Meedoen aan de Nationale eettest 2015

by Anouk

Samen met 40 of 50 Foodbloggers deed ik gisteren mee met de Nationale eettest 2015, gepresenteerd door Paul de Leeuw. Het is een beetje hetzelfde idee als de Nationale IQ test, je zit in een groot vak met allemaal mensen waar je iets mee gemeen hebt. In de Foyer zat ik gezellig met een meisje die zichzelf een Superfoodie noemde, en Harmke van MissGlutenvrij. Ik zag wel wat bekende gezichten, bloggers die ik zelf ook volg. Maar we zaten gezellig te praten dus ik ben er niet bij gaan staan. Ook herkende ik sommige gezichten maar dan wist ik niet van welke blog ze waren. Awkward… Dus het meeten van bekende bloggers ging een beetje mis. Stiekem voelde ik me ook een beetje een Groentje hoor. Ik blog pas iets meer dan een jaar, er komen tussen de 100 en 200 volgers per dag, en dat is wel echt beduidend minder dan de ‘grote meiden’. Want ja ons vak met Foodbloggers zat vól met vrouwen, én twee mannen die schreven voor verschillende foodmagazines en andere media. (Ik zat naast een van de enige mannen :D)

 photo 20150122_195103_zpsu4atdm2w.jpg
Het vak van de Bloggers! (De vrouw die ons binnen moest laten noemde ons trouwens Foodlockers haha)

 photo 20150122_194011_zpsts7hx3y0.jpg
Spot jij toevallig nog een bekende boer?
Andere vakken vol enthousiaste Superfoodies en Boeren.

Zoals ik al zei wordt de show gepresenteerd door Paul de Leeuw, en dit jaar waren de vragen beduidend moeilijker dan vorig jaar! Ik zag menig BN’er (ja die waren er natuurlijk ook) en Foodblogger zweten. Ik ga geen vragen verklappen maar mocht je woensdag kijken, denk dan even aan dit: Ik had het gekste antwoord op een van de vragen van het spel goed! Ik weet niet wat dat over mij zegt, maar dat antwoord was echt heel bizar.

 photo 20150122_195306_zps3u6rzpz2.jpg
Uiteraard ook een kiekje van Paul de Leeuw en Janny van der Heijden

 photo a2837cdb-0108-4d66-ad81-64f3946aeeda_zps0e30ea04.jpg
Stemkastjes zijn echt een drama! Mocht er iets fout gaan op technisch gebied dan was het goed als we ook met potlood een ‘analoge’ versie invulden. Maar… Multitasken is best moeilijk! Ik was met zo veel dingen bezig, de show, de lichten, het harde bankje, de presentatie, de vragen uiteraard, en dan had je vijf tot acht seconden om op dat kastje iets in te drukken. (je moest ABCD en ik drukte de eerste keer al op 1…) Op een gegeven moment had ik al een of twee vragen vergeten te drukken maar had ik ze wel op papier ingevuld! Dus stiekem ben ik nog een beetje fan van pen en papier, maar dat was niet bevorderlijk uiteraard.

De quiz, of test, was erg leuk om aan deel te nemen! Wel ben ik benieuwd of ik in beeld kom, want ik zat op de tweede rij, tussen twee mannen in die nogal opvielen doordat de rest van het vak uit vrouwen bestond. Bijna aan het einde van de uitzending kwam er nog een cameraman voor mij staan terwijl ze alleen mensen filmden die aan het woord waren geweest… Maargoed, misschien wordt dat niet uitgezonden want ik werd nogal zenuwachtig van zo’n grote camera op mijn gezicht.

 photo dcae0cb0-a3df-4042-a8cb-d96702ed4481_zps7c3fe9f2.jpg
Een voldoende! Niet geweldig, maaaaaar…. Ik had het in ieder geval beter gedaan dan menig BN’er, ik had namelijk 17 goede antwoorden!

Zelf meedoen?
Dat kan! Kijk dan op Woensdag 28 januari naar de Nationale eettest op BNN

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Ook kun je me via de Facebookpagina een berichtje sturen 🙂

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Kyonne 23 januari 2015 - 13:03

Was inderdaad super leuk om aan mee te doen! En inderdaad ook erg benieuwd hoeveel we in beeld zijn woensdag 😉

Reply
Anouk Vriezen 23 januari 2015 - 18:55

Lijkt me leuk om terug te zien is meteen een heel ander perspectief.

Reply
Kim 23 januari 2015 - 16:18

Oh wat leuk! Ik ga zeker kijken! Ben heel benieuwd naar alle vragen 🙂

Reply
Anouk Vriezen 23 januari 2015 - 18:56

De vragen waren vaak wel heel erg leuk maar moeilijk!

Reply
Jenn 23 januari 2015 - 17:40

Wat leuk dat je mee mocht doen! Ik probeer te kijken woensdag 🙂

Reply
Anouk Vriezen 23 januari 2015 - 18:54

Leuk! Zet uitzendinggemist ook wel op de Blog mocht je het missen 😉

Reply
Lisette - Kiwi&zo 23 januari 2015 - 17:50

jammer dat ik je gemist heb, had je graag in het ‘echt’ gezien 😀 Raar, ik had dacht ik ook 17 goed en een 6,5?

Reply
Anouk Vriezen 23 januari 2015 - 18:53

Ik heb 1 of 2 vragen niet op het kastje ingedrukt 😉 In plaats van indrukken had ik het wel opgeschreven. Super stom… Vandaar dat er een verschil in zit.

Reply
Angela | Great Body & Skin 1 februari 2015 - 22:16

Hey meis weet jij of er een lijstje met antwoorden te vinden is ergens?

Reply
Anouk Vriezen 3 februari 2015 - 14:21

Nee ik heb geen idee sorry…

Reply

Geef een reactie