Kip Tandoori makkelijk zelf te maken

by Anouk

Altijd al een keer zelf Kip Tandoori willen maken zonder pakjes of zakjes? Het recept dat ik hier plaats kon je origineel in mijn vijf-euro-per-dag challenge vinden, maar het werd tijd om dit recept zijn eigen plekje te geven. Na het maken van deze Kip Tandoori maak ik het altijd zelf, want dat is toch veel lekkerder dan uit een zakje waar veel zout, suiker en e-nummers inzitten. Je moet er wel een aantal kruiden voor aanschaffen die je misschien niet altijd in huis hebt, maar gedroogde kruiden gaan heel lang mee dus de investering doe je op de lange termijn.

Kip tandoori

Print dit recept
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 300 tot 500 gram kipfilet
  • Rijst
  • 1 rode paprika
  • 2 eetlepels olie
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels korianderpoeder
  • 2 theelepels komijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 200 ml water
  • 250 ml yoghurt
  • 2 blikjes tomatenpuree (of 1 groot blikje)
  • Peper/ zout

Bereiding

Snijd de kip in blokjes en marineer met de kurkuma, koriander, komijn, olie, en cayennepeper. Zet in de koelkast voor ongeveer een halfuur. (hoe langer gemarineerd hoe lekkerder de kip)

Fruit de ui en de knoflook in een koekenpan. Voeg de kip toe en bak alles tot het gaar is. Snij de paprika in stukjes, en laat deze nog een minuutje bakken bij de kip.
Zet ondertussen de rijst op en laat deze koken.

Terwijl de rijst op staat voeg je 200 ml water bij de kip. Daarna roer je de tomatenpuree erdoorheen. Als dit kookt zet je het vuur laag en voeg je de yoghurt toe. Daarna is het vooral veel proeven. Zout en peper, meer kurkuma/komijn en korianderpoeder. Paprikapoeder, cayennepeper. Het is echt proeven en maak de saus eigen.

Giet de rijst af en laat deze nog even in de pan.

Eet smakelijk

Extra

Tip: voeg aan de rijst een blikje worteltjes/erwtjes toe

 

 

IMG_20140402_192141-Copy-Copy_zpsa6e31567

Wat lekker is bij dit recept is een makkelijke en frisse komkommersalade:

Ingrediënten voor komkommersalade

1 komkommer

1 kopje yoghurt

Paprikakruiden

Cayennepeper

Bieslook

Optioneel: Een eetlepel mayonaise

Bereiding: 

Te maken in minder dan tien minuten!

Doe in een bakje: yoghurt met eventueel een lepel mayonaise voor een extra romige smaak. Knoflookpoeder, cayennepeper, bieslook, eventueel Italiaanse kruiden. Was een komkommer en snijdt deze met een kaasschaaf tot dunne plakjes. (Of snij de komkommer in plakken of blokjes, het kan allemaal!) En klaar is je komkommersalade!

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Jenn 7 februari 2017 - 09:48

Klinkt goed!

Reply
Carolien - On a Healthy Adventure 8 februari 2017 - 12:53

Zelfgemaakt smaakt zoveel beter dan uit een pakje! En het is nog gezonder 🙂

Reply

Geef een reactie