Liefde gaat door de maag: Romantische smoothie shake met rood fruit

by Anouk

2

Mijn vriendje is heel blij met mijn kookkunsten. Ondanks dat hij een horeca opleiding heeft gedaan, en zelf goed kan koken, ben ik eigenlijk degene die altijd achter het fornuis staat. Niet zo gek, ik hou van koken en bakken, en vriendlief doet dat dagelijks. Hoewel hij zelf meestal fastfood eet (hij werkt tijdelijk in een Engelse Pub) is hij dolblij als ik iets gezonds op tafel zet.

Gisteren dacht ik: ‘Oh-oh… Het is al bijna Valentijnsdag’ Daarnaast had ik een paar dagen helemaal geen inspiratie om wat op de blog te zetten. Ik zet liever niets dan een flutstukje online, maar daar baalde ik een beetje van.
Gelukkig kwam ik door een andere blogger op het idee om totaal iets anders te doen dan anders. Namelijk deze nieuwe rubriek:

Liefde gaat door de maag
In deze rubriek kun je recepten verwachten die helemaal van ‘scratch’ zijn gemaakt. Dus zonder pakjes en zakjes. Maar sommige recepten zijn minder gezond dan je doorgaans op de website zult zien. Voor partners of vrienden/familie die niet altijd gerechten zonder suiker, zuivel, zetmeel, koolhydraten etc. willen eten.

En omdat het bijna Valentijnsdag is, heb ik Vriendlief gevraagd of hij de recepten een score wil geven.
Van 0 tot 5 hartjes.
Als jullie deze rubriek leuk vinden ga ik gewoon af en toe door, ook na Valentijnsdag.

Even voorstellen
 photo 20141130_101316_zpsttlskzro.jpg

Dit is vriendlief. Hij kan net zo kritisch zijn zoals hij op de foto kijkt. We zijn al bijna vier jaar bij elkaar en wonen al meer dan drie jaar samen. Hij bouwt ,tot nu toe alleen als hobby, gitaren en knapt oude gitaren op.

 

 photo 14236936427551_zpsfgibkt6z.jpg

Romantische smoothie shake met rood fruit
Ingrediënten
500 ml (plantaardige) melk
1 banaan
half bakje rood fruit (diepvries)
5 aardbeien (diepvries maar vers mag ook!)
2 eetlepels honing
(eventueel opgeschuimde melk als ‘kraag’)

Bereiding
Deze smoothie vergt een klein beetje voorbereiding.
Zorg dat je banaan bevroren is, ik heb altijd een zakje met voorgesneden banaan in mijn vriezer liggen. Gewoon plat in plakjes, dan zitten ze niet aan elkaar vast en heb je altijd banaan bij de hand voor smoothies.

Ik heb een soort jam gekookt van het rood fruit. Doe het fruit in een pannetje met twee eetlepels honing en laat het inkoken. Na ongeveer een kwartiertje heb je een soort van jam. Daarmee heb ik ook de glazen versierd.

Laat de jam afkoelen en begin aan de smoothie.

Doe de melk, de bananenplakjes en de aardbeien in je blender (of als je net als ik alleen een staafmixer heb in een maatbeker) en mix tot een glad geheel. Voeg als laatst de ‘jam’ toe en mix nog even goed.
Ik had wat jam over en versierde daarmee de glazen.

Tip: Voor extra romantiek kun je een aardbei aan een rietje prikken. Dat ziet er leuk uit en je hebt na je shake een aardbei!

 photo 14236943653071_zpssg9edkhq.jpg

 photo 14236945927481_zps5zjlvk8l.jpg

 photo 14236955287601_zpsop1bjnry.jpg
De ‘schuimkraag’ is melkschuim dat ik heb opgeschuimd met mijn super hippe koffiezetapparaat… Het schuim was niet meer warm want dat koelde snel af toen ik het van de melk af schepte.

Het jury oordeel
6
Smaak Zoet, romig en jam, zijn de woorden die me te binnen schieten bij de eerste slok.
Normaal ben ik niet zo fan van rood fruit maar wel bijvoorbeeld van banaan, zoals eerdere smoothies/shakes waarvoor ik testpersoon mocht zijn. Toch vond ik hem wel echt heel erg lekker.
Lekker genoeg om die van Anouk ook nog eens op te drinken.

Uiterlijk Het bolvormige glas was effen roze, met een mooie witte schuimkraag, het langere glas had laagjes met jam, wat er erg leuk uit zag, als een soort cocktail.
Toch was het wat saaiere roze bolletje beter van structuur, alsmede door de schuimkraag.
(tja, op bier zit ook een schuimkraag he.)

Beleving Mensen associëren aardbeien natuurlijk vaak met romance en Valentijn, dus was de aardbei op het glas een leuke finishing touch.

Het juryrapport is echt verwoord door Vriendlief

Ik heb t/m Valentijnsdag nog twee ‘Liefde gaat door de maag’ blogjes gepland. Wat vind jij? Vaker deze rubriek naast alle gezonde recepten?

En lijkt je deze shake leuk voor Valentijnsdag?

Misschien ook iets voor jou?

6 comments

Jenn 12 februari 2015 - 10:36

Ziet er lekker uit! Leuke rubriek 🙂

Reply
Anouk Vriezen 12 februari 2015 - 11:49

Dankjewel Jenn 😀

Reply
Kim 12 februari 2015 - 11:17

Leuk die lieve foto van jullie samen en wat heeft hij een geluk dat jij kookt! Ik ben zelf gek op eten maar om dagelijks te koken neh haha. Gelukkig vindt mijn vriend het ook leuk om te doen!

Reply
Anouk Vriezen 12 februari 2015 - 11:51

Heel af en toe laat ik hem koken haha, hij is immers kok! Maar ik hou er gelukkig van. Anders had ik ook de verkeerde blog haha. Wel fijn dat jullie het af kunnen wisselen.

Reply
Ingrid 16 februari 2015 - 13:23

Lijkt me heerlijk en ik ga hem vanmiddag proberen. Voor Valentijnsdag heb ik een doos verse aardbeien in hartvorm gekregen van mijn lief en ook nog doosjes bevroren fruit. Omdat ik de laatste tijd zo met smoothies in de weer ben 🙂 Dus jouw recept ga ik meteen uitproberen, met amandelmelk. En dit blogje past toch ook in de categorie “gezond”?!
Ik geniet van je berichten en je eerlijke verhalen. Ga zo door!
Fijne dag.
Hugs Ing

Reply
Anouk Vriezen 16 februari 2015 - 22:23

Dankjewel voor je berichtje Ingrid. Wat lief dat je een doosje aardbeien in hartvorm hebt gekregen. Echt leuk!
Ja dit past ook nog wel in de categorie ‘gezond’, maar door de hoeveelheid honing leek het al een beetje ongezonder. Ben benieuwd wat je van de smoothie vond!

Reply

Geef een reactie