Meer bezoekers op je blog of website door Pinterest?

by Anouk

Inspiratie voor recepten, de inrichting voor je huis of een geheim album met trouwjurken (guilty!). Pinterest kun je voor een heleboel zaken gebruiken. In deze blog vertel ik je hoe ik binnen een maand 1400 extra bezoekers op Groentje Gezond kreeg en hoe ik van 1,2k naar 142k weergaven ging in minder dan een maand!

Hoe Pinterest mijn bezoekersaantallen deed stijgen

Dit waren mijn referrers (waar bezoekers vandaan komen) van juni en juli 2023. Ik deed al maanden niets met Pinterest, in het verleden heel af en toe en door geluk kwamen er best wat bezoekers al op GroentjeGezond.nl. Door echt te investeren in Pinterest heb ik in een paar uurtjes tijd veel meer bezoekers gekregen.

Binnen een maand +20 volgers, +141k weergaven en dus 1400 meer bezoekers op de website

Wat deed ik in juli om Pinterest in te zetten voor mijn blog?

  1. Tailwind gebruiken om posts in te plannen
  2. Met Canva foto’s optimaliseren voor Pinterest
  3. Andere (food)bloggers volgen
  4. Pinterest plaatjes op de blog toevoegen
  5. Lekker Pinnen!

Hoe ziet mijn Pinterest er nu uit?

Nou, zo dus! Ik heb nieuwe maar ook oude artikelen Pinterest proof gemaakt! Zodra je een format hebt hoef je deze niet eens zo erg meer te veranderen en kost dat je bijna geen tijd.

Je kan natuurlijk altijd zelf even kijken op het Pinterest account van Groentje Gezond om te zien hoe het er op jouw mobiel/laptop/I-pad uitziet.

1. Tailwind gebruiken

Tailwind is een app en website waarbij je Pinterest, Instagram en Facebook posts Kan inplannen. Je kan heel overzichtelijk zijn wat je wanneer inplant en kan hiervoor verschillende foto’s optimaliseren voor de verschillende apps. Zelf maak ik via Canva (zie punt 2 hieronder) de posts voor Pinterest maar je kan dit dus ook via Tailwind doen. Als je een uurtje per week voor Tailwind uittrekt dan kun je zo een hele maand posts inplannen. Hierdoor vergroot je je weergaven en ook je bereik op je website. Tailwind is gratis (er is ook een premium account met meer opties) en heeft een app. Persoonlijk vind ik de desktopversie het prettigste werken.

2. Gebruik Canva

Canva is een fijne app en website om te ontwerpen. Zo heb ik mijn logo ontworpen met Canva maar ook mijn CV of voor mijn werk als docent ontwerp ik er opdrachten mee zodat ze er aantrekkelijker uit zien voor mijn studenten. Ook hier heb je een gratis en een betaalde versie. Je kan heel makkelijk ontwerpen kiezen die al zijn gemaakt maar je kan ook helemaal zelf iets ontwerpen. Voor Pinterest heb je weer andere afmetingen dan een Instagram of Facebook post. Ik heb veel tijd op Pinterest doorgebracht om te kijken welke soort food foto’s mijn aandacht trokken, wat ik wel en niet leuk vond en wat andere (food) bloggers zoal hebben als Pinterest content.

3. Andere (food)bloggers volgen

Alleen al ter inspiratie is het aan te raden om andere mensen in dezelfde niche als jij te volgen. Ik ben een food/health en inmiddels mama Blogger. Daarom ben ik accounts gaan volgen die mij inspireren en wellicht wel terug willen volgen. Ook zijn er speciale blogboards op Pinterest waar je elkaars pins kunt pinnen. Of dat laatste werkt weet ik nog niet maar het geeft me wel heel veel inspiratie. En dat is eigenlijk ook wat Pinterest is: een inspiratiebron/bord.

4. Pinterest plaatjes bij je artikelen zetten

Ik heb ooit gelezen dat pinnen vanuit de bron (dus jouw website of blog) beter werkt dan een pin maken op Pinterest. Nou kan ik helemaal niet meer vinden waar ik dat vandaan heb maar om deze reden zet ik sinds kort altijd een Pinterest plaatje onderaan mijn artikelen. Dan heb ik toch het idee dat mijn artikel iets beter opgepikt wordt.

5. Lekker pinnen!

Ik gebruik Pinterest al jaren, ook voor privé (of dit handig is daar zijn de meningen over verdeeld). Hoe meer je pint hoe groter de kans is dat anderen je vinden en jou of je borden gaan volgen.

Aan de slag!

Met deze tips kan je snel beginnen met het opbouwen van een succesvol Pinterest account. Heb jij nog tips die hier niet staan? Deel de in de comments.

Je kan altijd beginnen met het bovenstaande plaatje te Pinnen. WordPress heeft hier handige Plug-ins voor. Kijk, zo nog een extra gratis tip op de valreep.

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Sandra Valentine Drykoningen 5 augustus 2023 - 15:43

De tip van het Pinterest plaatje bij de artikelen zetten is wel eentje die ik ook zeker wil gaan toepassen. Dank je voor de tips!

Reply

Geef een reactie