Sorry voor de niet zo inspirerende titel. Deze soep is slasoep en kaassoep in één. Deze soep kan vegetarisch worden gegeten of met gebakken spekjes of zalm. En ja hij is verrukkelijk, en nee niet heel goed voor de lijn maar af en toe mag je best wat meer vet binnenkrijgen. Deze soep is heel lekker warm, maar ook koud goed te eten. Dus handig om mee te nemen in een thermosfles of een bakje (om op te warmen) naar je werk.
Ingrediënten
1,5 liter bouillon (groente van tablet)
2 uien
200 gram volvette roomkaas (Paturain, Boursin of Philadelphia eventueel al met knoflook en kruiden)
1 krop ijsbergsla
3 teentjes knoflook
(verse) kruiden (bieslook, basilicum, oregano)
2 eetlepels melk (of melkvervanger)
1 el maizena
peper
eventueel gebakken spekjes of gerookte zalm
olie
Bereiding
Een super simpel soepje dat heel snel klaar is. Fruit de ui en knoflook in een soeppan met een beetje olie.
Voeg de bouillon toe (of voeg 1,5 liter water toe met 1 of 2 grountebouillonblokjes) en laat even koken.
Zet het vuur laag en voeg de sla (gewassen en gesneden) toe. Laat een paar minuten pruttelen.
Doe de melk en de maizena in een bakje en roer totdat de maizena geen brokjes meer heeft maar een gladde massa is geworden. Voeg deze in de pan toe. Goed roeren! (zo wordt het een gebonden soep)
Voeg als laatste de kaas en de kruiden toe en blijf goed roeren.
Wil je de soep iets hartiger hebben? Bak wat spekjes in een pan, of voeg gerookte zalmsnippers toe!
1 comment
[…] 2. Slasoep […]