Kleurrijke bietennoodles

by Anouk

De laatste tijd ben ik écht gek op kleurtjes eten. Dan bedoel ik niet kunstmatige kleurstof zodat ik blauwe boterhammen eet maar gewoon de kleuren die de natuur ons brengt. Lekker gele paprika met rode tomaten en als toetje een handje blauwe bessen. Een mooie creatie doet watertanden en als de natuur daar een mooi kleurtje bij heeft bedacht is dat natuurlijk helemaal leuk.

Deze bietensalade vond ik leuk om te maken omdat:

A) ik hou van rode bieten

B) je noodles kleuren roze!

Zo kun je wel meer etenswaren kleuren door een voedingsmiddel te gebruiken of een kruid. Gele rijst maak je bijvoorbeeld makkelijk door wat kurkuma door de rijst te scheppen. Zo ook roze noodles in combinatie met bietjes. Het nadeel is wel: sommige mensen vergelijken ze met wormpjes. Máár als dit jouw eetlust niet gaat bederven dan gaan we snel naar het recept!

het makkelijkste recept ooit

Binnen een paar minuten een makkelijke lunch? Dat kan heel makkelijk met een zakje noodles, bietjes en een klein beetje (plantaardige) yoghurt. Het is een heel basic recept maar erg lekker, ook handig om zo wat extra groenten binnen te krijgen. Uiteraard is het recept ook nog te pimpen door bijvoorbeeld zilveruitjes/augurk of feta kaas toe te voegen. Zo krijg je een makkelijke, uiterst simpele lunch, die nog wel gezond is maar ook lekker.

Makkelijk voor op je werk of thuis.

Bietennoodles

Print dit recept
Porties: 1 persoon Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • Noodles voor 1 persoon
  • 150 gram bietjes julienne
  • 1 el (plantaardige) yoghurt
  • Optioneel: augurkjes, zilveruitjes, geiten- of fetakaas.

Bereiding

Doe de noodles in een bakje dat kan worden afgesloten, of een kom waar je een deksel op kunt plaatsen.

Voeg de bietjes toe.

Giet kokend water in het bakje en laat de noodles en bietjes een paar minuten zacht worden. Giet het vocht af zodat alleen de bietjes en de noodles overblijven.
Laat afkoelen in de koelkast voor een paar minuten en meng als laatste de yoghurt er doorheen.

Zou jij dit recept wel eens willen proberen?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie