Hoelahooked (resultaten van hoelahoepen)

by Anouk
PhotoGrid_1457978627195

Trots toonde ik een tijdje geleden de grote verschillen die ik met hoepelen heb bereikt.

Heb je het eerste artikel met filmpje gemist? Klik dan nog even hier

Resultaten
Door mega drukte heb ik nog geen filmpje kunnen maken (slapen, eten en socializen lukt door schooldrukte ook minder) maar ik kan al wat mooie resultaten laten zien.

Allereerst de centimeters:
Taille is -4 cm
Heupen is -5 cm
Binnen 1 maand hoepelen.
Gemiddeld hoepel ik 20 minuten per dag. De ene dag hoepel ik een halfuur terwijl ik de volgende dag na tien minuten er alweer klaar mee ben.

PhotoGrid_1458209909880
PhotoGrid_1458209889362Bovenstaande foto’s zijn de verschillen duidelijk van 1 week hoepelen. Ik wil even duidelijk maken dat ik het doodeng vind om deze foto’s online te plaatsen dus ik hoop op dat jullie respect kunnen hebben voor het feit dat ik dit met jullie deel. Ik ben nog steeds niet waar ik wil zijn maar het gaat nu om de verschillen van een luttel weekje hoepelen. Voor zover ik het kan zien (ik ben natuurlijk niet heel objectief) heb ik een beetje een slankere taille en begint de vorm langzaam iets te veranderen.

Wat ik verder leuk vind is dat ik mensen (vrienden of familie) vraag om in mijn buik te prikken. Natuurlijk is mijn vetlaag niet zomaar verdwenen maar als je prikt in mijn buik voel je ineens… jawel… spieren!

Saai?
Mensen vragen of het niet snel saai wordt maar dat vind ik (na een maand) niet. Ik zet lekker mijn favoriete muziek op en zing lekker mee, ook probeer ik nieuwe pasjes (ronddraaien, lopen, door de knieën) om mezelf uit te dagen.
En op iets minder vrolijke dagen hoepel ik gewoon terwijl ik mijn favoriete serie kijk.

Ik blijf lekker doorhoepelen en over een tijdje zal ik proberen een nieuwe blog of vlog te maken over de voortgang.
Zie je bovenstaande linkjes niet? Klik dan hier
Door het partnerprogramma van Bol.com spaar ik voor een betere website en haal ik de kosten die ik maak voor Groentje Gezond eruit. Mocht je een keer iets willen bestellen via Bol.com en dat doen via deze website zou ik dat waarderen. Hierdoor kan ik af en toe wat extra’s doen voor jullie en de website. Meer weten over affiliate links kan in mijn disclaimer.

PhotoGrid_1459846563322


Dit wilde ik toch nog even met jullie delen. Vorig jaar zat ik slecht in mijn vel… Mijn relatie ging niet goed, mijn stressniveau was veel te hoog en ik voelde me heel erg ontevreden over mezelf en mijn leven.
Nadat ik de eerste foto zag van mijn vakantie heb ik het roer weer omgegooid. Ik ging weer naar de sportschool, at weer gezond. Mijn relatie ging uit en mijn jaar was moeilijk maar ik kan trots zeggen dat ik weer beter in mijn vel zit, niet alleen letterlijk door wat kilo’s minder maar vooral mentaal. Ik ben happy en hopelijk draag ik dat ook uit.

Nog even voor de hoepelaars: zien jullie al resultaat? Ik ben zó nieuwsgierig hoe het bij jullie gaat!

Misschien ook iets voor jou?

50 comments

whitley heijmans 5 april 2016 - 12:15

Oh wauw. Ik zie al wel resultaat ja! Hm, ik denk dat ik het toch nog eens ga proberen. Vroeger vond ik hoelahoopen erg leuk dus waarom niet 😀

xxx

Reply
Anouk 5 april 2016 - 19:40

Je kunt het altijd proberen, het is ook echt heel erg leuk om te doen en in de zomer kun je lekker naar buiten 😉

Reply
Wilmaaa 5 april 2016 - 12:28

Heel goed bezig & wees trots op jezelf 🙂

Reply
Engelina 5 april 2016 - 12:36

Wat super ! Ik zie echt duidelijk verschil hoor.

Reply
Lesley 5 april 2016 - 12:38

Super goed! Respect voor jou! Hoepelen gaat goed bij mij. Was heel even gestopt ipv scheve wervel in m’n nek en dat het helemaal vast zat. Ja het schoot erin tijdens hoepelen haha.. Lekker door gaan!

Reply
Anouk 5 april 2016 - 19:41

Ojee, nu alles wel weer oké?

Reply
Mellanie 5 april 2016 - 12:41

Je ziet het verschil heel goed! Ik ga nu ook twijfelen om het te doen, alleen zal hij bij mijn kleine huisje alleen maar in de weg staan. Waar bergde jij je hoela hoep op? 🙂

Reply
Anouk 5 april 2016 - 12:53

Ik heb ook echt een mini huisje (totaal iets van 40m2) maar ik zet hem tegen een muur aan of leg hem onder mijn bed.

Reply
Mellanie 5 april 2016 - 12:58

Aha, ja ik ook! Oké goede tip, ik ga eens kijken of ik er een kan halen. Ik heb laatst ook skeelers gekocht, me hele jeugd komt weer naar boven haha!

Reply
Anouk 5 april 2016 - 19:41

Ja en straks als het lekker weer is lekker met die skeelers en hoepel naar buiten 😀

Reply
Lola 5 april 2016 - 13:16

Leuk, ik wil het ook proberen! Waar koop je een goede, goedkope hoelahoep? Is eentje van een speelgoedwinkel goed of moet je echt zo’n sportding hebben? Thanks alvast! Groetjes Lola

Reply
Anouk 5 april 2016 - 13:24

Wat leuk dat ik je enthousiast heb gemaakt Lola!
De hoepel die ik gebruik is een fitness hoepel oftewel een weight hoop van 1.2 kilo. Deze kun je o.a. bij Bol.com halen.

Een hoepel van de speelgoedwinkel kan ook maar daar moet je zelf veel meer bij bewegen en geeft misschien ander effect. Ik heb wel hele toffe filmpjes gezien op YouTube met gewone hoepels (hele dansen en afvalprocessen staan online) dus je moet voor jezelf even beslissen wat je wil.
Liefs

Reply
Hillie Bos 20 april 2016 - 17:17

Dat was ook mijn vraag. Ik vind speciale sport-items vaak overdreven duur, maar deze heeft dan ook wel iets extra’s. Eerst nog even over nadenken ben ik bang. Het resultaat is geweldig, je ziet op die laatste foto niet alleen dat je dunner wordt, je ziet ook echt de vorm veranderen van je middel. Snap dat het eng is die foto’s, zie het mezelf ook nog niet doen, maar je ziet er prima uit!

Reply
Evelien 5 april 2016 - 13:44

Wauw zo zot!! Wat een verschil!! Dat wil ik ook wel 🙂

Reply
Marion 5 april 2016 - 13:54

Goed bezig!! Ik heb de hoepel net weer aan de kant gezet na een kwartiertje hoepelen. Morgen weer voor de tv, dat werkt het beste voor mij! Ik hoop dat ik ook resultaat ga zien uiteindelijk 🙂

Reply
Anouk 5 april 2016 - 19:42

Goed bezig!

Reply
Nathalie 5 april 2016 - 14:56

Knap hoor. Ik ben snel uitgekeken met hoepelen. Heb het ook weleens geprobeerd.

Reply
Jenn 5 april 2016 - 16:23

Mooi resultaat, ik moet ook maar eens consequenter gaan hoepelen haha!

Reply
Margret 5 april 2016 - 16:31

Wouw echt wel een verschil.
Ga er ook snel mee beginnen doordat ik niet gewoon kan sporten is dit wel een super oplossing.

Reply
Kim 5 april 2016 - 18:27

Zooo wat een verschil ze! Stoer dat je dit laat zien én stoer dat je zo doorzet.

Reply
Marushi 5 april 2016 - 18:44

Je bent echt super goed bezig zeg! Ik ben ook aan het hoelahoepen geslagen hihi. Ben benieuwd of ik verschil ga zien! -x-

Reply
Roninmetsa 23 augustus 2022 - 17:45

Ik( man van 68) hou niet van sportschool, dacht daarom te gaan rennen. Ik ben veel te zwaar en kreeg last van mijn knieën. Toen dacht ik touwtje springen, maar daardoor kreeg ik pijn in mijn achillespezen. Wat nu , hoelahoepen? Ideaal , ik doe het nu een paar jaar dagelijks ong 10 min . In het begin een kwartier links- en een kwartier rechtsom. Dat was teveel Het kostte ff wat tijd om het te leren , maar ik moest en zou het kunnen.. ik ben terug gegaan naar 5 minuten en doe er nu iedere dag er een seconde bij. Zit nu op 9 minuten totaal. Ik val niet echt af , maar heb erg gespierde benen en billen en buik. In plaats van hangen gingen mijn billen omhoog. Ik raad het iedereen aan maar weinig mensen in mijn omgeving brengen de discipline op jammer genoeg.

Reply
Jolien 5 april 2016 - 19:32

Damn gurl, zulke resultaten! Zot

Reply
Patricia 5 april 2016 - 22:24

Wauw!! Stoer om je fotos te delen, ik zie echt verschil. En dat door ‘ff’ te hoepelen.. in een week! Misschien moet ik mijn dochter toch een hoepel geven.. kan ik ‘m ‘lenen’. Ga zo door. Super

Reply
Grady 6 april 2016 - 08:43

Goed bezig hoor, ik zie al duidelijk verschil.
Ik begin er niet aan met m’n oude lijf, ik weet trouwens dat ik het niet vol ga houden ( bij het uitdelen van zelfdiscipline stond ik achteraan😊)
Je foto’s zijn uiteraard veilig bij mij.

Reply
Babs 6 april 2016 - 11:01

Ik zeg: Wauw! Ik zie echt wel een verschil, mooi!
Ik ga Bol.com even bekijken,, want je hebt mij aangestoken met het hoelahoep virus.
En het filmpje heb ik ook bekeken, vind hem hartstikke leuk.
Vaker doen!

Reply
Monique 6 april 2016 - 13:50

Wauw goed bezig ik zie duidelijk verschil ga mijn hoepel ook maar weer eens onder het stof vandaan halen 😀

Reply
Nicole 7 april 2016 - 10:10

Heel stoer van je dat je de foto’s durft te delen! Ik zie echt al resultaat. Goed bezig! Ik wil ook nog steeds hiermee beginnen maar ik heb nog geen goede hoepel.

Reply
Priscilla Rolvers 7 april 2016 - 10:26

Gisteren je blog gelezen en gelijk een hoepel geklikt. Net ontvangen én gehoepeld. Wat is dat leuk zeg! Nu al blij mee 🙂
Dank je wel voor je blog en je foto’s. Ik waardeer je lef!

Reply
Saartje 8 april 2016 - 07:31

Ik heb afgelopen dinsdag je blog gelezen en was zo geïnspireerd dat ik meteen een hoepel heb besteld! Ik blijk er helaas geen natuurtalent in te zijn.. Gelukkig ben ik koppig genoeg en blijf ik proberen, maar heb je misschien tips of tricks voor een beginner/stijve hark? 😉

Reply
Debbie 19 april 2016 - 21:05

Wat tof dat dat zo goed werkt! Ik heb zojuist een hoepel besteld bij bol.com. Moet mijn buikspieren (beter gezegd, mijn core) trainen en ik denk dat dit een leuke manier is om dat te doen!

Reply
Ellen 20 april 2016 - 17:19

Wauw Anouk, je begint het verschil echt wel te zien!

Persoonlijk denk ik dat ik heel snel verveeld zou raken, maar ik vind het wel super leuk om te lezen over je vorderingen. En een filmpje hierover klinkt echt heel leuk!

Heel veel succes meid!

Reply
Patricia 29 mei 2016 - 09:42

Ik ben nieuwsgierig geworden. Misschien dat dit het hoepelen iets voor mij is waarmee ik met mij lijf aan de slag kan gaan. Leuk!

Reply
Ilse van Kreanimo 29 mei 2016 - 10:11

Super gedaan….
Ik bedenk me net dat ik dit met gekwetste teen wel kan doen…

Reply
Merel 29 mei 2016 - 10:58

Wat een verschil binnen een week. Misschien moet ik het toch ook maar eens gaan proberen, alleen lukt het me niet echt mijn dochters hoepel hoog te houden en ben bang in dit geval helemaal niet.

Hoe dan ook, knap! En je ziet er goed uit op de foto’s, dont worry.

Reply
Esther 29 mei 2016 - 12:04

Wat een mooi persoonlijk artikel! Erg mooi geschreven. En heel stoer van die foto’s inderdaad!

Ik heb ook een vraag je over het type hoepel: hoe bepaal je hoe groot en welk gewicht hoepel je koopt? Er zijn er zooveell 😮

Reply
Anouk 29 mei 2016 - 12:12

Op de gezondheidsbeurs waar ik mijn hoepel bestelde zeiden ze dat je het beste met een lichte hoepel kon beginnen. Ik heb er een van 1.2 kilo.
Liefs Anouk

Reply
Elisabeth 29 mei 2016 - 14:34

Wow, je ziet er goed uit hoor meid! Niks om je voor te schamen. Ik begin helemaal te twijfelen of het niet iets voor mij is dat hoelahoepen. Ik ben net weer begonnen met harlopen en ik denk dat ik wel baat zou hebben bij dit soort core stability oefeningen. Want dat zijn het toch eigenlijk?

Reply
Liess 29 mei 2016 - 19:19

Wat een verschil in zo’n korte tijd, wauw !

Reply
Astrid 30 mei 2016 - 19:05

Wauw wat goed zeg! Super ook dat je de foto’s deelt. Geweldige resultaten, petje af!

Reply
Me 28 juni 2016 - 21:52

Woe wat een verschil al! Ik hoepel nu een weekje vijf minuten per dag en heb nog niet zoveel verschil gezien. Behalve dam de blauwe plekken Van 10 cm groot op beide heupen. Na het zien van jou filmpje en foto’s helemaal zin om door te zetten

Reply
Terugblik 2016 - Groentje Gezond 29 december 2016 - 14:58

[…] Deze foto is van de resultaten van het hoepelen […]

Reply
Draai die hoepel rond met Groentje Gezond! - Groentje Gezond 16 januari 2017 - 23:08

[…] hoepelavontuur kun je ook nog even teruglezen voor de laatste extra […]

Reply
Bloggen voor Linda.Lijnt? - Groentje Gezond 19 maart 2017 - 14:37

[…] Hoelahooked Een maand lang élke dag hoepelen met een weight hoop, dat was niet eens afzien maar vooral heel leuk! Spannend om zo de voor- en na foto’s online te zetten maar ik kreeg super enthousiaste reacties. […]

Reply
Bloggen voor Linda.Lijnt? - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:04

[…] Hoelahooked Een maand lang élke dag hoepelen met een weight hoop, dat was niet eens afzien maar vooral heel leuk! Spannend om zo de voor- en na foto’s online te zetten maar ik kreeg super enthousiaste reacties. […]

Reply
Yentl 15 juni 2017 - 17:13

Hoi Anouk ik ben ook sinds gister begonnen met hoepelen maar ik heb 1 vraag.

Word je middel/ en billen ook minder na een tijd hoepelen? Het mag bij mij echt minder en ik wil dat zo graag. Ik hoop dat hoepelen gaat helpen.

Reply
Anouk 15 juni 2017 - 19:25

Hoi Yentl, Juist je middel wordt minder. Na een maand was er bij mij 4 centimeter af. Billen had ik niet opgemeten maar bij mijn heupen was ik ook een paar centimeter kwijt dus ik neem aan van wel. Veel succes en plezier met hoepelen!

Reply
Yentl 16 juni 2017 - 14:49

Wauw oke ik ga dan zeker doorzetten. Ze zeggen dat mannen van vlees houden op die plekken maar van mij mag het echt wat minder.

Bedankt voor je reactie 🙂

Reply
Anouk 17 juni 2017 - 10:31

In het begin krijg je waarschijnlijk ook blauwe plekken! Iets om rekening mee te houden. Stuur gerust een berichtje als je nog vragen hebt 🙂 Veel succes en de meeste mannen houden wel van iets vast te kunnen pakken.

Reply
Hoepel kieswijzer (en meestgestelde vragen over de weightoop/fitnesshoepel) - Groentje Gezond 5 mei 2020 - 11:50

[…] het artikel Hoelahooked (resultaten van het hoepelen) heb ik geschreven over mijn eerste maand hoepelen. Toen hoepelde ik […]

Reply

Geef een reactie