Je haar verven met henna! (Voorbereiding, proces en resultaat)

by Anouk

Vanaf jongs af aan verfde ik mijn haren met chemische verf. Dit begon eerst met kleuring die uitwasbaar was op mijn dertiende maar al snel wilde ik zwart, zwarter, zwart. De gothic tijd was aangebroken en ook mijn experimenterende fase. De kleuren en kleurcombinaties die ik gehad heb van mijn vijftiende tot mijn vijfentwintigste zijn niet meer op een hand te tellen. Zwart, blond, bruin, rood, weer blond, bijna wit, en dan ook nog allemaal verschillende tinten van deze kleuren. Met droog, krullend haar is dit geen goede combinatie en na jaren verven besloot ik mooie koperen lokken uit te kiezen bij de kapper. Dit zou beter voor je haar moeten zijn dan zelf met pakjes kliederen. Uiteindelijk na twee jaar mooie koperen (oranje/rood) krullen besloot ik weer terug te gaan naar mijn eigen kleur. Mijn haar knipte ik redelijk kort en ik verfde het een bruine tint zodat mijn donkerblonde uitgroei niet zo erg op zou vallen.

Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan, lieve mensen, dus besloot ik me in te lezen op het gebied van henna. En geheel natuurlijk product om je haar mee te kleuren. In dit artikel lees je het volgende:

 • Wat is henna?
 • Waarom henna?
 • Wat heb je nodig?
 • Stappenplan
 • Het proces en mijn ervaring
 • Het resultaat (FOTO’S!)

Wat is henna?

Henna is een rode kleurstof afkomstig uit de bladeren van de plant Lawsonia inermis. Deze bladeren worden fijngemalen en hiervan wordt hennapoeder gemaakt. Soms wordt hier nog een zuur (zoals citroensap) aan toegevoegd. Op pakjes henna staat altijd of dit 100% pure henna is of dat er iets aan is toegevoegd. Over het algemeen kun je zeggen: hoe puurder, hoe beter. Desalniettemin zijn er ook hennablokken te koop waarbij speciale oliën of andere natuurlijke ingrediënten zijn toegevoegd die de kleur kunnen veranderen.
Zo kan je bijvoorbeeld zwarte thee, koffie, rode wijn of citroensap toevoegen voor een andere kleur henna.
Henna wordt al eeuwenlang door verschillende culturen gebruikt om het lichaam (vooral handen en voeten) te versieren en om je haar mee te verven. De meest natuurlijke henna zonder toevoegingen kleurt je haar oranje als het licht is, en donkerder rood als je donker haar hebt. Zoals ik al aangaf kun je met verschillende natuurlijke middelen een andere kleur krijgen maar je kan ook kijken naar andere pakjes henna, hier is vaak al wel iets aan het poeder toegevoegd.

Waarom henna?

Naast dat henna 100% natuurlijk is zijn er andere redenen om voor dit product te kiezen.

 • Henna is verzorgend en geeft je haar meteen een boost waardoor het dikker en glanzender wordt
 • Het tast de structuur van je haar niet aan
 • Geeft geen scherpe uitgroei
 • Mooie intense kleuren

De nadelen

 • Je moet de verf lang laten zitten
 • Het kan in het begin nogal een kliederboel worden
 • Het is heel permanent (je kan alleen over 100% natuurlijke henna weer verven maar dit wordt soms afgeraden. Je moet in ieder geval voor de zekerheid minimaal 6 weken wachten)

Wat heb je nodig?

 • Hennapoeder (verkrijgbaar bij toko’s maar ook winkels zoals Holland&Barrett)
 • Een plastic bakje
 • Een plastic lepel
 • Een waterkoker
 • Een oud shirt of vuilniszak ter bescherming
 • Plastic folie of een plastic zak
 • Een oude handdoek
 • Tijd (dit gaat wel een aantal uur duren)

Stappenplan

Henna breng je aan op schoon gewassen en droog haar. Dit is anders dan bij chemische verf dus zorg dat je je haren wast en droogt voor je begint met de henna.

Stap 1

Er zijn verschillende soorten henna op de markt. Het poeder dat ik gebruikte kon je meteen gebruiken met kokend water, terwijl andere henna juist een tijd moet intrekken. (Onder aan dit artikel deel ik welke henna ik heb gebruikt).
Geschikt om meteen te gebruiken
Op het pakje staat vaak de gebruiksaanwijzing. Bij Sommige henna hoef je alleen kokend water (laat wel heel even een beetje afkoelen) toe te voegen, goed te roeren en klaar is kees! Zelf maakte ik de eerste paar keren de henna veel te dik, wat je veel op internet leest is dat de dikte ongeveer gelijk moet zijn aan vla. Zorg ook dat je een PLASTIC lepel gebruikt bij het roeren. Metaal kan de kleuring aantasten en dat willen we niet! Laat het mengsel iets afkoelen want je wil natuurlijk geen verbrande hoofdhuid!
De langere variant
Vaak wordt aangeraden om henna in een plastic bak met kokend water of juist koud water te mengen (meningen verschillen dus als jij het goed weet, laat het weten in de comments) en deze bak afgesloten met plastic op kamertemperatuur tussen de 10 en 12 uur te laten trekken. Het mengsel wordt donkerder van kleur en is afhankelijk van de kamertemperatuur na een aantal uren te gebruiken.

Toevoegingen
Voor andere kleuren kun je natuurlijke ingrediënten toevoegen. Zelf heb ik een keertje citroensap toegevoegd voor een lichtere tint en een snellere opname van de verf maar ik merkte persoonlijk geen verschil. Andere toevoegingen om bijvoorbeeld donkerder haar te krijgen zijn thee, koffie, rode wijn, hibiscusthee. Je kan ook olijfolie of conditioner toevoegen zodat het mengsel makkelijker uit je haar wast maar er zijn ook bronnen die zeggen dat olie het effect van de verf verzwakt. Als je echt een heftige kleur wil zoals koper zou ik het zelf niet aanraden om met olie te klungelen.

Stap 2

Het henna mengsel is klaar en het is tijd om te verven. Dit is een beetje gelijk aan het verven met een chemisch product alleen heeft henna een ruwere structuur. Het lijkt een beetje op modder wat je in je haar smeert.
Je kan zelf de henna in je haar doen door wat uit het kommetje te scheppen met je hand (vergeet niet om handschoentjes aan te doen!) of vraag een vriendin, moeder of buurvrouw om je te helpen. Het kan een knoeiboel worden, vooral de eerste keer dus breng het aan in een betegelde ruimte zoals een badkamer.
Handig is ook om vooraf vaseline of crème aan te brengen bij plekken zoals je voorhoofd en oren die je niet mee wil kleuren.

Stap 3

Duw je haar als een pakketje tegen je hoofd en wikkel vershoudfolie (plastic, dus niet aluminium) of een gebruikte plastic zak om je hoofd. Nu is het tijd om iets binnenshuis te doen want de henna moet minimaal 2 uur intrekken. Hoe langer, hoe dieper de kleur. Er zijn mensen die de henna tussen de 2 en 12 uur laten inwerken. Ik raad wel aan om met twee uur te beginnen omdat je niet altijd weet wat het kleureffect gaat worden.

Stap 4

Na het inwerken was je de henna uit. Zelf spring ik meteen onder de douche en als de meeste henna uit mijn haar is gespoeld gebruik ik conditioner om de laatste korrels uit te spoelen. De eerste nacht leg ik een handdoek op mijn kussen maar ik merk dat henna veeeel minder afgeeft dan chemische kleuring.

Stap 5

Probeer de eerste dagen je haren nog niet met shampoo te wassen omdat het kleurproces nog bezig is. Pas ook op met olie omdat dit de intensiteit aan kan tasten.

Wist je dat er ook kleurloze henna te koop is? Dit gebruik je hetzelfde als de verf maar kleurt je haar niet. Het heeft dezelfde gezonde voordelen van henna en geeft een verzorgende mooie glans zonder je haar een andere kleur te geven!

Proces en mijn ervaring

Inmiddels heb ik mijn haar drie keer met henna gekleurd waarvan twee keer met de Hennè Color van de winkel Erica. Deze keuze maakte ik omdat deze relatief goedkoop is (je hoeft je haar maar 1 keer per 2 of 3 maanden bij te werken) en deze henna is 100% natuurlijk zonder toevoegingen. Bij veel Turkse en Marokkaanse winkeltjes bij mij in de buurt zat er toch iets van metaal in verwerkt, dit was maar 1% maar ik wil toch zo natuurlijk mogelijke henna omdat je hier eventueel later nog overheen kan verven mocht je dit willen.

Het proces is wel even wennen want het duurt een tijdje voordat de henna in je haar zit en dan moet het nog inwerken. Gelukkig vinden vriendinnen het geen probleem om me te helpen en dan maken we er een gezellige meidenavond van. Zelfs mijn vriend die nog nooit haren heeft geverfd kliederde met semi-gemak henna in mijn haar.

Het fijne aan henna is dat het goed is voor je haar! Je kan het zo vaak aanbrengen als wil en het is gewoon erg verzorgend. Daarnaast zijn mijn krullen even levendig als voor het verven.

Resultaat

Hier de foto’s, eerst wat foto’s na de eerste keer en daarna na de tweede keer verven. Het interessante van henna is dat het heel mooi is in het licht. Je haar ziet er bij verschillende soorten licht gewoon heel anders uit zoals je op de foto’s kan zien.

Dit was de enige duidelijke voor-foto die ik kon vinden maar dit was de kleur voordat ik met henna ging verven.

Henna als het klaar voor gebruik is. Het ruikt “aards” en volgens vriendin Kirsten die het in mijn haar mocht smeren leek het een beetje op een koeienvlaai. Maarrr zo ruikt het gelukkig niet.


Henna is een prima excuus voor een meidenavond.


Met een vuilniszak om was ik beter beschermd tegen de henna op mijn kleding.


Met krullen, binnen, lichtlamp net na de eerste keer henna.


Met natuurlijke krullen, binnen, zonlicht. Tweede keer geverfd.


Stijl haar, buiten, indirect licht. Tweede keer geverfd.

Binnen, gestijld haar, direct zonlicht. Binnen, indirect zonlicht.

Willen jullie meer weten of jullie ervaring delen over henna? Laat dan een berichtje achter in de comments.

Hoe vinden jullie het geworden?

 

Misschien ook iets voor jou?

38 comments

Cindy 1 september 2019 - 10:56

Heel mooi! Welke kleur van henné color heb je gebruikt? Ik wil mij hier ook aan wagen!

Reply
Cindy Raemdonck 1 september 2019 - 11:01

Wat een mooie kleur! Welke henna van henné color heb je gebruikt? Hier wil ik me ook aan wagen!

Reply
Anouk 2 september 2019 - 21:14

Cuivre had ik gekozen, dat is koperrood. Spannend!

Reply
Lisa Heleen 29 september 2019 - 21:10

Prachtige kleur is het geworden!

Reply
Anouk 8 oktober 2019 - 13:34

Dankjewel! Leuk om te horen

Reply
Jasha 4 december 2019 - 10:20

Henné Color bevat Sodium Picramate, een metaalzout. Staat ook op verpakking overigens.
Helemaal niet zo natuurlijk dus.. 😦

Reply
Anouk 10 december 2019 - 12:52

Hallo Jasha,

Op de Henné Color cuivre die ik heb gebruikt op het moment van schrijven zitten geen toevoegingen. Bij andere kleuren van dit merk is er soms wél iets aan toegevoegd. Daarom is het belangrijk om op pakjes altijd even naar de toevoegingen te kijken.

Inmiddels ben ik al wat henna beurten verder en vond ik de henna van de Lush ook prettig.

Nu heeft mijn schoonvader henna meegenomen uit Egypte waar ik ook benieuwd naar ben. Dit poeder kreeg ik in een zak dus ik ben heel benieuwd, volgens hem was dit ook 100% natuurlijk.

Het is wel goed om op te letten of er metalen in henna zitten omdat het een effect kan hebben op je haar als je het daarna zou verven.

Reply
Herma 20 juni 2020 - 01:31

Henna in doosjes is vaak gemixt. Jacob Hooy heeft natuurzuivere henna in potten. En wanneer je geluk hebt vindt je henna in genaaide zakjes bij de Turkse winkel. Dit is meestal in 2 kleuren, rood en zwart. De rode variant gebruik ikzelf, net zoals die van Jacob Hooy. Ik doe er handwarm water door met het sap van een halve citroen en een eetlepel olijfolie. Ik laat het voor gebruik ongeveer 6 uur staan en laat het minimaal 3 uur inwerken. Het resultaat is altijd prachtig!

Reply
Marlinde 29 september 2020 - 17:23

Wat ik mis bij wat je nodig hebt is citroen. Ik verf mijn haar al zo’ n 45 jaar met henna. Vroeger rood maar nu zwart. De citroen gebruik je om de haarschubben open te laten gaan, de kleur wordt dan nog beter opgenomen. Daarnaast voeg ik wat olijfolie toe om het wat smeerbaarder te maken, het valt dan niet zo gauw weer uit je haar. Ik wikkel mijn haar in plastik van de rol met daarna een hoofddoek erover. Laat minimaal twee uur zitten. ( vaak zelfs 3 uur). Voorts kan je mixen met kleuren om je eigen favoriet te maken.

Reply
Fleur 9 maart 2021 - 16:16

Ik heb een vraagje: wat bedoel je met geeft geen scherpe uitgroei?

Reply
Anouk 23 maart 2021 - 10:58

Als je je haar met gewone verf verft krijg je echt een hele duidelijke uitgroei. Bij Henna is dat niet het geval, het oogt veel natuurlijker.

Reply
suus 11 oktober 2021 - 00:38

Bedankt voor je artikel! Je haar ziet er prachtig uit ^_^

Reply
Martine Goossens 22 oktober 2021 - 12:42

Hallooo
Fijn jullie informatie te lezen. Ben recent terug deze henna beginnen te gebruiken, heeft goeie kritieken op internet en staat als beste natuurlijke haarkleuring aangeschreven: https://www.ecco-verde.be/nl-BE/khadi/haarverf. Ik heb het volgens de instrukties 2u laten intrekken zonder toevoeging van olie/citroen. Kleur is mooi maar meteen na een eerste toediening merkte ik dat m’n haar enorm droog is, zelfs verbrand lijkt. Ik durf het nu niet meer te gebruiken. Aangezien ik nog veel van dit Khadi henna over heb, is een oplossing misschien deze mengen met henna van het merk Jacob Hooy? Graag jullie informatie terug! Bedankt Martine

Reply
Anouk 10 november 2021 - 11:51

Hallo Martine,

Ik ben niet bekend met henna die dit effect veroorzaakt. Wel kan citroen je haar uitdrogen, wat je zou kunnen doen is een klein beetje conditioner toevoegen aan je hennamengsel om je haar wat meer te beschermen. Een goed masker naderhand zou ook kunnen helpen. Pure henna zou je haar niet zo moeten beschadigen in ieder geval. Ik hoop dat je hier iets aan hebt. Liefs Anouk

Reply
Nelly de Jonge 29 oktober 2021 - 12:16

Hoi Anouk, ik gebruik Khadi henna, kleur bruin; de verkoopster adviseert eerst henna neutraal te gebruiken bij grijs haar maar dat heeft geen effect, ook niet bij 4 uur inwerken! Weet jij een oplossing? Omdat ik dun en ik kwetsbaar haar heb ben ik op henna aangewezen.
Groetjes!

Pigls je grijs

Reply
Anouk 10 november 2021 - 11:52

Henna neutraal, is dat een merk? Of had je pure henna gebruikt? In principe kleurt pure henna al heel snel je haar (en huid) dus ik weet niet zo goed wat er mis is gegaan. Ik heb een keer hetzelfde gehad bij Henna van de Lush, de ene keer pakte het prima de andere keer helemaal niet. Vandaar dat ik nu altijd puur henna poeder kies.

Reply
Ghislaine 27 januari 2022 - 17:20

Voor de uitgroei van grijze haren gebruik ik Color the Gray van Light Mountain. In de verpakking zitten 2 pakjes poederhenna. Je gebruikt zakje 1 voor het dekken van de grijze haren. Ik laat de pasta 10 minuten op de grijze lokken. Het grijze haar kleurt dan oranje. Daarna gebruik ik zakje 2 en die pasta laat ik minstens 3 uur op al mijn haar. Goed uitspoelen. Daarna doe ik nog conditionner van Petal Fresh voor een 5 tal minuutjes op mijn haar en dan goed uitspoelen. Na de behandeling glanst mijn haar en ziet het er gezond uit 👌

Reply
Hanna 16 februari 2023 - 20:28

Met henna neutraal bedoel je waarschijnlijk Henne Color Paris Neutre/Neutral/Neutraal, dat is ontkleurde henna. Dat advies sloot dus niet helemaal aan bij je vraag. Er bestaat ook ‘neutrale’ henna die eigenlijk van een andere plant is, die wel een verzorgend effect heeft, maar dus geen echte henna is, bijvoorbeeld van Jacob Hooy.

Reply
Eveline 13 december 2021 - 14:38

Ik doe altijd de schillen van een aubergine in een pannetje met water, laat dat koken en gebruik vervolgens dat water om mijn hennapoeder mee aan te lengen (ik gebruik de rode van Jacob Hooy). Dan krijgt je haar een klein beetje zo’n paarsige gloed erbij, I love.

Reply
Nynke 27 december 2021 - 22:02

Ik wil heel graag echt oranjehenna haar. Na een paar keer met henna geverfd te hebben ( henna colore cuivre) vind ik het heel bruin. Vind dit helemaal niet bij mij passen. Heeft iemand een tip om het meer oranje (en dan de glanzende verse kastanjekleur) te krijgen?

Reply
Mir 12 april 2023 - 23:39

Hi nynke heb jij inmiddels een antwoord gekregen ik wil nml ook meer oranje haar en heb nu koperkleurig. Wil graag annie haar kastanje bruin ook goed;)). Hoe bereik jr dat ? Kan ik het nu nog omtoveren? Heb origineel beuin haar. Grt mir

Reply
Cathelyne 21 juli 2023 - 21:25

Om het kleur ietsjes lichter te maken kan je het met kamillethee ipv gewoon water proberen.
Opties die niet in het artikel stonden zijn : blonde/lichtere tinten=kamillethee/donkerrode tinten=kersenthee/bruine tinten=koffie. Wel is het zo dat je eigen kleur van invloed is, dus je kan het niet veel lichter dan je eigen kleur krijgen.

Reply
Anouk 23 juli 2023 - 21:06

Wat een goede tip! Ga ik zeker eens proberen.

Reply
Wil 19 juni 2022 - 19:47

Vroeger zette ik coupe Soleil en daarna henna erover … tegenwoordig ben ik grijs en word het eigenlijk te oranje . .. ppfff ….ik denk dat t over n tijd echt moet uit laten groeien ..anders word ik worteltjes oranje ……..trouwens ik gebruik altijd de goedkoopste zakjes bij n toko ……kun je wel 3 x mee doen of meer ligt aan de lengte …flink heet water erop…goed roeren en dan twee rauwe eieren erin ..flink roeren dan klontert het niet en n geweldig resultaat na ong 3 uur !!! .maar helaas nu iets te oranje ……

Reply
Carrera 11 augustus 2022 - 02:17

Hoeveel uren zet je de henna te trekken op je haar? Ik zit hier nu al 5 uren met plastiek en handdoek tulband. Vind nergens wat de beste duurtijd is. Ik las wel hoe langer je de henna kuur op je haar doet, des te donker. (Ik deed 100% henna poeder, effe flesje citroen laten druppelen. Tot ik een drapje kreeg of zoals ze in Gent (België) zeggen ‘ nen drets’ heb ik het even laten staan. ( 3uren).
Dan op mijn haren gedaan. extra argan olie van de kruidvat. Super olie btw. 4 uren later. nog steeds een tulband. alles is secuur zodat er geen vlekken zijn achteraf. Wat nu? uitspeloen? wassen met shampoo? met conditioner met olie? haarmasker??? HELP :p

Reply
Anouk 9 september 2022 - 12:19

Hallo Carrera,

De duur hoe lang je het drapje in je haar laat verschilt per persoon. Soms ben ik het na twee uur al zat en soms laat ik het zes uur zitten. Anderen slapen er de hele nacht mee (ik vraag me af hoe die kussenslopen er na afloop uitzien). Shampoo na Henna is niet zo handig aangezien Henna tijd nodig heeft om de goede kleur aan het haar te geven. Dit kan twee tot drie dagen duren. Zelf stop ik eerst mijn hoofd in een emmer zodat de meeste korrels uit mijn haar zijn voor ik onder de douche stap.
Daarna doe ik conditioner of een masker in mijn haar zodat de laatste korreltjes makkelijk uit mijn haar spoelen. Dit herhaal ik twee tot drie keer en dan laat ik het drogen (vaak met producten maar ook wel eens zonder).

Ik reageer iets later op je vraag dus ik hoop dat alles goed is gegaan en dat je tevreden bent met het resultaat.

Reply
Roninmetsa 23 augustus 2022 - 20:48

Met Henna Brownies kan je heel goed grijs haar verven , puur natuur van blond tot zwart. Voor andere kleuren weet ik het niet. Is wel duurder dan een zakje Henna

Reply
Mariëlle 30 oktober 2022 - 20:36

Hi, hoe lang blijft henna afgeven na het verven? Ik ben nu twee weken onderweg maar ik spoel nog steeds knalrood uit als ik onder de douche sta😅

Reply
Anouk 29 november 2022 - 09:34

Hoe vaak heb je dan je haar gewassen in die twee weken? Bij mij geeft het nat ook altijd wel een tijdje af maar ik was mijn haar maar een keer in de week.

Reply
Mariëlle 29 november 2022 - 10:35

Drie keer, maar wel vaker nat geweest. Pas na drie tot vier weken was het minder😅

Reply
Cathelyne 21 juli 2023 - 21:13

Ik ben vrij laat met reageren, maar doe in je henna mengsel een eetlepel appelciderazijn, dat gaat het afgeven tegen!

Reply
Anouk 23 juli 2023 - 21:06

Helemaal niet erg, dit artikel wordt nog veel gelezen dus alle tips zijn welkom!

Jolanda 14 november 2022 - 11:40

Hallo Allemaal,
Ik gebruik henna, ben een vrouw met flink grijs haar 😉 en kreeg een allergische reactie nadat de kapper een toner had gebruikt, drama…. werkelijk zo erg, maar goed, ben nu aan de henna.
Van nature heb ik donkerbruin haar. Wat ik doe ik ik heb henna poeder en indigo poeder (bestel altijd bij bevivita)
Omdat ik niet knal rood/oranje wil, mix ik het, ik maak 5 gram henna poeder (dit is groen van kleur en maakt je haar oranje) dit laat ik een nacht staan op een warme plek. Dan pak ik de indigo die doe ik er bij 15 gram (beetje kijken wat het fijnst is voor je) dan was ik mn haar goed, droog het en smeer het papje erin. wikkel mn hoofd in plastic, en ga er idd mee slapen 🙂 ik heb een speciale muts die ik over het plastic doe. Omdat mn haar toch vrij donker is, met een rode gloed, duurt het langer voor het de juiste kleur heeft.

Verder gebruik ik in de henna pap citroen en in de indigo pap maak ik aan met zwarte koffie en wat zout.
Na de inwerktijd goed uitspoelen, maar niet met shampoo idd 😉

succes allemaal, fijne dag

PS de zakjes bij de toko heb ik ook wel eens gebruikt, dit is echt niet goed voor mij. Let erop de pure henna poeder ALTIJD, voor bereiding groen is.

Reply
Esther 27 augustus 2023 - 16:16

Hoi Jolanda, heb je misschien ook een foto van je haar(kleur)? Wellicht zelfs van voor en na?

Reply
Mir 31 mei 2023 - 18:20

Hoi hoe krijg je zwart en grijs haar samen rood ? Met henna

Reply
Anouk 9 juni 2023 - 13:49

Als je het allebei mooi rood wil hebben denk ik dat je eerst moet ontkleuren. Zwart krijgt wel een mooie rode gloed maar kleurt niet zo rood zoals ik bij het voorbeeld…

Reply
Wat deed 3 jaar curly girl methode voor mijn haar? - Groentje Gezond 12 juli 2023 - 16:19

[…] 2019, een jaar voordat ik begon met de Curly Girl methode. Het was een van de eerste keren dat ik henna gebruikte om mijn haren rood te kleuren. Vaak kreeg ik wel complimenten over mijn ruige bos met […]

Reply
Ilse Z 25 juli 2023 - 13:14

Ik gebruik it’s pure organics henna van de https://www.greenbeautyshop.nl/brands/its-pure-organics/
Ik gebruik rood blond maar de volgende keer ga ik 50/50 mengen met auburn want de enkele grijze haartjes kleuren moeilijk mee net als de iets donkerdere uitgroei. Hier zitten geen bijvoegingen in. Goudblond is natuurlijk een mengeling met ALMA een andere plant om niet te rood te zijn. Ik laat het 12 uur trekken met sap van 1 limoen. Daarna 3 uur op mijn haar. Daarna doe ik wel 24 uur een masker in mijn haar om het te verzorgen.

Reply

Geef een reactie