Lekker voor op brood: spinazie-guacamole-pesto

by Anouk

Een van mijn kwaliteiten als receptenmaker is: ik gooi vanalles door elkaar en voila! Per ongeluk een lekker receptje. Vaak zijn het allemaal leftovers die ik door elkaar gooi en als het dan goed bevalt zet ik ze hier op de blog.

Zoals jullie misschien weten eet ik niet zo vaak brood, toch kan ik af en toe een lekker pompoenpittenbroodje in het weekend niet laten liggen (en dat hoeft ook niet, alles met mate).

Het was mijn plan om gewoon avocado op het broodje te doen, desnoods met een beetje geitenkaas maar ik besloot een gezonde vegan optie te maken met alles wat ik nog in huis had. Een halve zak spinazie bijvoorbeeld, pijnboompitten, verse basilicum, twee avocado’s die rijp waren. Het uiteindelijke resultaat? Een smeuïg broodbeleg die heerlijk was voor het weekend!

spinazie-guacamole-pesto

Print dit recept
Porties: 4 Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 avocado's
  • 2 el pijnboompitten + wat extra als garnering
  • 2 tl knoflookpoeder (of 1 teentje verse knoflook)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • handje basilicium
  • 2 handjes spinazie
  • peper en zout

Bereiding

Belangrijk: gebruik een staafmixer voor dit recept. 

Ontpit en ontdoe de avocado's van hun schil en doe ze in een bak waar je makkelijk in kunt staafmixen. Voeg de pijnboompitten, kruiden, spinazie en knoflook toe aan de bak.

Mix met een staafmixer fijn tot een mooi glad mengsel.

Voeg peper en zout toe naar smaak

Lekker voor op broodjes of bij Mexicaanse gerechten.

Een volgende keer zal ik zeker nog tomaat toevoegen, in blokjes snijden en deze na het mixen door het mengsel roeren. Dat maakt dat het net even wat minder “groen” smaakt. Verder vond ik het heel lekker, vulde het enorm dus 1 portie was voor mij meer dan genoeg op een broodje. De rest kun je afgedekt in de koelkast nog een paar dagen bewaren. Zorg dan wel dat je tegen een bruine kleur wat citroensap toevoegt.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie