Ik heb een trouwjurk!

by Anouk

Het heeft niets met gezondheid te maken maar ik heb een bruidsjurk! Via Instagram vroeg ik of jullie het leuk vonden om af en toe een update te krijgen over ons aanstaande huwelijk en het antwoord was overduidelijk ja. Daarom neem ik jullie vandaag mee naar het shoppen voor een bruidsjurk. Een tip van de sluier (haha!) is dat ik me vooraf heel erg druk maakte. Zoals jullie misschien weten heb ik een maatje meer en hoewel ik daar normaliter geen zorgen om maak, body acceptance en body positivity vind ik erg belangrijk, vond ik het voor mijn grote dag toch wel erg spannend. De jurk die het is geworden ga ik nog niet met jullie delen. Dat zal pas na 1 september worden. Wat ik wel ga laten zien zijn de jurken die het niet zijn geworden, hoe het was om de jurken te passen én of ik tijdens het passen moeite had met dat maatje meer.

De curvy bruid

Veel bruidszaken hebben wel wat grotere modellen jurken maar de Sluier in Arnhem heeft een hele winkel vol met de grotere maat bruidsjurk. Omdat ik op de website zag dat ze een heleboel leuke korte modellen jurk hadden (iets waar ik helemaal voor wilde gaan!) had ik een afspraak gemaakt. De nachten voor de afspraak sliep ik heel slecht en maakte ik me zorgen. Zou ik er wel mooi uit komen te zien als bruid met een maatje meer? Hoewel ik fijn in mijn vel zit en me inzet voor body acceptance en body positivity sloeg ik ineens helemaal om in onzekerheid. Als je online kijkt zie je ook bijna alleen maar slanke modellen die bruidsjurken aanprijzen. Er zijn ook wel wat curvy bruiden maar daar herkende ik me dan weer totaal niet in. Vol zenuwen reed ik uiteindelijk vanaf IJsselstein samen met mijn schoonmoeder naar Arnhem. Daar trof ik mijn moeder en getuige om de mooiste jurk uit te zoeken. Dat ik zo zenuwachtig en onzeker zou zijn had ik écht niet verwacht! Er ligt best wat druk om zo mooi mogelijk eruit te zien als je trouwt en daar werd ik een moment helemaal door gegrepen. Gelukkig was mijn passessie geweldig en een succes!

Passen bij De Sluier

Dit artikel is absoluut niet gesponsord maar ik heb de dame die me heeft geholpen gevraagd of ik wel een artikel mocht schrijven over het proces van het zoeken naar de ultieme bruidsjurk. Juist omdat het een curves winkel is, omdat ik niet lekker in mijn vel zat en best wel wat jurken had gepast wilde ik heel graag hier over schrijven. Ook omdat het mij had geholpen denk ik als ik zo’n artikel had kunnen lezen en wat je kan verwachten als plussize bride to be.

De aankomst

We werden vriendelijk gegroet door de dame die ons kwam helpen. We kregen een kopje koffie met wat lekkers en er werd mij gevraagd waar ik naar op zoek was. “Een jaren 50 jurk, kort met veel petticoats”, was mijn antwoord. Uren had ik op Pinterest al jurken gezocht en voor mijn gevoel wist ik precies wat ik wilde hebben. De vriendelijke verkoopster hees me in de eerste jurk en mijn eerste gedachte was: “nou, we hebben hem hoor!” Maar toch… Ik wilde nog wat andere jurken passen.

Deze jurk vond ik helemaal prachtig! Het was precies de jurk die ik in gedachten had. Kort, met wijde rok. Leuk bovenlijfje. Een luxere uitvoering van jurkjes die ik al graag draag eigenlijk. Maar het was uiteindelijk toch niet DE jurk.

De jurken die het niet zijn geworden

Nu zijn jullie vast benieuwd welke jurken ik allemaal heb gepast. Van de meeste zijn wel foto’s gemaakt dus die wil ik vandaag met jullie delen. Als eerste wil ik nog wel zeggen: in elke jurk voelde ik me prettig, fijn en mooi. De druk om dun in een trouwjurk te zijn was meteen van me afgegleden en het hielp ook wel dat ik op een soort podium de jurken aan mijn moeder, vriendin en schoonmoeder kon laten zien. De “oeeeeh” en “aaaah” kwamen als natuurlijk uit iedereens mond en daardoor voelde ik me heel bijzonder. Het voelde best gek om zo in het middelpunt te staan maar ik denk dat ik straalde en voelde: “het gaat echt gebeuren, ik ga trouwen!”

Na de eerste korte jurk kwamen er nog meer. Wat een mooie jurken hebben ze in Arnhem! Het was de reis (zeker vanuit IJsselstein en Amsterdam) helemaal waard. De medewerkster was ook echt goed in het geruststellen van mij, kon goed mijn maat inschatten, wist wat mij wel en niet stond en liet ook mijn intimi de schappen af struinen naar jurken waar ze mij graag in wilden hijsen. Welke jurk vinden jullie het mooist?

Dé jurk

De jurk die ik op de grote dag ga dragen zit hier nog niet bij. Ik laat hem met liefde aan mensen zien hoor, maar op het internet zetten gaat nog een stapje te ver. Het grappige is dat de jurk absoluut niet lijkt op de jurken die ik verder aan heb gehad. Ik deed de jurk aan en mijn ogen begonnen meteen te tranen. Ja hoor, dat is hem! Maar ergens was ik ook een beetje teleurgesteld want ik had een bepaald idee in mijn hoofd wat ik moest loslaten. Nouja, het moest niet natuurlijk maar toen ik mijn entourage zag wist ik het zeker. De andere jurken passen bij mij als persoon, maar de jurk die het geworden was stond prachtig en maakte me ook helemaal een bruid.

Nog even wachten tot september

Na het passen en het maken van wat foto’s kwam er iemand die de jurk nog iets gaat vermaken zodat hij helemaal mooi gaat passen binnenkort. De puntjes op de i zeg maar. Ik ben enorm benieuwd naar de reactie van Ferry want hij wil niets weten over de jurk en hem al helemaal niet zien! Het idee is dat hij me pas als bruid gaat zien op de dag zelf, als ik aan kom lopen. Van mij hoeft dat niet per sé, ik wil het liefst IEDEREEN al de jurk laten zien…

Jullie zullen dus even tot september moeten wachten tot ik de foto’s kan laten zien maar ik kan al wel vast een tip van de sluier oplichten…

Deze schoenen zijn het geworden:

Ontzettend bedankt aan de medewerkers van De Sluier (nogmaals dit is niet gesponsord) voor de fijne dag. Ik heb enorm genoten van dit bijzondere moment.

Hoe denken jullie dat mijn uiteindelijk jurk eruit komt te zien?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie