Ik sta in de Flair!

by Anouk

Een tijdje geleden zag ik een oproep over mensen die jarenlang van het kastje naar de muur werden gestuurd en na jaren toch een diagnose kregen. Omdat ik vorig jaar een diagnose heb gehad na jarenlange klachten een diagnose heb gekregen en ook graag mijn verhaal wilde delen had ik gereageerd. En nu sta ik dus in de Flair!

Het leek me heel fijn mijn verhaal te kunnen doen, het is momenteel zo’n groot deel van mijn leven. Op mijn blog wist ik niet goed wat ik wel en niet wilde delen en op deze manier kon ik ook op werk en aan vrienden en familie laagdrempelig mijn verhaal doen.

Het artikel

Het hele artikel stond in Flair nummer 14, samen met twee andere vrouwen deden we ons verhaal. Ergens vind ik het spannend om te delen maar ik ben ook erg trots. Het maakt een persoonlijk onderwerp toegankelijk en bespreekbaar. Daarnaast ben ik niet de enige die jarenlang rondliep met onverklaarbare klachten. Ik vond het mooi dit te kunnen delen. Benieuwd naar mijn verhaal?

Hier kun je het hele artikel lezen

Fotoshoot een alles

Het was wel een bijzondere ervaring om in een tijdschrift te komen. Eerst had ik een paar keer mailcontact met journalist Vivienne Groenewoud en hadden we uiteindelijk telefonisch het interview. Hoewel ik soms best warrig was heeft ze heel knap het verhaal nog steeds in mijn eigen woorden opgeschreven. Daarna had ik een fotoshoot in Amsterdam inclusief visagie en kleding (wat voor de foto leuk was maar dat zou ik zelf niet snel dragen). Toen was het wachten tot het tijdschrift uit zou komen.

Ik kreeg twee examenplaren en nu het artikel online staat kan ik hem met iedereen delen. Ik raad ook aan de artikelen van de andere vrouwen te lezen uit deze rubriek. Het is tof dat ik hier aan mee mocht werken, het is niet alleen iets wat mij overkwam maar het overkomt zoveel andere (vooral) vrouwen.

Wel wil ik erbij zeggen dat een diagnose heel erg fijn is maar dat er ook veel mensen zijn die onbehandelde vage klachten hebben en hierdoor minder serieus worden genomen. Dit wordt vaak minder serieus genomen dan mensen die wel een diagnose hebben. Dit ervaar ik zelf ook, ineens staan deuren meer open boor behandeling dan toen ze dachten dat ik alleen maar stress had.

Credits voor de foto’s:

Fotograaf: Lidian van Megen

Productie: avec.theagency 

Stylist: Jara Masbaitoeboen

HMUA: Ellen Sijm

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie