Lekkere avocadosalade met rode kool als lunch

by Anouk

Avocadosalade is écht een go to van mij als ik een lunch wil maken waar ik een tijdje op door kan. Vaak zijn de lekkerste salades het meest simpel en hoewel ik dacht dat deze misschien te simpel was voor de blog bleek op Instagram dat mensen graag wilden dat ik dit recept zou delen.

Nou, dat hoef je mij niet twee keer te zeggen! Ik deel heel graag recepten, of die nou makkelijk zijn of niet. Daarnaast ben ik nog steeds aan het oefenen met mijn nieuwe camera, dus ik hoor graag welke foto’s jullie het mooist vinden geworden. De foto met het zwarte bord óf de foto die ik zelf als uitgelichte foto heb gekozen met mijn houten vloer als achtergrond.

Het recept!

Avocadosalade met rode kool

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 avocado
  • sla naar keuze (ik hou erg van knapperige ijsbergsla in combinatie met een donkere sla zoals rucola of zelfs spinazie)
  • 1 blikje maïs
  • 1 halve komkommer
  • zakje snack worteltjes
  • snacktomaatjes (of cherrytomaatjes)
  • 1 halve rode ui
  • een zakje voorgesneden rode kool
  • een dressing maak je met olijfolie, vinegar (azijn) peper, zout en Italiaanse kruiden

Bereiding

Neem een bak geschikt voor sla (of gewoon een mengkom) en doe hierin de sla naar keuze. Zelf heb ik gekozen voor ijsbergsla maar meestal neem ik een combinatie van ijsbergsla en een donkerder slasoort zoals rucola of zelfs spinazie.

Snij de avocado, tomaat, komkommer, rode ui en worteltjes in kleine partjes/stukjes en voeg deze toe. Laat de maïs even uitlekken en voeg deze toe net zoals (een deel van) de rode kool. Een heel zakje voorgesneden rode kool is wat veel dus ik heb ongeveer de helft gebruikt en de rest bewaard voor een volgende keer.

De dressing maak je door 4 eetlepels appelazijn (of een andere azijn) te mengen met 4 eetlepels water, peper, zout en Italiaanse kruiden. Ook lekker is om verse kruiden toe te voegen.

Voíla! De lunch is klaar voor gebruik.
Voor meer personen kun je gewoon de hoeveelheden aanpassen naar de grootte van de eters.

Het recept is helemaal veganistisch, koolhydraatarm (dus geen pasta of rijst erbij) en boordevol groenten! Dus zeker gezond. Verder heeft de avocado meerdere gezondheidsvoordelen: in tegenstelling tot andere groenten bevat de avocado heel veel onverzadigd vet. Hetzelfde vet wat je vind in noten, vis en olie. Daarnaast bevat avocado veel vezels én het telt gewoon mee als groente. Trouwens, als je moeilijk aan je eiwitten komt is een avocado ook echt aan te raden.

De foto’s!

Welke foto’s vind jij het beste gelukt? Zoals je ziet ben ik echt weer aan het experimenteren. Jarenlang heb ik foto’s gemaakt van eten en bloggerelateerde dingen met mijn telefoon. Hierbij had ik heel goed door wat ik mooi vond en hoe ik dit kon bewerken. Echt fotograferen is toch echt andere koek en daarom vraag ik toch even af en toe om input.

 

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

gezondheid blogger 26 juli 2019 - 17:02

Ik worstel al een tijdje met mijn gewicht. Ben blij met dit soort artikelen die me nieuw inzicht geven over hoe ik gezonder kan eten. Dank je!

Reply
Anouk 26 januari 2020 - 16:47

Wat fijn, welkom op mijn blog! Ik hoop dat je lekker kan genieten van de recepten die ik hier plaats

Reply

Geef een reactie