Makkelijke quinoa met veel groenten

by Anouk

Opeens was ik weer gezond aan het koken geslagen. Mijn man en ik volgen de afgelopen tijd weekmenu’s om gezond te eten. Deze menu’s staan vast en er is niet veel variatie bij mogelijk. Wel zijn we ontzettend blij met de menu’s want hierdoor blijven we gevarieerd eten, houden we normale porties aan en hoeven we vooral niet teveel na te denken wat we moeten eten. Ook bespaar je met weekboodschappen een heleboel geld en dat is in deze tijd mooi meegenomen. Toch maar ik zo nu en dan even iets waar ik zin in heb. Ik ging weer back to basic met dit makkelijke eenpansgerecht. Quinoa met veel groenten. Omdat ik borstvoeding geef hield ik een tijd bij wat ik allemaal eet zodat ik niet te veel of te weinig van het een of ander binnenkrijg. Op die app stond dat ik nog wel wat eiwitten kon gebruiken dus zo heb ik mijn boodschappen gedaan: op zoek naar eiwitrijke producten! Zoals tonijn, witte kaas, kikkenerwten en quinoa.

Quinoa met veel groenten

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 75 gram quinoa per persoon (dus 300 gram voor 4 personen)
  • 1 blik zwarte bonen (200 gr)
  • 1 blik kikkererwten (400 gr)
  • 1 aubergine
  • witte kaas (feta of plantaardig)
  • cherrytomaatjes
  • 1 blik tonijn
  • Italiaanse kruiden
  • olie om mee te bakken

Bereiding

Doe de zwarte bonen en kikkenerwten in een vergiet en spoel deze af. Laat ook de tonijn uitlekken. 

Snij de aubergine doormidden en snij hem dan in partjes. 

Zet een hapjespan of koekenpan met een beetje (olijf)olie op middelhoog vuur. 

Voeg hierbij de aubergine en bak deze kort.

Daarna voeg je de bonen, kikkererwten en  tonijn toe. 

Als alles is verwarmd voeg je nog een paar minuten de cherrytomaatjes toe en doe een deksel op de pan om alles goed te verwarmen. 

Voor het opdienen kruiden naar smaak, zelf gebruikte ik Italiaanse kruidenmix, peper, zout en een beetje knoflookpoeder. 

Pas op je bord voeg je de witte kaas toe 

Extra

Ook lekker is het om een uitje en wat knoflook te fruiten. Dit had ik de keer dat ik het recept maakte niet gedaan maar achteraf was dat ook lekker geweest. Ook een blikje maïs zou je nog kunnen toevoegen.

Ik ging gewoon voor simpel. Dus je kan eerst zwarte bonen en kikkenerwten weken. Je kan de courgette en de cherrytomaatjes grillen. Dat kan, maar met een kleine baby die op de een of andere manier altijd aandacht nodig heeft als wij willen koken of eten is makkelijk het sleutelwoord. Je kan er dus een culinair hoogstandje van maken, of net zo makkelijk alles in de pan gooien zoals ik dat heb gedaan.

Dit gerecht is vooral erg lekker met een frisse komkommersalade. Deze maakte ik in het verleden al eens voor de blog. Het recept vind je hier.

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Fijnproefster 11 januari 2023 - 09:17

Wat leuk dat je weer aan het koken bent geslagen. Bedankt voor de mooie foto’s en ja, Je quinoa met veel groenten ziet er lekker uit maar ook nog eens heel gezond. Ook een goede afsluiter die komkommersalade, heerlijk!

Reply

Geef een reactie