Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsHoofdgerechtenReceptenvegan vrijdagVegetarisch/Veganistisch

Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan)

written by Anouk 27 oktober 2017

De laatste tijd eet ik best wel vaak couscous. Het is makkelijk, snel, en te combineren met talloze smaken. Eerder maakte ik een couscous met granaatappelpitjes en abrikozen. Omdat het nog steeds de vegan challenge is (die ik niet per sé volg deze keer maar ik hou er wel rekening mee) heb ik een heerlijke veganistische couscous gemaakt. Deze ziet er niet alleen lekker uit op je bord, maar geeft ook meteen een happy gevoel door alle kleurtjes.

Op Facebook kwam ik wel vaker recepten tegen met regenbooggroenten. Ik besloot me niet teveel te focussen op wat ik gezien had maar in de supermarkt op zoek te gaan naar biologische groenten uit het seizoen. Uiteindelijk legde ik van elke kleur iets in mijn mandje. Het leuke hiervan is dat je elk seizoen weer andere groenten hebt waardoor de combinatie elke keer weer anders zal worden.

In mijn mandje lagen:

Rood: cherrytomaatjes, paprika.

Geel: paprika

Oranje: pompoen

Groen: broccoli

Paars: rode ui

Voor oranje kan je bijvoorbeeld ook zoete aardappel gebruiken en er liggen in de schappen nog super veel andere groenten waarmee je een andere combinatie kan maken. Groene groenten zijn denk ik het makkelijkst. Denk aan: boontjes, spinazie, andijvie, zelfs boerenkool zou kunnen.

Kleurrijke couscous

Print dit recept
Porties: 4 personen Voorbereiding: 15 minuten Tijd: 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 zakje/pakje couscous
  • groenten met alle kleuren van de regenboog, de groenten die ik gebruikte waren:
  • cherry tomaatjes (rood)
  • paprika (rood
  • paprika (geel)
  • pompoen (oranje)
  • rode ui (paars)
  • broccoli (groen
  • 2 citroenen
  • munt
  • (olijf)olie
  • bouillonblokje (optioneel)

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden. Snij alle groenten in stukjes/reepjes en leg deze op een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Maak een dressing van wat olijfolie, twee uitgeperste citroenen en fijngesneden munt. Bestrijk met de helft van deze citroenolie de groenten (de rest gaat door de couscous).  Zet de bakplaat in de oven voor ongeveer 20 minuten.

Kook de couscous zoals op de verpakking vermeld staat. Voeg eventueel een bouillonblokje (tuinkruiden) toe. Als de couscous klaar is rul je deze tot kleine kruimels met een vork en voeg je het laatste restje citroenolie toe. Je kunt ook nog extra muntblaadjes fijnsnijden en toevoegen voor de frisse smaak.

Naar smaak kun je peper en zout toevoegen.

 

Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan) was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk

Extra

Je kan alle (seizoens)groenten gebruiken die je maar wil! Het idee achter het kleurenpalet is niet alleen dat er verschillende smaken op je bord liggen maar het er ook nog eens heel mooi uit ziet!

Tip:

gebruik kleine kommetjes (vierkant of rond maakt niet uit) voor de couscous. Duw deze in de vorm, druk goed aan, en zet de vorm op de kop op een bord. Zodra je loslaat ontstaat een mooie vorm waar je de groenten omheen kunt leggen.

Kleurrijke couscous met regenbooggroenten (vegan) was last modified: oktober 19th, 2017 by Anouk
broccolicouscousGezondgroentenmakkelijkpaprikareceptseizoensgroenten
12 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Vegetarische Italiaanse quiche met havermoutbodem
next post
DIY kaarsen maken van sinaasappels

Misschien ook iets voor jou?

Mijn broertje vertelt: ik rende de marathon...

17 januari 2018

Fatshaming en body positivity (lees dit even...

12 juni 2019

Lekker voor op brood: spinazie-guacamole-pesto

18 juni 2018

Mini courgettepizza’s

13 februari 2017

Tip! Afvallen? Bloed, zweet en biefstuk

21 november 2014

Avocado

20 maart 2014

Cranio Sacraal ontspannen bij Helma

25 juli 2018

Leven van vijf euro per dag

31 maart 2014

Moeten we energiedrankjes verbieden?

8 april 2015

Spinazie met runderreepjes en tomaat

12 mei 2014

12 comments

Avatar
Natalie Vanheers 27 oktober 2017 at 08:53

Wat een kleurrijk bordje! Ik hou wel erg van groentjes uit de oven, maar zou er wel een soort van curry sausje bijdoen ofzo!

Reply
Avatar
nicole orriens 27 oktober 2017 at 08:55

Het ziet er lekker en kleurrijk uit. Ik vind het ook mooi hoe je die rijst zo als een bolletje hebt gepresenteerd.

Reply
Avatar
Lodi 27 oktober 2017 at 09:02

Dat ziet er mooi en lekker uit zeg. Ik krijg het nooit zo mooi op mijn bord haha, lekker hoor met al die groente.

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:45

Ah met een bakje als vorm lukt het zeker om het mooi op je bord te krijgen

Reply
Avatar
Susan 27 oktober 2017 at 10:10

Sieht gut aus! Ook gezond denk ik! Altijd een leuke bijkomstigheid haha…

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:44

Zeker! Lekker alle groentes bij elkaar, is ook een gezond recept.

Reply
Avatar
marjolein 27 oktober 2017 at 10:27

Oh lekker, toevallig had ik vandeweek couscous in mijn kar gelegd en nog niet wetende wat ik er mee zou kunnen doen, Ziet er top uit

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:43

Ah kijk zo doe je ineens inspiratie op. Altijd handig om couscous in huis te hebben, heb ik ook vaak zonder te weten wat ik precies wil maken

Reply
Avatar
Jamey 27 oktober 2017 at 10:31

O wauw dat ziet er echt heerlijk uit als je het mij vraagt!

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:42

Dankjewel, leuk om te lezen 😄

Reply
Avatar
Jenn 27 oktober 2017 at 10:36

Heerlijk, ik ben gek op couscous! Ziet er mooi uit met al die kleurtjes ook 🙂

Reply
Anouk
Anouk 31 oktober 2017 at 18:41

Dankjewel!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃 Body positivity
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top