Kleine appeltaartjes als ontbijt

by Anouk

Het volgende scenario komt ontzettend veel voor bij mij thuis of bij familie en vrienden: “Goh ik hoorde over … (recept) zullen we dat eens eten? Dan heb ik zo’n soort recept gewoon op mijn blog staan en dan horen ze van anderen iets soortgelijks. Mijn recepten worden ontzettend veel door mensen bekeken maar de mensen die dichtbij me staan “vergeten” soms dat ik een blog heb met ontzettend veel recepten. Maar door mijn bewijsdrang heb ik dan ook wel eens een nieuw idee voor een recept!

Appeltaart als ontbijt

Zo was er een vriendin op bezoek die zei dat ze een lekker recept had voor een soort appeltaartjes als ontbijt. Nou had ik zelf al mini appeltaartjes met granaatappel en een granola die smaakt als appeltaart. Mijn vriend vroeg of ik niet alsjeblieft een keer zoiets voor ons ontbijt wilde maken. Natúúrlijk! En in plaats van een bestaand recept te kiezen heb ik zelf even gekeken wat we in huis hadden en daarmee deze zes schattige (en lekkere!) appeltaartjes gemaakt. Deze kan je ook makkelijk trakteren, dan moet je gewoon de hoeveelheden verdubbelen of verdriedrubbelen.

Mini appeltaartjes

Print dit recept
Porties: 2 personen Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 4.0/5
( 2 voted )

Ingrediënten

  • 50 gr speltmeel
  • 50 gr havermout + een beetje extra voor de vulling
  • 2 eieren (vervangen voor banaan als je vegan appeltaartjes wil)
  • scheutje plantaardige vloeibare boter
  • 1 grote zoete appel
  • 2 el rozijnen
  • halve el kaneelpoeder
  • ahornsiroop (maple syrup)
  • vanille extract

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe het meel en de havermout in een keukenmachine met een scheutje plantaardige boter en 2 eieren (of een banaan voor vegan taartjes). Eventueel kan je bij gebrek aan een keukenmachine het gewoon mixen met een mixer maar dan krijg je grovere havermout in de bodem.

Bestrijk een cupcake vorm met een beetje olie of boter. Duw het deeg wat je net gemaakt heb in de vorm. Het meest handige is om eerst 6 bolletjes deel te maken en deze te pletten tussen je handen en dan in de vorm te drukken.

Snij de appel in kleine blokjes en doe ze in een kom samen met de rozijnen. Voeg hierbij een beetje kaneel, vanille extract (heel klein beetje want is concentraat) en een scheutje ahornsyroop toe. Meng dit goed door elkaar en voeg als laatste nog een of twee eetlepels havermout toe zodat het een beetje "crunchy" wordt.

Zet ongeveer tien minuten in de oven en je taartjes zijn klaar!

 

Wij vonden ze heel erg lekker, en ook blij dat ik er maar zes had gemaakt anders hadden we er zeker meer gegeten.

Hebben jullie wel eens taart als ontbijt gegeten?

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Michaela 11 november 2020 - 13:54

Hi Anouk, ik heb vandaag jouw recept geprobeerd, heel leuk idee, zo een klein appeltaartjes voor ontbijt of voor school voor de kids, ik heb de versie met de eieren gedaan en op zich zijn ze wel lekker alleen jammer dat het deeg heeft geen smaak, het is net als brood, ik ga volgende keer met bananen proberen . Bedankt voor het recept.

Reply
Anouk 14 november 2020 - 11:39

Ah wat jammer! Een volgende keer zou je ook wat kaneel en een snufje zout toe kunnen voegen voor meer smaak. Met banaan hebben ze sowieso meer smaak 🙂 Hoop dat je ze dan lekkerder vind. Super leuk dat je dit recept hebt geprobeerd! Groetjes Anouk

Reply
Irene leppers 8 december 2021 - 16:11

Hi Anouk,
of ik wel eens met taart als ontbijt de dag begin? Ik doe dat al jaren, dat motiveert me enorm om mijn bed uit te komen.
Heb jaren een muesli/chocoladetaart gemaakt, toen jaren een worteltaart nu al weer jaren een gezonde appeltaart.
Ben even overgestapt op appelflapjes met appel en walnoten en gember, maar nu zal ik de mini appeltaartjes van jou eens gaan proberen, je hoort wel wat ik er van vind. Alvast bedankt voor het recept, gr. Irene

Reply

Geef een reactie