Hoepel tutorial: leren hoepelen in 3 simpele stappen

by Anouk

Een vraag die me vaker gesteld is:

Hoe hoepel jij toch zo makkelijk?

Het kostte me serieus bloed, zweet en tranen want in het begin ging het hoepelen met mijn weighthoop helemáál niet zo soepel! Daarom heb ik hulp ingeroepen van mijn goede vriendin Lobke van Eijk, om een leuke tutorial voor jullie te maken. Deze bestaat uit drie stappen en legt met beeld en tekst uit hoe je begint met hoepelen.

Voor mensen die liever lezen: ik schrijf de stappen hieronder voor jullie uit.

Stap 1

Laat de hoepel eerst een paar keer ronddraaien zonder dat je bewegingen maak.
Zorg dat je vooruit kijkt en niet naar beneden, daardoor gaat je hoepel namelijk ook naar beneden en dat willen we niet. De hoepel hou je recht!

Stap 2

Zorg dat de hoepel in de holte van je rug zit als deze draait. Beweeg niet alsof je in een club staat te dansen maar focus op je buik. Beweeg je buik naar voren en achteren en zorg dat je je buikspieren goed gebruikt

Feitje: Vrouwen willen vaak soepel bewegen. Kinderen en mannen bewegen vaak houteriger, vanuit hun buik, en zij hoepelen vaak makkelijker dan vrouwen! Ooit heb ik een man uit het leger leren hoepelen, hij pakte dit super snel op omdat hij meer buikspieren had en zijn heupen stil hield.

Stap 3

Je kunt je voeten op allemaal verschillende manieren positioneren. Zelf vond ik het in het begin makkelijker om de ene voet voor de andere te plaatsen, zo kan je iets meer met je heupen bewegen (die beweging voelde in het begin natuurlijker dan de beweging die je zou moeten maken). Andere mensen vinden het prettiger om de voeten iets uit elkaar te zetten. Later kun je afwisselen met voeten, lopen, en zelfs rondjes draaien!

Trucjes:

Als je de basics helemaal te pakken hebt kun je beginnen met lopen (blijf voor je uit kijken), of zelfs rondjes draaien. Ook helpt het om de hoepel eens de andere kant op te draaien (dus in plaats van rechtsom, linksom). Zo hou je het op een later stadium leuk voor jezelf.

Zelf vind ik het ook leuk om een beetje te dansen op muziek! Op Instagram plaats ik zo nu en dan ook hoepelfilmpjes waarop je kan zien hoe je kan bewegen.

Blijven oefenen!

Het duurde bij mij best een tijd voordat het goed lukte, in het begin krijg je echt blauwe plekken en doet je hele lijf pijn. Maar na een tijdje gaat het een gewoonte worden.

Een tip is om bijvoorbeeld een serie, film of muziek op te zetten wanneer jou dat uitkomt en dan een timer te zetten. Zelf kan ik nu makkelijk een halfuur hoepelen zonder dat het pijn doet en zonder dat mijn hoepel valt. Af en toe vergeet ik weer te hoepelen en dan moet ik daarna weer even opbouwen.
Het fijne van een hoepel is dat het een goedkope (eenmaal 25 Euro ongeveer) investering is, hij gaat lang mee en je merkt zeker effect! Je verliest er niet per sé kilo’s mee maar wel centimeters.

Welke hoepel?

Wil je zelf ook graag een hoepel? Zelf heb ik er één van 1,2 kilo die me werd aangeraden via een gezondheidsbeurs. Vriendinnen van mij hebben ook een hoepel van 1,2 kilo. Na een tijd hoepelen kun je altijd nog zwaarder mocht je dat prettig vinden. Er zijn ook lichtere varianten verkrijgbaar, maar de meest populaire varianten zijn die van 1 tot 1,5 kilo…

Deze hoepel gebruik ik.

Dit artikel bevat affiliate links, in mijn disclaimer vertel ik hier over. Ik krijg een kleine commissie over aankopen via mijn blog (of dit een hoepel, een koelkast of een cadeaupakket is, maakt niet uit). Door deze bedragen kan ik mijn website draaiende houden. Ik schrijf met liefde deze artikelen maar een website beheren kost geld. Daarnaast heb ik in het verleden wel eens een winactie georganiseerd van deze inkomsten. Uiteindelijk gaat het naar de kwaliteit van de website of mijn lezers.

Wat vonden jullie van mijn hoepel tutorial? Zouden jullie vaker dit soort filmpjes willen zien? 

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Jenn 4 juni 2018 - 10:42

Leuk! Ik heb er ook een van 1,2 kilo, maar kan er nog steeds niks van…

Reply
Anouk 6 juni 2018 - 11:53

Ah echt? Hoe komt dat? Wat mij ook erg hielp was mezelf filmen. Dan zie je meteen wat er nog niet zo goed gaat en kun je het ook terugkijken.

Reply
Even voorstellen! Een update na 9 jaar - Groentje Gezond 16 juli 2023 - 22:00

[…] oppakken. Het is een fijne manier om wat extra te bewegen, voelt als dansen en ik vond het leuk hoepel filmpjes te […]

Reply

Geef een reactie