Oké, toegegeven deze soep verdient geen schoonheidsprijs. Maar hij was super lekker én goedkoop omdat vrijwel alle ingrediënten leftovers (kliekjes) waren.
Ik kwam op het idee voor deze soep toen ik zag dat er nog krieltjes in de koelkast lagen van mijn vriend. Hij eet maar een paar keer per week thuis omdat hij kok is (dus op zijn werk eet), en ik hou er gewoon niet van om dingen weg te gooien.
Soms is het verrassend hoe lekker probeersels kunnen zijn en daarom deel ik vandaag dit recept met jullie.
Kliekjessoep á la Anouk
Ingrediënten
1 bakje soepvlees
1 blikje Mexicaanse mix (erwten, maïs en paprika)
el boter
2 uien
1 blik kidneybonen
krieltjes
linzen (heb ik altijd gekookt en ingevroren in mijn diepvries)
1 blik tomatenblokjes
500 ml water
2 bouillonblokjes
En alles wat je in je keukenkastje hebt staan wat op moet (groenten)
peper
Bereiding
Fruit de ui in een grote soeppan en voeg het soepvlees toe. laat even pruttelen en voeg daarna alle ingrediënten toe met uitzondering van de krieltjes. Laat tien minuten pruttelen en dan nog eens tien met de krieltjes. Super simpel, super lekker. Vooral omdat de vleessmaak zo lekker in de soep trekt. Sorry, deze keer geen vegetarische soep. Maar er staan een heleboel vegetarische gerechten bij de receptenpagina 😉
2 comments
[…] Leftover […]
[…] Leftover soep Zoals de titel misschien al doet vermoeden is dit een soep van kliekjes. Ik hou namelijk niet van verspilling en deze soep is een goed voorbeeld wat je met restjes kan doen. Gooi alle restjes die je hebt op het aanrecht en pak bij elkaar wat normaal gesproken goed bij elkaar smaakt. Blijkbaar zijn krieltjes en erwten normaal gesproken lekker bij elkaar, combineer dat met kidneybonen en soepvlees waar je bouillon van trekt en voíla! Je hebt soep. […]