Hoe is mijn vakantie?

by Anouk

Hallo lieve mensen! Vandaag wilde ik even een korte update geven over hoe het de afgelopen weken met mij is gegaan. We leven momenteel in een gekke wereld en ik denk dat iedereen daar wel wat van vindt. Toch wil ik eerst beginnen met wat er precies gebeurde met de blog en wat er in de planning staat!

Onzekerheid over Groentje Gezond

Hoi lieve mensen, even een persoonlijk berichtje. Eigenlijk is dit al langer aan de gang maar ik merk dat ik super…

Geplaatst door Groentje Gezond op Donderdag 6 augustus 2020

Bovenstaande stukje plaatste ik vorige week op de Facebookpagina van Groentje Gezond. Wat ik al maanden voelde, typte ik eruit. Ik wist dat ik een beetje aanmoediging kon gebruiken omdat mijn saboterende gedachten zich zo hadden ingenesteld dat het me niet lukte om ook maar één zin op te schrijven of één foto te bewerken. Terwijl ik VOL zit met ideeën. Geen writers block dus, maar wat was het dan wel? Ten eerste denk ik onzekerheid omdat ik bang ben dat niemand meer wil lezen wat ik schrijf (geen idee waar dat nou weer vandaan komt) en ten tweede ben ik een ontzettende perfectionist. Als het eerste stukje wat ik schijf niet goed genoeg is dan raak ik een week mijn toetsenbord niet aan. Het is iets waar ik best mee worstel, toen ik deze blog zes jaar geleden begon had ik hier helemaal geen last van. Toen keken misschien zes mensen die ik kende naar mijn blog en verder niemand. Maar twee jaar geleden waren dat ineens 20.000 unieke bezoekers! Ik schreef veel en als ik het een beetje liet versloffen ging ik behoorlijk tekeer tegen mezelf. Toen kwam ook nog een burn-out om de hoek kijken en voila! Inmiddels zijn er veel minder bezoekers en dat is natuurlijk logisch, maar welke kant wil ik op? Groentje Gezond is ook deels mijn creatieve uitlaatklep dus ik ben vandaag na alle aanmoedigingen van jullie gewoon achter mijn scherm gekropen en typ wat er in mij opkomt. Ik ga wat meer afwisselen met informatieve artikelen, persoonlijke artikelen (alsof we een kopje thee samen drinken) en reviews.

Dit is momenteel in de maak:

Vanaf 1 september gaan de artikelen hier weer binnenstromen. Dit moment kies ik omdat ik zo wat tijd heb om te schrijven en jullie dan elke week minimaal 1 of 2 artikelen van mijn hand kunnen lezen. Zo hebben we in ieder geval wat meer structuur en zit je niet weken te wachten op nieuwe content.

Geplande artikelen voor september:

  • Sporten bij Training Zuid
  • Etherische oliën in een diffuser +gids over etherische oliën
  • Recept bonen met ananas (supergoede vezelbom!)
  • Curly Girl update
  • Anticonceptie en depressie
  • Ring Fit voor de Switch

Wellicht komen hier nog wat artikelen bij maar momenteel is dit even de planning. Volgende week ga ik me voorbereiden op het nieuwe schooljaar voor mijn werk én nieuwe artikelen schrijven. Na een paar weken vakantie heb ik daar vooral heel veel zin in!

Hoe gaat het nu met mij?

Nou, voor mijn gevoel stond de wereld nogal in brand dit jaar. Dat ik heel gevoelig ben weten veel mensen al, alles komt bij mij nogal hard binnen. Heel eerlijk? In het begin van de Covid-19 crisis toen Nederland in een intelligente lockdown zat voelde het voor mij als overleven. Het huis uit durfde ik niet dus ik zat de eerste paar weken binnen opgesloten met als kleine uitzondering een wandeling af en toe. Ook stortte ik me op werk, waardoor ik 24\7 ineens bezig was en mezelf geen rust gunde. Ik geef Engels op het mbo dus mijn lessen waren allemaal online. Binnen een week waren onze lessen (goed) geregeld. Ook mijn vriend was thuis en hij werkte soms zelfs vanaf de wc omdat we in een studiowoning wonen. Dat waren best heftige tijden en het was fijn dat eerst hij weer op locatie mocht werken. Iets later mocht ik ook 1 dag in de week op mijn werk komen zodat ik mijn werk thuis iets beter los kon laten.

Wat ik niet los kon laten was de Black Lives Matter beweging nadat George Floyd op een gruwelijke manier vermoord werd door politiemannen in de Verenigde Staten. Op social media heb ik me uitgesproken tegen racisme. Het is van groot belang dat we ons met zijn allen blijven uitspreken tegen onrecht, tegen racisme, en dat we zorgen dat we ons informeren. Heb je een moment niets te doen en wil je meer educatie? Kijk dan deze twaalf gratis documentaires over racisme.

Als laatste voor de vakantie deed ik toen het weer mocht, een instructeurscursus Medical First Aid (MFA) en ik kan zeggen: ik ben geslaagd! Dit betekent dat ik nu officieel bevoegd ben om MFA te geven!

Wat deed ik in de vakantie?

Het is een wereld van verschil hoe ik me nu voel en hoe ik me een paar maanden geleden voelde. De eerste week van mijn vakantie ben ik naar een Roompot huisje gegaan met mijn vriend en een bevriend stel en hun kindje.

De week erna zijn mijn vriend en ik naar mijn ouders gegaan om vijf dagen tot rust te komen in de mooie Achterhoek. Heerlijk gefietst en uitgerust.

Flink aan het sporten geslagen!

Tijdens Corona ben ik flink aan het sporten geslagen! Eerst met drie andere vriendinnen op gepaste afstand. Inmiddels heb ik een tien rittenkaart gekocht bij Training Zuid in Amsterdam waar ik groepslessen doe zoals boksen, maar ook pilloxing (boksen en ballet) en barre (ballet) en BBB. Vooral door de stress van Corona en spanning en veel thuiszitten kon ik in het begin niet langer dan tien minuutjes intensief sporten voordat ik een halve paniekaanval kreeg. Momenteel kan ik gewoon een hele les volhouden en merk ik dat ik sterker en fitter ben geworden! #vooruitgang!

Full on nerd

Wie van jullie wist eigenlijk dat ik een behoorlijke nerd ben? Ik HOU van Harry Potter (al ben ik niet zo van meer van J.K. Rowling) en als kind verslond ik soms wel tien boeken per week. In de vakantie heb ik met hulp mijn Super Nintendo weer aan de praat gekregen, heb ik uuuuuuuuren een nieuw spelletje gedaan genaamd Dawn Of Man maar het meest interessante wat ik op het gebied van nerdyness heb gedaan is toch wel Planet Zoo.

Het spel Planet zoo vind ik helemaal geweldig! Toen het spel eind vorig jaar uitkwam vond ik het heel erg lastig. Ik snapte niet precies hoe je nou iets kon bouwen en was al blij als ik een dak op een huisje kreeg. Het doel is eigenlijk om de mooiste en beste dierentuin te bouwen maar ik heb me ontzettend laten gaan in het bouwen van beroemde gebouwen. Omdat ik net een paar maanden in Amsterdam woon ben ik begonnen met Amsterdam Centraal en daarna het paleis op de Dam. Als ik dan toch verblijven bouw voor dieren zorg ik dat ze alles krijgen wat ze nodig hebben en dat de verblijven gigantisch zijn en lijken op hun natuurlijke omgeving. Oké ik kan nog eeuwen doorpraten over Planet Zoo dus als je vragen heb stuur me een berichtje via Instagram, Facebook of Anouk[@]groentjegezond[.nl]. Als je zelf dit spel hebt kun je mijn gebouwen downloaden via de Steam Workshop.

Vier de liefde!

Mijn vriend gaf me een fotoshoot cadeau toen we een jaar samen waren, door tijdgebrek en Corona en nog talloze andere dingen konden we de shoot pas een paar weken geleden doen en de resultaten zijn geweldig! Ik kan het iedereen aanraden om zo nu en dan wat mooie foto’s te laten maken van jezelf en je gezin of je partner. We gaan een van de foto’s uitvergroot ophangen en de rest hebben we aan onze ouders gegeven. Ook hebben we een fotomuur met foto’s van ons en van vrienden waar de nieuwe foto’s nu ook te bewonderen zijn. Het advies om jezelf mooie foto’s te gunnen heb ik trouwens van een vriendin van me, Landa, die prachtige foto’s maakt van gezinnen maar ook portretten schiet. Haar foto’s zijn mooier omdat ze écht zijn en op een mooie locatie zijn gemaakt (vaak buiten). Mocht je dat interessant vinden dan kun je haar website bezoeken. (onze foto’s zijn niet door haar gemaakt maar wilde haar toch even onder de aandacht brengen omdat haar foto’s echt amazing zijn en ik de volgende keer liever bij haar foto’s zou laten maken dan in een studio)

Nieuwe telefoon

Omdat mijn oude telefoon ongeveer elke minuut aan de oplader lag omdat de batterij na een aantal jaar zo slecht was geworden besloot ik een nieuwe telefoon te kopen. Het werd de Huawei P30 en hoewel ik normaal gesproken niet zoveel heb met telefoons heeft deze vooral een ontzettend goede camera! Dat is handig als ik mijn stysteemcamera niet bij de hand heb en wel een mooi plaatje wil schieten. Ook zit er veel ruimte op dus kan ik veel foto’s maken zonder steeds ruimtegebrek te hebben. Er staan een heleboel positieve reviews over deze telefoon op YouTube wat me uiteindelijk overhaalde om toch even te investeren in een betere telefoon en ik ben er zó blij mee!

Linkjes naar Bol.com maken deel uit van het affiliate programma. Wat je ook bestelt, als je dit doet via een van mijn linkjes krijg ik daar een kleine commissie op en de opbrengst steek ik weer in Groentje Gezond. Meer hierover staat in mijn disclaimer.

Deze foto maakte mijn vriend met de P30

De vakantie is bijna afgelopen

De eerste weken waren voor mij echt opladen en bijkomen. Inmiddels ben ik wel klaar met thuiszitten en kijk ik er naar uit om weer aan het werk te gaan. Hoe dat allemaal gaat is nog onzeker. Deels gaan we nog online lesgeven en deels gaan de studenten en wij als docenten weer naar school. Ergens vind ik het wel spannend, de hele Corona periode heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk afstand te bewaren van anderen. Met verbazing kijk ik dat hele groepen weer bij elkaar zijn en elkaar knuffelen terwijl ik op de pont mijn best doe om afstand te bewaren van andere reizigers. Bang om ziek te worden ben ik niet maar ik ben wel bang dat ik op mijn beurt een ander zou kunnen besmetten waardoor iemand heel ziek zou kunnen worden met alle gevolgen van dien. De overvolle stranden zijn absoluut niet aan mij besteed. De zomer was heerlijk, toch ben ik benieuwd hoe het allemaal gaat lopen als de vakantie weer voorbij is.

Heb jij vakantie gehad en ben je nog weg geweest?

Misschien ook iets voor jou?

1 comment

Hendrika 6 september 2021 - 19:39

Als constante lezer van deze blog moet ik toch minstens één keer reageren en je feliciteren met het goede werk. Ga vooral zo door!

Reply

Geef een reactie