Knapperige toast snel gemaakt! Oftewel: crostini

by Anouk
Lekker, makkelijk en op z'n Groentje Gezonds

In mijn koelkast lag nog een gigantische courgette om courgettesoep mee te maken. Terwijl ik nog wat laatste ingrediënten haalde zag ik in de supermarkt knapperige toast staan. Best duur zo’n pakje dus besloot ik het zelf te maken. Maar noem je het nou toast, crostini of bruschetta?

Verschillen tussen toast, crostini en bruschetta

Kort gezegd is toast een ander woord voor geroosterd brood. Een boterham in je broodrooster en dan heb je toast.

Bruschetta is in Italië brood met olijfolie uit de pan (of eventueel oven). Dan heb je ook Amerikanen die vaak de broodjes met topping (tomaat, knoflook, parmezaanse kaas en basilicum) bruschetta noemen.

Als laatste heb je crostini. Dat is bijna hetzelfde als bruschetta. Het grote verschil is dat bruschetta vaak grotere sneeën brood zijn en crostini wordt gemaakt van stokbrood.

Kortom: toast is geroosterd brood, bruschetta is brood uit de pan of oven met olijfolie en eventueel knoflook en topping en crostini is gesneden stokbrood uit de oven of de pan.

Makkelijk en snel te maken

Crostini kun je zowel in de oven als de pan maken. Voor dit recept heb ik gekozen voor een bruin stokbrood in plaats van klassiek wit. Het is lekker bij soep, met gepofte knoflook of gewoon om te knabbelen bij een glaasje wijn.

Crostini

Lekker, makkelijk en op z'n Groentje Gezonds
Beoordeel als eerste
Afdrukken Pinterest Wat vond je ervan?
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 bruin stokbrood
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels knoflookpoeder of gehakte knoflook
  • 2 theelepels paprikapkruiden
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snij het stokbrood in plakjes van 1 cm (het mooiste is om schuin af te snijden)
  • Doe de olijfolie met kruiden in een schaaltje en smeer dit met een kwastje over het stokbrood
  • Doe het bakpapier op een bakplaat en leg daar de sneetjes stokbrood op
  • Zet 20 tot 30 minuten in de oven

Wederom eeen super simpel recept maar zo lekker dat ik het echt even met jullie wilde delen.

Vond je dit een lekker recept?

Volg me dan op Facebook, Pinterest of Instagram voor de laatste updates en om nooit meer iets te missen van Groentje Gezond. Heb je een recept van mij geprobeerd? Maak dan een foto en tag me @GroentjeGezond op die kanalen. Ook kun je een beoordeling achterlaten bij de reacties hieronder. Dan help je mij weer om online gevonden te worden.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie