Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Blogs

Jamie Oliver’s food revolution

written by Anouk 1 april 2015

Vorig jaar keek ik Jaimie Oliver’s food revolution en ik keek de ene aflevering na de andere. Achter elkaar zonder te stoppen, de hele dag tot het was afgelopen. Jeetje wat een heftige food docu was dat! Ik dacht dat ik er al eerder over had geschreven, maar mijn zoekmachine zei van niet, dus daarom doe ik het nu!

Jaimie Oliver’s food revolution

Het begon in 2010, toen Jaimie Oliver het eten van de Britten onder de loep nam, zag dat er veranderingen nodig waren én hij begon een revolutie die vooral op de jongste Britten gericht was. Vooral op scholen in het Verenigd Koninkrijk waren de lunchmaaltijden vaak niet goed.

Seizoen 2

Seizoen 1 vond ik redelijk lastig te vinden online, daarom keek ik seizoen 2, waarin Jaimie naar de dikste stad van Amerika reist om daar een verandering aan te brengen. Zitten de Amerikanen daarop te wachten? Nee! Is het nodig? JA! Jeetje, op een gegeven moment heeft Jaimie een school die eindelijk eens wil meewerken, en dan willen ouders ineens dat hun kinderen blijven eten zoals ze dat deden! Daarom voeren ze hun kinderen patat en pizza door het schoolhek heen! Hoe bizar is dat?
Er zaten een heleboel schokkende beelden in de documentaire. Bijvoorbeeld hoeveel suikerklontjes een kind binnenkrijgt van alle gezoete melk (met smaakje!), of het afval van de kip gebruiken om kipnuggets mee te maken.

Onderstaande filmpjes staan gewoon op YouTube en tonen het grote probleem aan in Amerika…

Helemaal onderin zet ik een link neer, waar je alle afleveringen kan kijken.

Hoe zit het in Nederland?

Ik durf het niet helemaal met zekerheid te zeggen. Zoals ik al eerder  schreef ben ik opgegroeid in de Achterhoek, tussen de loslopende koeien in de wei, mijn ouders hebben scharrelkippen en veel mensen hebben hun eigen moestuin. Ik weet waar een tomaat vandaan komt, hoe een tomaat smaakt en dat hij bijvoorbeeld eerst groen is voordat hij rood wordt. Een melk en vlees komt van een koe, een kip legt een ei. Doodsimpel en harstikke logisch toch?


Geeft een koe ook chocolademelk?

Als ik terugdenk aan mijn eigen schooltijd (basisschool) denk ik al snel aan lessen over het belang van ontbijt, over de schijf van vijf uit ons hoofd leren… Ik kan me ook niet voorstellen dat een kind in deze tijd (in Nederland) niet weet waar een aardappel of een tomaat vandaan komt, maar misschien heb ik dat mis?
Ik vraag me af als ik met een tas rode bieten, pastinaak, wortelen, bleekselderij en spinazie naar een basisschool zou gaan, zouden de kinderen dan alles op kunnen noemen? Als ik soms naar de caissières kijk in de supermarkt vraag ik het me af. (Laatst wist een meisje bijvoorbeeld niet wat een zoete aardappel was… Of een avocado)

Kijk hier naar de rest van Jaimie Oliver’s food revolution.

Jamie Oliver’s food revolution was last modified: mei 23rd, 2017 by Anouk
documentaireetenfood revolutionjaimie oliverkinderenschoolmaaltijden
2 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Plog 30 maart
next post
Wat is het verschil tussen een sapcentrifuge en een slowjuicer?

Misschien ook iets voor jou?

Het ‘perfecte’ vrouwenlichaam

2 februari 2015

2 – 1 = 1

30 april 2015

2x gevulde pompoen (keuze uit tomatensaus met...

3 mei 2019

Een jaar gestopt met roken

8 september 2015

Superfoods, het Voedingcentrum en Giel Beelen

6 maart 2014

Review: Vegetarisch koken, verrukkelijk en gezond

31 mei 2014

Ik zou zo graag meer willen doen!

20 maart 2018

Nieuwe website!

29 mei 2014

Waarom je beter een halve kip kan...

1 februari 2019

Bij deze meld ik me een tijdje...

17 december 2017

2 comments

Avatar
Jenn 1 april 2015 at 09:39

Lijkt me een interessante documentaire, ik ga zeker kijken! Wat het laatste betreft, ik ben ook opgegroeid op het platteland, had als kind al een klein moestuintje en zelf weet ik prima waar eten vandaan komt. Maar helaas, ik kan me oprecht voorstellen dat er tegenwoordig kinderen zijn die denken dat een aardappel in de fabriek gemaakt wordt…

Reply
Avatar
Jantine 1 april 2015 at 10:39

Ik vind het ergens ook lastig om voor te stellen. Maar ja, mijn opa was boer, ik heb op een klein dorpsschooltje gezeten, én dat is alweer bijna 20 jaar geleden (oei, oma! xD). Aan de andere kant had ik als kind ook niet geweten wat een pastinaak of een avocado was hoor, want dat werd, zeker toen in die omgeving, gewoon niet gegeten.

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🇳🇱
🍏 Gezondheidsblogger sinds 2004
🥗 Recepten
💃Love yourself
😍 Hoepelen
❤️ Groentje Geluk
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Ik genoot echt ontzettend de laatste weekjes van m Ik genoot echt ontzettend de laatste weekjes van mijn zwangerschap. Graag had ik willen zien hoe dik mijn buik had kunnen worden en had ik me willen voorbereiden op de bevalling. Maar nu dankbaar dat we ouders mochten worden. Het enige wat soms nog gek voelt is dat ze in mijn buik zat en er ineens al was. Maar dat krijgt ook een plekje. Super blij met deze mooie foto's door @rensketotte
Dankbaar voor de liefde van mijn leven. Nooit verw Dankbaar voor de liefde van mijn leven. Nooit verwacht dat ik jou zou vinden. Naast partner nu ook de vader van ons kindje en ik wist niet dat ik nog steeds elke dag een beetje meer van je hou 💛
Zo fijn dat we dit nog konden doen voordat ik beva Zo fijn dat we dit nog konden doen voordat ik bevallen was. Twee weken na de zwangerschapsshoot waren we ineens ouders! Gelukkig gaat het goed met Hiromi en mij maar er hebben veel (kraam)tranen gevloeid omdat ze eerder was dan verwacht. Ik had nog vijf weken voorbereiding, een bevalcursus in de planning en nog even genieten van elkaar. Eigenlijk was ik nog niet klaar met zwanger zijn, ik kom er eindelijk van genieten. Gelukkig is de emotie al wat gezakt en ben ik vooral dolgelukkig dat ik al bijna twee weken moeder ben van ons bijzondere meisje. Maar wil toch wat zwangere foto's delen ter verwerking. 💛
Wij gaan het wasbare avontuur aan. Toen ik las dat Wij gaan het wasbare avontuur aan. Toen ik las dat je per maand zo'n 22 kilo aan afval hebt aan alleen luiers en de positieve verhalen hoorde van mensen, zijn we ons gaan verdiepen in het alternatief. We deden een consult bij @wasbare_luiers_billenboetiek en waren super enthousiast. Reacties zijn gemengd. Mijn moeder zei meteen: "wat goed! Jullie hadden ook nog gewone luiers" tot "dapper hoor" of "ja vind ik jullie wel het type voor. Of het bevalt moeten we afwachten maar ik zwijmel nu even over de schattige printjes en het idee van ons kindje straks in deze mooie luiers. #Nospon #wasbareluiers #popolini #totsbots #clothdiapers
Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar e Er staat voor het eerst in meer dan een halfjaar een artikel op Groentje Gezond! Een tijdje geleden sprak ik met Josine van @thebiggerblog over zwangerschap en zij raadde me aan om weer te schrijven, ook al was het maar voor mezelf. Schrijven is iets wat ik doe en waar ik passie uit haal maar ook een stukje verwerking. Wat was ik bang dat mensen me een aansteller zouden vinden, of dat ik mensen kwets omdat zwangerschap een heftig onderwerp kan zijn. Daarnaast waren er nog talloze andere zaken die speelden en durfde ik vrijwel niets (meer) te delen. Dat resulteerde in meer dan een halfjaar geen artikelen schrijven. Mijn passie, mijn hobby, en ook mijn werkzaamheden als blogger, helemaal lamgelegd doordat ik zo in mijn eigen hoofd zat.
Dus super fijn dat ik even met Josine had gekletst, waardoor ik vandaag eindelijk weer wat met jullie durf te delen.

Willen jullie een reactie onder het artikel, hier of op Facebook plaatsen? Na zo'n lange afwezigheid zien veel mensen mijn update misschien helemaal niet. Liefs!
Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛 Rijkdom deze lieve vrouwen om me heen 💛
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top