Kinky krullen met een hot oil treatment van Lush

by Anouk

Zijn jullie wel eens in een Lush winkel geweest? Waarschijnlijk wel, want als je er langsloopt dan ruik je al zo veel lekkere geuren dat je binnen bent voor je het weet. Somehow was ik nog nooit binnengelopen, maar toen ik vorige week met een vriend door Amsterdam liep, vroeg hij of we even naar binnen konden want hij vond het allemaal zo lekker ruiken. Sure! Ik moest alleen wel zorgen dat hij niet veel insloeg, want hij zei dat hij altijd naar buiten liep met zo veel verschillende producten dat hij er arm van zou kunnen worden.

Uiteindelijk was ik degene die naar buiten liep met aankopen, terwijl hij alleen een tester mee naar huis nam. Wat ik trouwens super gaaf vind, dat je gewoon een heleboel testers mee naar huis kan nemen.

Dwalend door de winkel zag ik ineens een soort lepel, met een blokje eraan, waarop stond: KINKY. Voor Kinky krullen, en dat sprak mij natuurlijk heel erg aan omdat mijn krullen altijd kinky’er mogen haha. Omdat de verkoopster vertelde dat hun producten allemaal heel erg natuurlijk zijn, zelfgemaakt en duurzaam, leek het me leuk om een review over mijn aankoop te schrijven.

IMG_20170411_114235
De verpakking sprak mij meteen aan

IMG_20170411_114002
Hmm, ik werd niet zo blij dat de ingrediëntenlijst meteen met alcohol begint. Daarnaast zitten er sulfaten in dit blok, wat dus echt niet goed voor krullen is. De alcohol is nodig om het blok aan elkaar te laten zitten tot je er een papje van maakt, heb ik gelezen, maar ik baal wel een beetje van de sulfaten. Vooral omdat de verkoopster zei dat alle shampoo’s en conditioners die ze maken zonder sulfaten zijn, dus waarom in een product voor krullen wel sulfaten gebruiken? En waar is de jasmijn? Kijk ik er nou overheen of zou wat ‘vol’ jasmijn zou zitten nou helemaal niet vol jasmijn? Misschien in de parfum dan? 

IMG_20170409_125637
Dit is mijn ‘before’ haar. Een dag ervoor heb ik mijn haar gewassen en ik heb alleen wat water gebruikt om het in vorm te ‘kneden’. Geen producten gebruikt dus zodat ik een eerlijke review kan geven. Hetzelfde geldt straks ook voor na ‘after’ foto’s. Zoals je kunt zien was mijn haar nogal droog, pluizig en heb ik drooie/droge punten.

Hoe werkt nou dit product? Je doet het blokje dat om een soort spatel/lepel heen zit in een kopje of bakje. Daar overheen giet je heet/kokend water. Nu moet je goed blijven roeren. Voeg steeds een beetje meer water toe tot je ongeveer een half tot heel kopje hebt met je hot oil treatment. Alles wat je over hebt, kan je nog een week lang in de koelkast bewaren.
Als de treatment niet meer te heet is (even voelen met je vinger) kun je het aanbrengen op je haar. Je kunt hiervoor misschien de spatel gebruiken, maar ik kliederde gewoon lekker met mijn handen. Dit masker moet minimaal twintig minuten in je haar blijven zitten, maar ik heb het zo’n twee uur laten zitten met zilverfolie om mijn hoofd gewikkeld zoals ik ook doe bij mijn zelfgemaakte maskers.
Het product rook heerlijk, een beetje zeep-achtig, maar ik kreeg het niet zo makkelijk uit mijn haar gewassen. Je moet met shampoo dit product uitwassen, maar ik gebruikte sulfaatvrije shampoo en deze reinigt dan toch wat minder goed dan shampoo met sulfaten (in ieder geval was het hardnekkig uitwassen…)
Voor mijn krullen die dag maakte het niet zo veel uit, ondanks dat ik dus niet alles uit mijn haar heb kunnen spoelen (vooral bij de hoofdhuid) kan ik wel het resultaat laten zien:

Links is before rechts is after

1491838609603

1491906924634


1491838428812

Oei! Waar is mijn kleur gebleven? Het viel me niet op toen ik in de spiegel keek, maar de kleur lijkt een stuk minder op de tweede foto vinden jullie dat nou ook? Daarnaast zijn mijn krullen juist een beetje weg, maar ik denk dat dit door het vele wassen komt (normaal was ik maar één of twee keer per week, anders krijg ik een bos pluis).

Mijn haar voelt wel echt een stuk zachter en gezonder. Het is een stuk minder ‘plukkerig’, ik kan niet op een ander woord komen. Daarnaast voelt mijn haar een stuk minder ‘dood’ en is het luchtiger dan het eerst was. Ik heb nog wat hot oil treatment over, dat doe ik deze week nog even in mijn haar voordat ik naar de kapper ga om mijn haar weer te verven. Het haalt wel echt de rode kleur uit mijn haar, maar een extra goede verzorging voor ik het laat verven vind ik altijd wel erg prettig. Mijn haar ziet er levendiger en mooier uit.

Wat vinden jullie? Zien jullie verschil? Ik vind het moeilijk om objectief te schrijven hoe het eruit ziet, omdat ik vooral voel dat mijn haar wat gezonder voelt. (Het heeft nog nooit zo zacht gevoeld geloof ik)

Kinky hot oil treatment (en nog andere hot oil treatments) zijn bij Lush verkrijgbaar voor €9.95. Dit artikel is niet gesponsord maar bevat een product dat ik zelf heb aangeschaft.

Volg Groentje Gezond ook op Facebook, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

14 comments

Jenn 12 april 2017 - 08:11

Wauw, ja, de kleur is echt minder! Ik dacht eerst dat het lichtval was, maar toen je het zelf schreef… Niks voor mij dus.

Reply
Anouk 12 april 2017 - 10:23

Ja, dat dacht ik eerst ook! Heb de verschillen geprobeerd te beperken tot het minimum (dus dag ervoor gewassen, zelfde tijdstip zelfde plek de foto maken) volgens mij is het wel echt kleurverlies want op elke foto is het wel duidelijk.

Reply
Merel 12 april 2017 - 08:56

Dat viel me ook direct op, dat je kleur iets anders is. En het pluist minder na behandeling – voor zover ik kan beoordelen. Dus geloof dat het zeker geholpen heeft, al vind ik het vreemd dat ze het verkopen als sulfaatvrij terwijl dat niet zo is. Jammer ook, dacht het bij het lezen van de eerste zinnen te kunnen gebruiken voor mijn dochters krullen.

Reply
Anouk 13 april 2017 - 09:44

Misschien had ik de verkoopster verkeerd begrepen maar ik dácht dat ze zei dat alle producten zonder sulfaten waren. En voor een product voor krullen verwacht je dat al helemaal…

Reply
Melanie 12 april 2017 - 13:38

Ik vind het niet erg opvallend verschil maken. Het lijkt iets minder pluizig. Als jij het verschil voelt. Dat is toch niet geheel onbelangrijk.

Reply
Jolien 12 april 2017 - 13:48

Je kleur is inderdaad een stuk minder, maar dat kan ook aan het licht liggen natuurlijk. Wel heerlijk dat je haar zo zacht was, daar word ik altijd blij van.

Reply
Anouk 13 april 2017 - 09:45

Ja! Mijn haar is nooit zacht en kon er gewoon met mijn vingers doorheen! Dat was voor mij wel even bijzonder

Reply
Mariska 12 april 2017 - 14:55

Ik snap wat je bedoelt, het maakt wel een fijn verschil! dat je haar op andere foto’s wat doffer lijkt kan ook gewoon met lichtval te maken hebben. Tenzij je in het echt ook verschil merkt.

Reply
Dewi 12 april 2017 - 17:08

Ik vind dat je goed verschil ziet, wat zachter, maar toch ziet de krul er nog wel goed in. Ruikt zeker ook erg lekker? Ik vind de producten van Lush heerlijk!

Reply
Anouk 13 april 2017 - 09:45

Ja het rook echt heel lekker!

Reply
Eke 12 april 2017 - 18:04

Als eerste, wat schrijf jij fijne reviews! Leest echt fijn weg! Het kleurverschil viel mij ook op, verder zie ik niet veel verschil. Als het maar goed voelt, toch?

Reply
Jamey 12 april 2017 - 18:53

Ik vind het er goed uit zien hoor! Mooi zacht en een zachte glans.

Reply
MamaPlaneet 13 april 2017 - 09:33

Wat een fijn verschil! Even los van het kleur haar.

Reply
Natalie 13 april 2017 - 21:27

De kleur is een pak minder idd en het krul effect zie ik eigenlijk ook niet! Ik vind de before zelfs beter 😉

Reply

Geef een reactie