Makkelijk, lekker, gezond… drie woorden die goed klinken na een lange dag studie of werk. Vooral het makkelijke. Het is wel veel snijwerk maar als je net als ik snel alles niet zo netjes hakt is het heel goed te doen! Deze groenteschotel is snel klaar en ook lekker als lunch (koud of warm). Het is vooral veel snijwerk, maar zeer snel klaar te maken. Deze schotel is ook heel lekker als lunch, koud maar ook warm. Een zeer veelzijdige goedgevulde groenteschotel. Het Italiaanse komt vooral door de kruiden.
Deze schotel is vegetarisch maar je kunt eventueel ook gehakt of spekjes toevoegen.
Ingrediënten
- 1 bakje champignons
- 1 courgette
- aubergine
- 2 blikken tomatenblokjes
- 3 puntpaprika's
- 1 flespompoen
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- gedroogde Italiaanse kruiden (of verse basilicum, oregano)
- peper en zout naar smaak
- blaadje sla om de schotel te serveren op het bord. (optioneel)
- geraspte kaas (optioneel)
Bereiding
Snij alles in kleine stukjes en bak even in een grote koekenpan. Voeg als laatste een blik tomatenblokjes toe en laat even pruttelen.
Verwarm de oven op 180-200 graden. Vul een ovenschaal met de groenten uit de pan, voor mij hoefde deze niet ingevet te worden want doordat de groenten veel water bevat is het een beetje een natte schotel geworden. Voeg het tweede blik tomatenblokjes toe aan de schotel, strooi kruiden bovenop en eventueel geraspte kaas en laat twintig minuutjes in de oven staan.
Tip: Gril de aubergine en courgette voordat je ze bakt, dan wordt de schotel minder nat
Lekker op een blaadje sla.
Ik had ook een gedeelte waar ik kaas over strooide voor het in de oven ging. Voor de echte kaasliefhebber.
Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?
1 comment
[…] Snelle groenteschotel (vega) […]