Makkelijke roerbak met spinazie, shoarma en krieltjes

by Anouk

 photo PhotoGrid_1459878928672_zpstozfoqxp.jpg

Na mijn werk of na college heb ik geen zin en tijd om uren in de keuken te staan. Soms kook ik voor vrienden of familie maar over het algemeen eet ik alleen en dan wil ik gewoon iets makkelijks én gezonds op tafel zetten zonder dat het heel veel tijd in beslag neemt. Daarom vandaag een recept dat ik gisteren even uit mijn mouw schudde, binnen een kwartier (maximaal twintig minuten) staat het op tafel.

shoarma
Makkelijke roerbak met spinazie, shoarma, krieltjes en cherrytomaatjes
Ingrediënten
1 zak verse spinazie
250 gram shoarma (of runderreepjes als je geen varkensvlees eet)
1 zakje krieltjes
1 bakje cherry tomaatjes
1 ui (was ik vergeten)
2 teentjes knoflook
pijnboompitjes

Bereiding
Bak de shoarma samen met de knoflook en ui in een koekenpan. Als de shoarma gaar is (geen rode stukjes) voeg je beetje bij beetje de verse spinazie toe.
Bak in een andere pan de krieltjes gaar en krokant.
Lekker is om de krieltjes een beetje te kruiden met paprikapoeder, knoflookpoeder, peper en zout.
Als alles gaar is doe je alles bij elkaar in 1 pan, voeg als laatste de cherry tomaatjes toe en laat deze warm worden. Roer niet teveel anders zijn de tomaatjes ontveld en niet meer knapperig (ze moeten nét een beetje warm zijn).

Je kunt als je dit lekker vindt de pijnboompitjes even roosteren en over het gerecht strooien.

Dit is echt een heel simpel en lekker gerecht. Genoeg voor 3/4 personen.

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Priscilla Rolvers 12 april 2016 - 21:58

Vanavond op tafel gezet voor mijn gezin mét 3 ukkies van 2, 4 en 6 (wel recept verdubbeld). Ik had de knoflook achterwege gelaten, omdat ik er knoflooksaus bij gemaakt had. Het viel enorm in de smaak bij ons allemaal! Zeker voor herhaling vatbaar.

Reply

Geef een reactie