Koken met je koffiezetapparaat

by Anouk

Katja Wulff woonde in 2009 in een studentenkamer zonder eigen keuken. Ze hield eigenlijk ook niet echt van koken maar op een dag had ze het (blijkbaar) geniale idee om het ultieme studentenvoedsel te maken met het koffiezetapparaat van haar overleden oma. NOODLES. Dat werkte zó goed dat Katja begon met een (zeer succesvolle) blog (Engels)!
Op de blog zie je leuke, grappige, en soms bizarre gerechten. Alleen maar gemaakt met een koffiezetapparaat.
Oh wacht… Er staat een filmpje op YouTube waar ze een stukje vlees ‘bakt’ meet een wafelijzer. Ja zo’n ding waarmee je rare figuurtjes in je haar maakt…


Trailer van haar YouTube kanaal (vergeet niet de ondertitels aan te zetten bij instellingen)

Ik vind dit echt heerlijk en grappig om naar te kijken. Perfect voor tijdens mijn pauzes als ik hard aan het studeren ben. De filmpjes duren maar 2/3 minuten dus perfect voor een korte periode van afleiding.

Deze filmpjes zijn echt geschikt voor kattenliefhebbers. Katja is echt een ‘crazy cat lady’ zoals ze zichzelf op haar website beschrijft.

Wat ik ook heel leuk vind is dat ik geen Zweeds kan, maar er wel ondertiteling is. Dus als ik op YouTube kijk klik ik gewoon random filmpjes aan zonder dat ik echt weet wat de titel betekent.

Of het mega gezond is wat ze allemaal maakt… Nou niet precies, maar het is wel inventief én vermakelijk om naar te kijken.

En nu een paar random filmpjes die ik ondertussen in korte study-breaks verzameld heb:
Het duurt even maar dan heb je toch na 30/40 minuten een dun pannenkoekje gebakken

Pizza

Vissoep

Kattentaart in de vorm van een hartje!

Zou jij een recept willen maken met je koffiezetapparaat?

Misschien ook iets voor jou?

4 comments

Jenn 20 maart 2015 - 12:09

Wat grappig, je moet er maar op komen!

Reply
Wesley Velroij 21 maart 2015 - 15:26

Is het ook wel gezond? Niet dat je eten maar half gaar is? Hoe dan ook geniaal om een koffiemachine te gebruiken om te koken.

Reply
Anouk Vriezen 21 maart 2015 - 15:51

Haha dat schreef ik al, ik weet niet in hoeverre dit super gezond is. Ze laat het wel uren ‘koken’ en heeft lange tijd wel geleefd op koffiezetapparaatvoeding, persoonlijk zou ik mijn oven en gasfornuis mega missen :p Maar ze doet het leuk toch?

Reply
Daphne 21 maart 2015 - 16:28

Ik vind het echt heel grappig, maar kook iets te graag om alleen maar met een koffiezetapparaat te koken. Al was ik in mijn studententijd wel mega creatief met wat ik had..

Reply

Geef een reactie