Hotspot: The Avocado Show, Amsterdam

by Anouk

Sinds kort is The Avocado Show, het eerste avocado restaurant van Europa geopend in Amsterdam. Het stond meteen al op mijn verlanglijstje om te bezoeken en gisteren ben ik spontaan met een vriend naar Amsterdam vertrokken om eens te kijken en te proeven of de hype terecht is.

Aangekomen bij The Avocado Show stond eer een vriendelijke vrouw voor de deur die zei dat er helaas een wachttijd was van ongeveer 20 minuten. Voor een gewone donderdagmiddag (half 3) vonden wij dit wel bijzonder. Maar niet getreurd, er waren een paar leuke winkels in de buurt en de wachttijd was voor ons prima te overzien. Toen we weer teruggingen stond er een tafeltje voor ons klaar en het viel me meteen op dat er een prettige sfeer heerste. Er stonden banken die een nostalgisch gevoel opriepen zonder echt ouderwets te zijn, het was gezellig druk en we werden meteen geholpen. De kaart en het personeel zijn Engels, wat een lekkernijen! Ik vond het echt heel moeilijk een keuze te maken, want wilde ik nou een avocadoburger, een Poké bowl, toast met een avocadoroos of toch iets anders?

Ik besloot voor de toast met avocado te gaan met hummus, Yuri, de vriend die mee was, koos voor de avocadoburger.
Credits voor Yuri als fotograaf want ik zat net niet goed met het licht en hij wilde op de super fijne bank zitten 😉 Tja, daarmee had hij wel zijn fotografieskills moeten bewijzen.

Zoals ik al zei was er een prettige gemoedelijke sfeer, een hoog hipster gehalte (iedereen maakte foto’s van hun eten) en hadden ze ook nog eens een heleboel lekkere drankjes zoals smoothies en thee. Omdat ik een lichte keelontsteking had, bestelde ik verse gember en citroenthee. Super lekker! Maar ze hadden ook gewoon koffie, bier, wijn, en sapjes.

Naast ons zat een heel leuk stel, volgens mij kwamen ze uit Groot Britannië, en zij keken het eten van ons bord af. “Can I please take a picture of your dish?” vroeg een van de mannen. Zij bestelden weer iets heel anders, halve avocado’s en een kom met (wat leek op) kikkerwerten. Ook zij vonden het heel lekker en de sfeer heel leuk.
De muzieklijst die werd afgespeeld vond ik ook heel relaxed, die zou ik thuis ook willen draaien. Ik kan het niet zo goed beschrijven maar het was gewoon helemaal top!

Voor vegetariërs en veganisten is er een heleboel keus, ook iets wat voor veel mensen belangrijk kan zijn.

IMG_20170407_101219
De avocadoroos die ik zelf wat had platgedrukt zodat het meer een klaproos werd

IMG_20170407_101155
De avocado burger met nacho ships en een heerlijke salsa

IMG_20170407_101134
De “roos” op toast met hummus zoals hij aangeleverd werd, pretty toch? (En heel lekker!)

IMG_20170407_101053
We hadden kipspiesjes besteld met avocadosaus, truffelmayonaise. Heerlijk mals, gemarineerd in iets honing.

IMG_20170406_165824

Meer info

Daniel Stalpertstraat 61, Amsterdam
Tel: +31 6 30633130
Openingstijden:
Elke dag van 8:30 tot 17:00
www.theavocadoshow.com
Facebookpagina The Avocado Show


En natuurlijk hebben ze ook een hele mooie Instagrampagina met inspirerende foto’s

Volg Groentje Gezond ook op Facebook, Instagram en Twitter

Misschien ook iets voor jou?

10 comments

Marsha 7 april 2017 - 13:24

Wow dat ziet er allemaal heerlijk uit zeg! Daar wil ik ook nog echt graag een keer heen!

Reply
Anouk 11 april 2017 - 11:06

Ja het zijn ook allemaal super fotogenieke gerechtjes (en lekker!)

Reply
Joandi Loes Tholen 7 april 2017 - 14:02

Wauw wat ziet dit er allemaal lekker uit! Ik krijg er spontaan honger van. HMMM

Reply
Anouk 11 april 2017 - 11:14

Het was ook echt super lekker 😀

Reply
Marileen van Mamaissues 7 april 2017 - 14:25

Ik zag het een tijdje terug voorbij komen op tv!!
Hoop er gauw een keertje naar toe te gaan 🙂

Reply
Malou | Blonde Blossom 7 april 2017 - 18:38

Ik krijg hier zoveel honger van! Ik ben dol op avocado en ik zou ook echt geen keuze kunnen maken. Die roos ziet er zo mooi uit. Ik ga toch maar snel eens een bezoekje brengen, nu kan ik echt niet meer wachten. Malou x

Reply
MamaPlaneet 7 april 2017 - 22:20

Ook al vind avocado helemaal niet lekker, vind ik dit wel fantastisch uitzien.

Reply
Karen - Dressing in Labels 7 april 2017 - 23:07

Omg hier moet ik gewoon naartoe, ik hou zoveel van avocado. Het ene gerecht ziet er al lekker uit als het andere. Jammer van de wachtrij maar helaas heb je dit vaak bij populaire restaurants.

x Karen
http://www.dressinginlabels.com

Reply
Anne-Marie 8 april 2017 - 18:23

Dat ziet er echt heerlijk uit allemaal. Gaat op mijn lijstje voor het volgende dagje Amsterdam.

Reply
Simone 10 april 2017 - 20:30

Ik houd helemaal niet zo van avocado, maar stiekem ziet het er wel heerlijk uit. En heel fijn dat er zo’n gemoedelijke sfeer was!

Reply

Geef een reactie