Justnuts, ik wil de bedenkers graag knuffelen

by Anouk

Wat ben ik blij met mijn opleiding! Ze proberen steeds betere producten aan de studenten te bieden, naast alle ongezonde producten. (Denk aan de vette hap, die is oververtegenwoordigd op Hoge Scholen) Niet alleen zijn er verschillende soorten fruit verkrijgbaar, of gezonde broodjes, sinds kort hebben ze ook repen en zakjes van Just Nuts. 100% zonder toegevoegde rare E-nummers of suiker! Helemaal perfect natuurlijk voor mensen die een gezond tussendoortje zoeken omdat ze toch meer honger hebben dan gepland, of vergeten zijn iets mee te nemen. Ik zit maar één dag in de week op school, maar maak dan vaak lange dagen. Soms van elf uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds!

Een biologische en ook nog fair trade snack klinkt mij als muziek in de oren. Natuurlijk heb ik het al eens over gezonde keuzes gehad, maar toen hadden we op school vrijwel alleen maar appels en bananen. Tegen de avond miste ik mijn nootjes, en soms vergat ik die gewoon mee te nemen. Just nuts heeft twee soorten producten: Packs en Bars. De packs zijn zoals je misschien al aan de naam kan horen, pakjes. Pakjes met noten en gedroogde fruit. De Bars zijn repen voor de zoete en lekkere trek. Ideaal als tussendoortje.

Packs

Bron www.justnuts.nl

Het is heel gezond om een handje noten te eten per dag. Dat is precies dertig gram. Raad eens hoeveel er in een pakje justnuts zitten? Precies! En je hebt niet alleen noten, er zitten afhankelijk van welk pakje je kiest rozijnen of cranberries in. De cashewnoten met cranberries zijn mijn favoriet. De cranberries zijn gezoet met puur appelsap waardoor ze wel zoeter zijn dan normaal, maar er is geen suiker toegevoegd om ze lekkerder te maken. Leuk feitje het plastic is afbreekbaar en mag gewoon in de gft-bak. Het doosje mag bij het oud papier. Dit vind ik een goed initiatief om ook nog op meerdere manieren met het milieu bezig te zijn.

Bars

bron www.justnuts.nl

Ook heeft Justnuts repen voor de zoete trek. Het aantal caloriën is bijna te verwaarlozen (hangt af van de reep maar rond de 120 kcal) en ook weer helemaal gezond gezoet. Bij de repen wordt ook geen suiker gebruikt maar dadels. Verder zitten er in de repen noten en verschillende soorten fruit. Er zijn drie soorten repen: Apple cinnamon (appel-kaneel), Coconut, en Cranberries. Ik vind de repen zelf te zoet, het is net snoep. Dit kan komen omdat ik nu al een paar weken suikervrij/suikerarm probeer te leven. Hierdoor vind ik veel smaken té gemaakt. Vreemd genoeg vind ik dat ook van de repen terwijl deze helemaal gezond gezoet zijn!

Eigenlijk zie ik alleen maar pluspunten. Dit bedrijf  maakt een verantwoord product op zoveel verschillende manieren. Het zijn natuurlijke en gezonde producten om als tussendoortje te nemen. Natuurlijk met gezond verstand, drie pakjes noten plus een paar repen zullen niet zo gezond zijn. Maar een pakje en een reep per dag, waarom niet? Bij het maken van de producten probeert het bedrijf zo goed mogelijk met de natuur om te gaan, wordt er verantwoord materiaal gebruikt (zoals biologisch afbreekbare zakjes) en wordt ook nog van elke euro winst, tien cent uitgetrokken voor een goed doel. Je zou toch bijna de makers gaan knuffelen?

Zoek jij ook naar verantwoorde snacks? Justnuts is verkrijgbaar in een aantal supermarkten en op bijvoorbeeld Hogeschool Utrecht. Wil je weten waar jij je pakje kan kopen? Kijk dan hier onder even bij linkjes.

Linkjes:

De website van Justnuts

(Dit is geen gesponsord artikel, ik ben door niemand benaderd om over dit product te schrijven. Ik vind het gewoon een prettig product en ik hoop dat het op meerdere scholen en werkplekken verkocht gaat worden omdat het een natuurlijk en gezond alternatief is.)

Alle foto’s komen van de website van Justnuts

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie