Makkelijke zuurkool uit de pan met geitenkaas

by Anouk

Zuurkool vind ik echt heerlijk. Het is niet alleen lekker als soep of met kidneybonen maar óók nog eens heel erg gezond. Dus voor ik mijn recept met jullie ga delen vertel ik wat over de gezondheidseffecten van zuurkool.

Zuurkool gezond

Zuurkool is koolhydraatarm (1 gram koolhydraten per 100 gram zuurkool) dus perfect als je op koolhydraten wil letten. Daarnaast bevat het melkzuurbacteriën die zorgen voor een goede spijsvertering. Deze bacteriën zitten alleen in onverhitte zuurkool dus als je daarvan wil profiteren moet je verse zuurkool kopen en deze niet verhitten.

Zuurkool bevat maar liefst 25 mg vitamine C per 100 gram! Dat is super veel en ongeveer een derde van wat je nodig hebt als volwassene (75 mg).

Zuurkool bevat weinig calorieën en is licht verteerbaar, dus goed voor maagklachten.

Volgens meerdere websites is zuurkool goed voor:

Een heleboel kwaaltjes dus, maar neem dit met een korrel zout en als je écht last heb van iets ga dan niet drie kilo zuurkool eten maar gewoon even naar je huisarts.

Zuurkool bevat trouwens wel veel histamine, waar je (net als ik) gevoelig voor kan zijn.

Zuurkool uit de pan met geitenkaas

Print dit recept
Porties: 2 tot 3 personen
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • -500 gram zuurkool (naturel)
  • 250 gram spekjes
  • 1 bakje champignons
  • 100 gram geitenkaas (naturel)
  • ui
  • scheutje olie (om in te bakken)

Bereiding

Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en voeg eerst de spekjes toe. Als deze een beetje knapperig beginnen te worden voeg je de uit en de champignons toe. Bak op hoog vuur gaar.

Zet het vuur wat lager.

Doe de zuurkool in een vergiet en laat deze uitlekken. Als je gewone zuurkool te zuur vindt, kan je deze het best ook even afspoelen onder de kraan.

Als de zuurkool is uitgelekt voeg deze dan toe in de koekenpan.

Als laatste kun je de geitenkaas toevoegen zodat het goed verdeeld over alle zuurkool. Je kunt er ook voor kiezen de geitenkaas als laatste over de zuurkool te kruimelen.

Eet smakelijk!

Makkelijke zuurkool uit de pan met geitenkaas.

Een foto die is geplaatst door Anouk Vriezen (@groentjegezond) op

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Marjoleine 23 november 2016 - 12:59

Dat zou iedereen wel willen, dat er 25 gram vitamine C in 100 gram zuurkool zit… Ik denk eerder 25 mg… Of dat veel is kan ik niet beoordelen, maar 25 gram zit er zeker niet in.

Reply
Anouk 23 november 2016 - 13:44

Oeps! Ik ga het meteen even aanpassen 😉

Reply
Waarom moet je zuurkool koken? En andere weetjes - Groentje Gezond 24 februari 2017 - 13:09

[…] Zuurkool met geitenkaas […]

Reply

Geef een reactie