Makkelijke komkommermix met tomaat en koriander

by Anouk

In de zomer kwam ik achter deze salade maar ik vond hem eigenlijk veel te makkelijk om hem hier op Groentje Gezond met jullie te delen. Opeens eet ik dit heel vaak als bijgerecht, gewoon omdat het zo lekker is! Dus… Ondanks dat deze salade binnen vijf minuten te maken is wilde ik hem toch even met jullie delen.

img_20170105_144654

Frisse komkommersalade met tomaat en koriander

Print dit recept
Porties: 4 tot 6 porties Voorbereiding:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • verse koriander (als je koriander niet zo lekker vindt is selderij ook erg lekker!)
  • olijfolie
  • 1/2 citroen
  • peper, zout, en eventueel knoflookpoeder

Bereiding

Bereiding

Was de komkommer en de tomaten. Snij de komkommer over de lengte doormidden. Snij dan de komkommer in vier reepjes maar hou deze nog bij elkaar met je handen. Als je nu over de breedte snijdt krijg je mooie blokjes komkommer.
Doe dit ook bij de tomaten.

Snipper de rode ui en snij de koriander fijn.

Doe alles in een grote mengkom of saladekom.

Maak de dressing door een halve citroen uit te persen, twee eetlepels olijfolie erdoor te mengen en aan te vullen met peper, zout en eventueel knoflookpoeder. (ik hou van knoflook, vandaar).

Meng alles door elkaar en je hebt een hele frisse lekkere salade, geschikt als bijgerecht.

Tip! Doe een avocado erdoor en je hebt een makkelijke maaltijdsalade

img_20170105_145816_743
Toen ik drie weken in Canada was at ik dit hele dagen bij de barbeque. Het is een frisse salade die lekker is bij vlees- of visgerechten.

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie