Ik heb me als blogger aangemeld bij de KVK

by Anouk

Je leest het goed, na zes jaar heb ik besloten Groentje Gezond eindelijk eens aan te melden bij de Kamer van Koophandel. Al vier jaar wilde ik me inschrijven en al vier jaar heb ik de stap niet durven nemen. Want opeens is je kindje (mijn blog) je bedrijf, dat is rete spannend! Aan de andere kant vond ik dat ik het mijzelf en Groentje Gezond moest gunnen om het officieel te maken. Vandaag vertel ik je het waarom en ook hoe het allemaal ging.

Van hobby naar bedrijf

Toen ik in 2014 (op dit moment dus zes jaar geleden) begon met Groentje Gezond had ik nooit verwacht dat deze blog zo’n passie zou worden. Eerst begon ik puur met informatie delen maar al snel werd de blog ook persoonlijk. Wist je trouwens dat ik het eerste jaar elke maand een uitdaging deed? Zo at ik een maand geen suiker, sportte ik een maand lang elke dag, kleedde ik me buiten mijn comfortzone en leefde ik een week lang voor minder dan 5 euro per dag.

Al snel wisten bedrijven me te vinden en had ik zo nu en toe een samenwerking. Veel geld verdiende ik niet maar ik haalde net de kosten van de website eruit. Midden 2018 had ik mijn hoogste bezoekersaantal ever, 21,500 unieke bezoekers in een maand. Wow! Op dat moment was het helaas niet mogelijk om me in te schrijven onder andere omdat ik druk was met mijn andere baan, afstuderen en ondertussen werd ik ook nog ziek. Wel wist ik: als alles weer goed gaat wil ik weer alle liefde en aandacht aan dit “kindje” geven.

Het kriebelt weer!

Vanaf januari ben ik weer achter de schermen veel bezig geweest om de website te optimaliseren. In de toekomst wil ik weer een frisse nieuwe layout om dit proces af te ronden. Ook schrijf ik weer twee tot drie artikelen per week. De statistieken springen meteen weer de goeie kant op en daarom besloot ik me vorige week eindelijk als bedrijf in te schrijven!

Inschrijven bij de KVK

Allereerst: wanneer moet je je nou inschrijven? Charlotte’s Law heeft hier een zeer goed artikel over geschreven. Verder was ik in November al bij de KVK startersdag geweest om zo te proeven en vooral veel informatie te vergaren wat het betekent om je eigen bedrijf te starten.

Voordat je een afspraak maakt moet je op de website van de KVK je bedrijf door middel van DigiD gegevens over je bedrijf opschrijven. Wat zijn precies je diensten? Wat wil je gaan doen? Onder welke naam ga je dit doen? Als je hiermee klaar bent kun je een afspraak maken bij een vestiging in je buurt.

Voor mijn afspraak trok ik een nette jurk aan, ook had ik een korte pitch voorbereid want ik verwachtte een heleboel vragen over de start van mijn bedrijf. Misschien is het per vestiging verschillend maar voor mij was het best een domper eigenlijk. We liepen de vragenlijst die ik al eerder had ingevuld, er werden geen vragen gesteld wat ik eigenlijk wilde gaan doen en na het afrekenen (50 euro) werd ik gefeliciteerd met mijn nieuwe bedrijf.

En nu?

De dag dat ik Groentje Gezond heb geregisteerd bij de KVK heb ik mezelf getrakteerd op een grote bos bloemen. Voor mij was het namelijk een hele grote stap om dit te doen! Ook maakte ik een vegan taart (binnenkort het recept hier op de blog) en haalde ik een klein flesje bubbels. Voor sommige mensen is het geen grote stap om hun bedrijf te registreren maar voor mij was het gigantisch. Ik ben namelijk super trots wat ik met dit platform heb bereikt de laatste jaren en heb heel erg het gevoel dat dit nog heel erg kan groeien. Daarnaast wil ik de inschrijving gebruiken om echte werkdagen in te plannen om aan de blog te werken en in de toekomst weer meer samenwerkingen aan te gaan.

Wat gaat er voor jullie veranderen?

Ten eerste ga ik weer elke week twee tot drie blogs publiceren, dus voor jullie is er weer meer leesvoer. Ook kan ik doordat ik echte werkdagen in ga plannen kwalitatief betere stukken schrijven. Onderzoekjes doen vind ik bijvoorbeeld erg leuk en daar ga ik me meer in verdiepen, maar wellicht ga ik weer uitdagingen aan of geef ik jullie kijkjes in mijn leven. Sinds ik verhuisd ben is er namelijk weer genoeg stof tot schrijven!

Wat er in ieder geval niet gaat veranderen is mijn positieve en eerlijke kijk op dingen. Zo ga ik geen samenwerkingen aan waar ik me niet in kan vinden. Groentje Gezond is niet mijn primaire bron van inkomsten dus ik kijk echt wat bij jullie en mijzelf past. Dus wellicht heb ik ineens meer advertorials of sponsoring maar ik blijf daar net zoals in het verleden erg kritisch naar kijken. Je zal hier dus niet over telefoonhoesjes of gekke abbonementen lezen.

Hebben jullie nog vragen? Of heb jij ook een eigen bedrijf? Laat dan gerust een reactie achter.

Misschien ook iets voor jou?

12 comments

lodi 10 februari 2020 - 13:37

Ik heb lodiblogt, sinds januari ingeschreven bij de KVK. Hier ook al langer aan het bloggen en nu was het wel eens tijd om er een bedrijf van te maken. Spannend, maar ook hier een goede volgende stap.

Reply
Georgina Lifestyle 10 februari 2020 - 21:28

Gefeliciteerd! Superleuk! Geeft een goed gevoel. Het heeft zeker iets professioneels.
Ik blog pas sinds 1 oktober 2019 en het is vooral hobbymatig. Samenwerkingen vind ik superleuk. Tot nog toe ging het om prductreviews. Als er geld aan te pas komt en het gebeurt regelmatig, dan zal ik ook een inschrijving overwegen, maar nu is het voor mij niet nodig.

Reply
rachel 11 februari 2020 - 09:32

wat goed en gefeliciteerd!! en heel veel su6 😀

Reply
Jessica J. 11 februari 2020 - 09:54

Gefeliciteerd, Anouk! Heel erg veel succes en natuurlijk ook plezier gewenst.

Reply
Silke De Backer 11 februari 2020 - 10:08

Heel goed gedaan! Wat is het spannend, he, maar je zal het zeker goed doen!

Reply
Frederique 14 februari 2020 - 21:23

Gefeliciteerd! Ik wens je veel succes maar vooral ook veel plezier.

Reply
nicole orriens 11 februari 2020 - 11:42

Gefeliciteerd met deze grote stap en veel succes gewenst natuurlijk.

Reply
Marsha 11 februari 2020 - 22:03

Wat spannend allemaal zeg. Gefeliciteerd! Het lijkt me ook erg gaaf om van mijn blog mijn bedrijfje te maken.

Reply
Beautyn0te 12 februari 2020 - 21:25

Gefeliciteerd! Dit is echt super leuk, wens je veel succes 🙂

Reply
Jenn 14 februari 2020 - 12:43

Gefeliciteerd!

Reply
Sherry 15 februari 2020 - 09:39

Gefeliciteerd. Van je blog je bedrijf maken voelt altijd goed.

Reply
Lucas Milan 14 januari 2022 - 09:02

Mag ik je alsnog feliciteren? Het kan inderdaad heel spannend zijn om zo een stap te nemen. Soms moet je gewoon op het juiste moment wachten. En goed van je om de werkwijze ook in deze blog uit te leggen. Dat zal meerdere mensen die push geven als ze dat nog niet durven.

Reply

Geef een reactie