Makkelijke Mexicaanse quiche

by Anouk

Wat was dit een heerlijk recept! Afgelopen maand mocht ik weer meedoen met de SwiepSwoepSwap van Mandyandmore. Bij deze gezellige foodblogswap kookt een blogger of Instagrammer een recept van een ander, vaak met een andere twist. Met veel plezier doe ik al een paar seizoenen mee met deze swap en vandaag mocht ik iets koken van 365 dagen lekker eten bij Daniëlle. Zij had een heerlijke Mexicaanse quiche van iemand anders geswiepswoepswappert, het zag er zó lekker uit dat ik mijn eigen variant (met haar tips) heb geprobeerd. Hij viel ontzettend goed in de smaak!

Mijn eigen variant

Voor deze keer heb ik redelijk goed het recept gevolgd! Voor mensen die me al wat langer volgen weten jullie al: ik kán vrijwel geen recepten volgen. Ik zie altijd weer toevoegingen in mijn keukenkastje staan om het recept meer eigen te maken. Dit recept is bijvoorbeeld vega geworden omdat ik zelf geen vlees eet. Ook heb ik iets andere ingrediënten gevolgd dan het originele recept. Het fotograferen was niet makkelijk, ondanks dat ik een mooie fotografiedoos heb gekregen om in de winter mooie foto’s te maken van recepten, lukte het niet helemaal. Desalniettemin was het gewoon ontzettend lekker en daarom staat dit recept nu ook op Groentje Gezond.

Mexicaanse Quiche

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

 • 1 el olijfolie
 • 1 ui
 • 1 bakje vega gehakt
 • 2 puntpaprika
 • 1 blik kidneybonen
 • 1 blik maïs
 • 1 pakje tomatenfrito
 • Mexicaanse kruiden (ik heb een grote pot met Mexicaanse kruiden gekregen maar je kan ook een potje kopen in de winkel)
 • 3 eieren
 • 1 pakje crème fraîche
 • 4 worteltortilla's (of volkoren kan ook)
 • 1 zakje tortillachips
 • Pittige geraspte kaas

Bereiding

Voor dit recept heb je ook een springvorm nodig met bakpapier en olie om de springvorm in te vetten.

Doe de maïs en kidneybonen in een vergiet. Spoel ze even onder de kraan en laat ze uitlekken.
Verhit de olie in een hapjespan of koekenpan. Snipper de ui en bak deze goudbruin. Voeg de paprika toe en bak deze mee. Voeg daarna het gehakt toe. Al laatste voeg je de bonen, maïs en tomatensaus toe en laat het warm worden. Als laatste roer je de kruiden naar smaak toe (zo nodig nog wat peper en zout). 

Bestrijk de tortilla's met olie en leg deze (deels over elkaar) in de springvorm. (Bij mij waren ze een beetje zompig dus ik denk dat je beter de tortilla's kort in de oven kan doen zodat ook de onderkant even kan bakken)

Schep de vulling in de taartvorm met drie eieren en crème fraîche. Zo is de vulling wat steviger. 

Bestrooi de vulling me tortillachips. Zelf heb ik ze in kleine stukjes gebroken en deze bestrooid met geraspte kaas.

Bak de quiche ongeveer 30 minuten in de oven op 180 graden.

Eet smakelijk! 

Extra

Zelf heb ik Mexicaanse kruiden van een vriendin gekregen die ik vaak gebruik. Zij maakt dan een hele grote pot en geeft aan haar vriendinnen dan kleine potjes. In haar kruiden zitten onder andere: paprikapoeder, cayennepeper, zout, chilipoeder,knoflookpoeder, uienpoeder, koriander, oregano, kurkuma, paprikapoeder en komijn.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie