twijfel al heel erg lang om de foto’s van een update te voorzien. Bijzonder was dat ik het proces in een plaatje had verwerkt maar het was in februari heel donker en ik heb inmiddels wat meer van fotografie geleerd. Nog steeds maak ik alle foto’s met mijn telefoon die een hele goede camera heeft, maar ze zijn nu wel een beetje beter dan toen ik net met Groentje Gezond begon.

Apple crumble (appeltaart) als ontbijt

Aantal keer bekeken: 12.829
Zoekwoorden zijn onder andere: gezonde apple crumble, gezond vullend ontbijt, gevarieerd ontbijt, ander ontbijt met havermout
Ik geniet nog steeds van dit recept, als ik het maak zit iedereen watertandend te wachten of ze ook een schaaltje mogen (ik woon onder een studentenhuis en als ik me een beetje vervelend voel maak ik dit wel eens. Want je hele huis ruikt heerlijk, het ís gewoon erg lekker ook als snack en ik heb meteen mijn huis vol mensen met bakjes staan haha! Of zou dit recept naast dat het lekker is, zoveel worden bekeken omdat ik mijn mooie vader op de foto heb gezet? 😉

Goedgevulde groenteschotel

Aantal keer bekeken: 5.455
Zoekwoorden zijn onder andere: Geen idee! Ik zie heel veel zoekwoorden met: ovenschotel met broccoli… Ik denk dat dit recept vooral wordt gevonden via mytaste.nl waar dit recept 75 hartjes heeft (hihi superleuk!)
Een van mijn meest mooie voedselprojecten denk ik. Het leuke is ook dat ik gewoon naar de winkel ging met het idee: waar heb ik zin in? Dat allemaal in mijn mandje gooide en gewoon maar wat ging doen. Daar kwam dit fantastische probeersel uit. Zelfs een vriendinnetje had deze schotel in de oven staan toen ik een keertje kwam eten. En ik had het niet eens door! Ik wilde het recept hebben haha! Toen liet ze me mijn blog zien en ik voelde me super trots.

Bananenpannebkoekjes (vegan style)

Aantal keer bekeken: 5.113
Zoekwoorden zijn onder andere: bananenpannenkoeken zonder ei, bananenpannenkoekjes havermout, bananenpannenkoekjes vegan.
Voor mijn vegan challenge ging ik een maand lang proberen veganistisch te lopen. Jammer genoeg kon ik dat toentertijd niet aan en gaf ik na twee weken (en heeeeel veel boterhammen met pindakaas) het op. Niets voor mij om een uitdaging zo af te blazen maar ik voelde me zeer beroerd. Dit recept is wel een van de positieve dingen die ik van die tijd heb ervaren. Mijn eerdere recept van bananenpannenkoekjes (met ei) vind je hier. Maar die foto’s zijn gewoon minder mooi 😉

Dat was mijn top vijf. Andere kanshebber op de titel voor de all time favourites voor de volgende keer zijn:
zoete aardappelschotel met broccoli en spekjes
Krachtige koffie smoothie (power ontbijt)
Zelf jam maken zonder geraffineerde suikers
Spaghetti van courgette met heerlijke tomatensaus
Vegan penne met avocado-roomsaus

Welke recepten zou jij graag nog op Groentje Gezond zien? Laat het me weten, dan ga ik ermee aan de slag!
(Ik vind recepten die rekening houden met een bepaalde leef- of voedingsstijl zeer interessant)

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie