Lastige klus met Photobucket

by Anouk

Sinds ik een gebruiker ben van het wereldwijde web gebruik ik al de website van Photobucket. Deze website gaf iedereen de gelegenheid foto’s te uploaden zodat je deze op fora of websites weer kon gebruiken. Super makkelijk en daar heb ik jarenlang veel plezier van gehad.

Photobucket stopt ermee!

Nou is Photobucket niet helemaal gestopt met de website maar kan je niet langer, zonder te betalen, je foto’s op andere websites plaatsen. Als je dat wel doet krijg je dit mooie plaatje:

Zoals ik al vertelde, ik maak al járen gebruik van deze website, net als een heleboel andere bloggers en enthousiaste forummers, dus dat dit ineens niet meer mogelijk is kun je op zijn minst super stom vinden. Foto’s van een andere website hier neerzetten kost nou eenmaal minder gebruik op je website, vooral als je veel foto’s plaatst.

Dat wordt een pittig klusje…

Langzaam ben ik de meest populaire berichten van mijn website aan het aanpassen en ben ik alle foto’s via deze website aan het uploaden. Dit is heel veel werk, want het kostte ook jaren om het er allemaal op te krijgen en het gaat misschien wel om honderden foto’s. Daarom kan het voorkomen dat je soms een blogpost uit het verleden ziet met rare vakjes. Helaas, ik probeer zo snel mogelijk zo veel mogelijk aan te passen maar zoals sommigen van jullie weten ben ik nogal oververmoeid geweest en rustig aan het opbouwen. Daarom kan het voorkomen dat mijn blog pas over een tijdje helemaal is aangepast aan de nieuwe situatie.

Alle recepten krijgen ook nog een make-over

Om nu toch aan te geven wat klusjes zijn die ik in de toekomst nog allemaal voor Groentje Gezond ga doen: alle recepten aanpassen! Meer dan 100 recepten die ik door de jaren heen (met of zonder foto’s nu) moeten worden aangepast in de nieuwe stijl. Ik heb een plugin waardoor alle recepten mooier eruit zien, een vaste layout hebben én te printen zijn voor de liefhebbers. Ook kun je volgens mij nu recepten Pinnen op Pinterest.

Een voorbeeld van hoe een recept eruit zou kunnen zien:

Een super lekker en gezond recept

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • heel veel liefde
  • een klein beetje geluk
  • een dosis zelfvertrouwen
  • gezonde lekkere groenten

Bereiding

Hier kun je precies lezen hoe je een recept klaar moet maken. Dat is vaak helemaal niet moeilijk omdat ik recepten bedenk die niet alleen gezond zijn maar ook makkelijk en snel. Zo heb je binnen een handomdraai een lekker en voedzaam recept, vaak geschikt voor het hele gezin!

Extra

Bij extra schrijf is soms iets zoals: "is ook lekker met kaas" Deze keer schrijf ik voor jullie: Benieuwd naar lekkere recepten? Klik dan op recepten want daar vind je alle soorten gerechten die je lekker zou kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan ontbijt, lunch of diner. Of wil je graag vegetarisch of koolhydraatarm? Ook dat zijn opties!

Hopelijk hebben jullie geduld tot ik rustig alles aan heb gepast. Maar nou ben ik wel benieuwd:

Gebruik(te) jij Photobucket ook wel eens voor foto’s? En wat vinden jullie van de nieuwe layout voor recepten?

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie