Liefde gaat door de maag: Cheesecake ijs

by Anouk

Een van mijn wat ongezondere guilty pleasures is Cheesecake. Gelukkig maakte ik voor de verjaardag van Groentje Gezond heerlijke mini cheesecakejes die ook nog eens wat gezonder waren dan de gewone variant.

Gisteren presenteerde ik aan jullie mijn nieuwste rubriek genaamd:

2

Dat liefde door de maag gaat hoef ik de meesten van jullie waarschijnlijk niet te vertellen. Vandaar ook deze rubriek. Natuurlijk zijn al mijn recepten van ‘scratch’ gemaakt. Dat betekent geen zakjes en pakjes, zo puur mogelijk. Maar omdat mijn vriendje, vrienden en familie ook wel eens gewóón wat lekkers willen heb ik dit bedacht. Recepten die misschien niet zo gezond zijn maar wél helemaal zonder meuk gemaakt. Ook leuk voor de beginnende gezondeling, of voor mensen die net als ik wel eens een cheatdagje hebben.

 photo 20150212_083558_zpsb15oa8rw.jpg

Cheesecake ijs
Afgelopen zomer maakte ik dit ijs ook een keer, na het lezen van Uit Pauline’s keuken. Het is niet precies hetzelfde recept, maar de inspiratie wil ik wel even aan haar toekennen.

Ingrediënten
1 blik gecondenseerde melk (staat vaak bij de buitenlandse producten, is vaak van Friesche vlag)
400 gr (ongeveer) roomkaas (ZONDER KRUIDEN, gewoon naturel dus)
100 ml yoghurt
125 créme Fraiche
Zelfgemaakte jam (binnenkort op zichzelf online, zie tot nu toe hier en hier het recept)
OF als je geen jam wil gebruiken kun je ook een bakje rood fruit gebruiken, met de staafmixer en klaar.
1 of 2 eetlepels citroensap

Bereiding
Laat de roomkaas zacht worden door het een uurtje buiten de koelkast te laten liggen.
Meng de roomkaas met de gecondenseerde melk, de yoghurt, citroensap en de créme fraiche. (Even met de (staaf)mixer en je hebt een mooi mengsel). Giet het mengsel in een bak die in de vriezer kan. (afdekken met een deksel of folie)
Voeg als laatst de jam of het rood fruit toe. Ik heb een paar keer een rondje geroerd, niet te veel anders is je ijs roze (wat ook leuk kan zijn maar misschien niet de bedoeling).

 photo 20150212_085005_zpsgnghutik.jpg

 photo 20150212_083309_zpsoo4ucy9s.jpg
Het lijkt een beetje op marmer!

Laat minimaal 4 tot 8 uur bevriezen in de vriezer. Voor het serveren tien á vijftien minuten van tevoren uit de diepvries halen.

Zoals het deze nieuwe rubriek betaamd laat ik mijn vriend deze recepten testen. Eerlijk verteld hij jullie wat hij vind.
1

Vriendlief gaat weer een recensie geven
5

Vrouwtje van huis, ik alvast stiekem snoepen van Valentijnsrecept nummero dos.

Smaak
Cheesecake! heerlijk romig, maar erg zoet ijs.
Ik ben niet echt een ijs-eter, ik had natuurlijk allang moeten stoppen met roken, maar mijn toetje
bestaat nogsteeds uit een sigaret en/of een glas wiskey wanneer we uit eten gaan.
Toch, voor een niet ijs-eter, niet-zoetekauw, heerlijk ijs.

Beleving
Hard als steen toen vrouwtje van huis was en ik alvast stiekem wat kon snoepen, maar eenmaal eventjes uit de vriezer:
Prima ijs.
Plus, cheesecake ijs zouden ze gewoon moeten verkopen in de winkel!

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Kim 13 februari 2015 - 12:41

Zo leuk de hartjes beoordeling 🙂 Ik geef hier 4 hartjes voor 🙂

Reply
Anouk Vriezen 13 februari 2015 - 16:32

Haha super lief!

Reply
kiki 13 februari 2015 - 19:42

wat leuk die beoordeling van je partner!!! met hartjes erbij!! top! ik ga dit zeker een keer zelf uitproberen. Hopen dat het mij ook lukt, want mijn kookkunsten laten helaas te wensen over 😉

Reply
Sophie 13 februari 2015 - 21:52

Ah! het ziet er wel erg lekker uit zeg!

Reply

Geef een reactie