Hoe raak ik die kilo’s kwijt?

by Anouk

Totaal ontspoord, dat is een eerlijke beschrijving als ik denk aan mijn gezonde gewoontes de afgelopen drie maanden. Ja ik ben drie maanden gestopt met roken ongeveer, en stom genoeg heb ik me behoorlijk laten gaan. Opeens was alles super lekker, ik sportte niet meer, én natuurlijk helpt het ook niet dat ik een mini herfstdip ontdekte.

Genoeg smoesjes! Ik baal super erg van mezelf, want ik ben voor mijn gevoel behoorlijk aangekomen. Ook voelde ik me niet zo lekker, en elke keer zei ik maar weer: de kilo’s gaan wel weer weg. Het komt wel weer goed…
Dat geloof ik ook zeker maar dan moet ik er toch iets aan doen!

Maar dit weekend was ik fijn met mijn vriendje in Antwerpen. Hotelletje, bezoekje dierentuin en vooral veel en lekker eten en drinken. Heerlijk! Het was ook allemaal heel gezellig en fijn. Er was een bad waar we samen in konden, maar ook een hele grote confronterende spiegel.
En ik schrok… De tranen sprongen in mijn ogen. Ik heb gewoon drie maanden heel erg slecht gegeten en ook veel gedronken waardoor de kilo’s er aan zijn gevlogen… Gelukkig was mijn vriendje super lief, en weet ik dat ik me veel beter voel als ik gezond leef, dus daarom wil ik niet alleen die kilo’s weer kwijt maar me vooral weer goed voelen door gezond te leven.

Wat ga ik doen?

Sommige van de onderstaande gewoontes had ik mezelf al goed aangeleerd maar heb ik totaal laten verslonzen. Zó ga ik mijn overgewicht de aankomende tijd aanpakken.

No more alcohol

Elke avond een glas wijn? Of twee of drie? Ja, dat ging er wel in. Maar nee, ik moet met deze ongezonde gewoonte stoppen! Ik drink alleen nog 1 glaasje per dag in het weekend, maar de aankomende weken laat ik die even staan. Misschien met een uitzondering voor een verjaardag of kerst… Verder geen alcohol meer voor mij!

Water, water water

Mijn huid is er ook niet mooier op geworden dus ik ga mijn watertekort eens goed aanvullen door water, water en nog meer water te drinken. Minimaal 1 tot 2 liter per dag! Ik ga een waterfles vullen en deze leegdrinken. Naast dit water drink ook wel koffie en thee, het liefst kruidenthee en niet te veel koffie, maar wat warms kan ik ook wel gebruiken met dit weer.

Start to run

Ik begin weer met hardlopen. Elke keer start ik met Start to Run, maar elke keer stop ik ook weer. Hopelijk zet ik deze keer weer door. Vandaag ben ik hier meteen mee begonnen en het ging supergoed. Wat kan je dan ineens merken dat je gestopt ben met roken zeg! Want ik kon nog een rondje!

Wandelen

Ik wil heel graag een dag in de week een hele grote wandeling maken om te trainen voor de Nijmeegse vierdaagse. Op dit moment ben ik wel heel druk en 20 of 30 km wandelen duurt wel een halve dag. Even kijken hoe ik dit in mijn schema ga passen.

Jesse van der Velde – een platte buik in 4 weken
Binnenkort zal ik wat meer over dit boek gaan vertellen, maar dit lijkt me een goed boek om weer in een goede richting te komen.

Groene smoothies

Elke ochtend ga ik op aanraden van Jesse van der Velde een groene smoothie drinken. Ik doe twee blokjes Spinazie (diepvries) en twee blokjes boerenkool (diepvries) met een lepel tarwegraspoeder en maca poeder in wat water met een klein beetje rood fruit. Lekker! En gezond. Het is wel redelijk veel dus ik drink dit rustig de hele ochtend.

Soep

Mijn soepen bevatten veel groenten. Ideaal dus als lunch, tussendoortje of avondeten. Ik ga vandaag nog een paar pannen soep maken en invriezen zodat ik op elk moment van de dag een kommetje soep kan maken. Het invriezen gaat heel makkelijk in afsluitbare zakjes (van bijvoorbeeld Ikea). Die leg ik op elkaar en zo heb je heel makkelijk met weinig ruimte een kop soep ingevroren. Makkelijk te ontdooien en op te warmen in de pan ook!

Stoppen met frisdrank en suiker en troep!

Aan de ene kant lijkt het me nu een opluchting, om geen troep meer naar binnen te werken. Mijn vriend haalt vaak Cola Light in huis, en dan drink ik dat gezellig met hem mee. Terwijl ik het eerst weer super smerig vond! Ik associeer toch frisdrank met gezelligheid blijkbaar. Iets wat super stom is. Ook schrap ik suiker en chips en dergelijke weer even helemaal uit mijn voedingspatroon. Ik kon de laatste tijd gewoon geen maat meer houden! Als ik weer aan mijn goede levensstijl gewend ben mag ik van mezelf best af en toe een klein schaaltje chips of een blokje chocola maar nu éven niet. Afkicken dus!

Nieuwe gezonde recepten ontwikkelen

Ik weet al een heleboel van gezond eten, maar ik ga weer met plezier nieuwe recepten maken om weer enthousiast te worden. Dit werkt natuurlijk ook goed voor de blog, zo voeg ik meerdere keren per week hopelijk weer recepten toe.

Online sporten

Er zijn nog een heleboel sporten online te beoefenen. Zumba, of balletworkouts. Insanity gaat mij nog een beetje te ver maar er is zoveel online te vinden! Ken jij nog zo’n programma?

Laat weten wat je van mijn lijstje vind om weer ‘back on track’ te komen. Vind je het goed of ben ik nog iets vergeten? Weet jij trouwens nog een leuk fitnessprogramma dat ik op Youtube of via andere kanalen kan vinden? Laat het me absoluut even weten 😉

Misschien ook iets voor jou?

17 comments

Manon 2 december 2014 - 17:40

Succes de komende tijd! Ik moest ook de knop weer ff om zetten laatst. Misschien is de beginners kalender van Blogilates iets om als sport te doen?

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 02:08

Ga ik zeker even naar kijken bedankt voor de tip!

Reply
Emily 2 december 2014 - 18:33

Goed van je! Ik denk dat dit er eigenlijk altijd wel een beetje bij hoort, bij afvallen/een gezonde levenswijze aannemen. ’t is geen rechte lijn omlaag maar een heel hobbelige weg die je af moet leggen. Merk ’t zelf ook.
Je herpakt je weer en daar gaat ’t om.
Ben benieuwd naar die smoothie trouwens..

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 02:12

Wat een lieve reactie. Dankjewel Emily! De smoothie was lekker maar…. ik heb een theelepel honing toegevoegd. Zo was de smoothie prima. Met (plantaardige) melk wordt ie wat romiger dus dat is nog lekkerder.

Reply
Deisy 2 december 2014 - 22:14

Wat een prachtig lijstje en fijn om voor jezelf doelen te stellen. Ik merk zelf dat bij mij een glas citroen in ochtend + groene smoothie mij echt een opstartboost geeft en ik de hele dag minder trek heb ik zoete troep hihi. En bewegen natuurlijk ook altijd goed 🙂 Ik ben zelf fan van blogilates of de meiden van tone it up… Weet niet of je ze al kent (denk t wel haha)? Succes in ieder geval dame…

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 02:15

Citroen ga ik inderdaad ook weer oppakken. Werkt super! Ik ken Blogilatea en tone it up nog niet maar ga het zeker opzoeken. Bedankt voor de tip!

Reply
Jenn 2 december 2014 - 23:52

Ik kan je absoluut Blogilates aanraden!

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 02:12

Ga ik naar kijken!

Reply
Minke Maria 3 december 2014 - 11:39

Ik ken het, zit nu middenin eenzelfde ‘gevecht’. Alcohol en frisdrank laten staan is niet zo moeilijk (ik drink (‘savonds) wel bubbeltjes water omdat ik anders zo’n waterhoofd krijg) en ik heb ook brood en aardappels afgezworen omdat dat voor mij dikmakers zijn (of nou ja dat wat er op/ overheen gaat). Wel eet ik een handje pepernoten (of 1 koekje per dag) bij de thee en mag ik 1 dag per week een niet-dieet-verantwoorde-maaltijd. En ik ben in een paar weken al bijna 8 kilo kwijt! Nu die andere 7 nog!

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 21:14

Wauw goed bezig! Die kant wil ik ook weer op, wel af en toe genieten maar niet meer zo obsessief zoals het nu ging… Echt knap dat je die kilo’s kwijt bent!

Reply
Lisette - Kiwi&zo 3 december 2014 - 12:08

Poe, heftig lijstje! Ben benieuwd of zo’n radicale verandering voor je werkt, of dat je de handdoek in de ring gooit als 1 puntje niet lukt, dat je met alles stopt? Dat laatste gebeurt mij nogal eens 😉

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 21:16

Mwa valt wel mee toch? Het moet voor mij meestal heel radicaal anders lukt het niet. Daarna word ik wat losser en gun ik mezelf wat lekkers waar ik super hard van kan genieten 😉 Het zal deze maand misschien niet geweldig gaan, dat kan niet met Sinterklaas en kerst e.d. maar ik ga wel mijn best doen om niet extreem veel en slecht te eten.

Reply
Kim 3 december 2014 - 16:51

Ik moet er ook dringend eens terug werk van gaan maken. Fitspiration opdoen helpt ook voor mij. Zo heb ik na het uitspitten van FitDutchies gisteren alleen maar zin om naar de sportschool te rennen.

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 21:16

Goede tip! Dankjewel Kim

Reply
Lisanne 3 december 2014 - 18:26

Om te helpen met het hardlopen, er is net een challenge begonnen om juist in deze decembermaand het hardlopen op te pakken. De challenge is om 70km in de maand december te lopen. Dat is misschien wat veel van het goeie, maar ik merk dat het mij in elk geval een boost geeft ook flink wat rondjes te maken. En als ik heb hardgelopen heb ik automatisch ook minder trek in snoep e.d. Misschien helpt het jou ook?

Succes in elk geval!

Reply
Anouk Vriezen 3 december 2014 - 21:13

Heb je een linkje van die challenge? Ik ben wel benieuwd namelijk!

Reply
Lisanne 4 december 2014 - 14:27

Jazeker! Dit is hem:
https://www.facebook.com/events/1497423507186826/?fref=ts

Als hij niet werkt moet je op facebook zoeken naar #DOcember

Ik heb al twee rondjes van 7km erop zitten, geen idee of ik tot de 70km kom, maar ik ga het proberen!

Reply

Geef een reactie