Krachtige koffie smoothie (power ontbijt)

by Anouk

Word jij ’s ochtends met moeite wakker? Duurt het een paar uur voordat er iets zinnigs uit komt? Dan heb ik het perfecte krachtige ontbijt, en ik verzeker je, tot een uur of 1 zit je barstensvol met energie. Dus dit ontbijtje is ook perfect om te drinken voor je naar de sportschool gaat! Of gaat rennen, of moet sjouwen. Drinken? Jup, dit ontbijtje is namelijk een koffiesmoothie/ijskoffie!

20140531_081156

Voorbereiding

Snij een banaan in plakjes en doe deze een nacht in de vriezer.

Ingrediënten

1 banaan

2 kopjes koffie (of 1 espresso)

100 tot 200 ml melk (of een melkvervanger zoals amandelmelk, rijstmelk o.i.d.)

1 kopje havermout

2 theelepels kaneel

IJsblokjes

1 theelepel honing (optioneel)

1 blokje zwarte chocola (meer dan 70% puur)

Bereiding

Zet 2 kopjes koffie, zelf heb ik ’s ochtends geen zin om mijn percolator aan te zetten dus maakte ik gebruik van mijn Senseo. Doe meteen de melk, havermout,  honing bij de koffie. Het liefst in een maatbeker waar een staafmixer in kan (eventueel kan je ook een blender gebruiken). Zet even in de vriezer zodat alles af kan koelen, ondertussen ga ik dan douchen of omkleden en make-up op. Misschien kun je de koffie melk en dergelijke ook de avond ervoor in de koelkast doen, maar ik weet niet of hierdoor smaak vervliegt.

Als je klaar bent met je ochtendroutine en klaar bent voor je ontbijt haal je de maatbeker met het koffiemengsel uit de vriezer. Voeg een paar ijsblokjes en de bevroren banaan toe. Gebruik dan je staafmixer en de blender om er een zachte smoothie van te maken.

20140531_081206

Waarom powerrrrr?

Deze smoothie, deze ijskoffie gaf me de hele ochtend (vanaf een uur of acht) tot een uur of één een gigantische stoot van energie. Het was super lekker en ik moest werken en veel sjouwen in de winkel (mijn werk). Wow! Ik kon niet stilzitten en om half een was ik helemaal uitgeput. Ik had geen honger trouwens, omdat de havermout en de banaan zorgen voor een langzame afgifte van koolhydraten waardoor je geen schommelende bloedsuikerspiegel hebt. Waarom weet ik niet maar de koffiekick bleef de hele ochtend aanhouden. Ik zou dit niet elke ochtend als ontbijt nemen, en een wat mildere versie voor het sporten, maar omdat ik al een paar dagen slecht sliep, heel veel werk en er een drukke werkdag van negen uur voor de boeg stond, besloot ik dit ontbijtje te maken. Zorg wel dat je ’s middags weer goed eet! Anders zak je de rest van de dag helemaal in.

 

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

el et la 25 september 2015 - 17:06

That looks so good! This smoothie contains a lot of my favorite ingredients, like pure chocolate, coffee and cinnamon^^. I love it (:
I think it’s really a perfect start for a good day.
L’x

Reply
9 ontbijtrecepten voor een gevarieerd ontbijt | Groentje Gezond 19 april 2016 - 20:50

[…] 1. Krachtig koffie ontbijt […]

Reply
Meest populaire recepten tot nu toe - Groentje Gezond 30 juni 2016 - 08:56

[…] voor de volgende keer zijn: – zoete aardappelschotel met broccoli en spekjes – Krachtige koffie smoothie (power ontbijt) – Zelf jam maken zonder geraffineerde suikers –Spaghetti van courgette met heerlijke […]

Reply
Wortelpannenkoekjes of wortelwraps - Groentje Gezond 14 september 2016 - 10:48

[…] werk of naar school! Een gezonde lunch is gewoon soms hartstikke moeilijk! Als ontbijt kun je een koffie smoothie, yoghurt met noten en honing, of zelfs appeltaart nemen. Maar als lunch? Ja, als je thuis bent kun […]

Reply

Geef een reactie