Hoe gaat het nu? Update 1

by Anouk

Jeetje het is alweer oktober! Wat vliegt de tijd, niet normaal gewoon. Bij gebrek aan een betere titel begin ik gewoon met: hoe gaat het nu update 1, wellicht komen er met de tijd wel een update 2 en 3 maar ik ga even niet op de zaken vooruit lopen. Groentje Gezond is en blijft mijn ‘kindje’ dus wat ik hier deel moet ook enige waarde hebben. Daarnaast ben ik nog steeds ziek (al denkt het UWV van niet! Maar daarover later meer… Dus ik doe nog steeds rustig aan)

Social media stop is weer voorbij

 

In augustus begon het gedonder ineens. Iemand had een nepaccount van Groentje Gezond gemaakt op Instagram, iedereen toegevoegd die ik ook volgde en daarna om persoonlijke gegevens (telefoonnummers) gevraagd. “Zie het als een compliment”, was een veelgehoorde reactie. Maar als iemand met mijn foto’s, mijn naam, mensen persoonlijke gegevens probeert af te troggelen waarvan ik niet weet waar ze wellicht voor gebruikt worden, dan zie ik dat niet als compliment. Ik was er even kapot van. De hele zomer was ik bezig om mijn Instagram te professionaliseren, om betere content te plaatsen die ook goed aansloot bij mijn blog en opeens wilde ik alles het liefste door de plee spoelen. Van de een op andere dag heb ik voor mezelf gekozen om weer even op adem te komen, maar ondertussen ben ik weer terug. Het nepaccount was na een dag gelukkig al weg en tot nu toe heb ik nog van niemand gehoord dat er iets raars is gebeurd met hun telefoonnummer. Erg vond ik het wel!

Ik ben weer beter! Volgens het UWV dan…

Twee weken geleden had ik een eerstejaarskeuring van het UWV, heel spannend allemaal. Pas in december ging ik helemaal in de ziektewet vorig jaar, maar ik was al begonnen met halve dagen werken in september en daarom moest ik op keuring komen. De arts vond dat ik weer helemaal beter was en aangepast werk (je zou prima in een bibliotheek ofzo kunnen werken) zou kunnen doen. Alleen niet naast mijn studie. Maargoed, het ging nou eenmaal om het feit uit welk potje mijn “salaris” zou moeten komen. Via het potje WW was beter, want dan zou ik alsnog vrijstelling kunnen krijgen vanwege mijn studie. Hoe alles nou precies zit weet ik niet, wel weet ik dat ik me nog niet beter genoeg voel en het raar vind dat ik beter zou zijn maar eigenlijk nog niet zou kunnen werken. Als het goed is weet ik hier binnenkort wel meer over.

Wel vind ik het gek dat ik aangaf dat ik nu twee middagen in de week “stage” loop, voor mijn afstuderen, en dat ik daarna gewoon geen stap meer kan verzetten. Mijn huis is meteen weer een puinhoop, ik begin weer om alles te huilen wat eigenlijk aangeeft dat die twee middagen al teveel zijn. Ik doe alles zelfstandig dus laagdrempeliger werk kan toch bijna niet? Toch vond de arts dat ik niet ziek genoeg ben, om niet deels…

Het liefst ben ik ook gewoon beter, barst ik weer van de energie, zit ik psychisch weer aan de top en kan ik alles weer aan, maar dit is gewoon nog niet het geval. Maargoed, zoals ik al zei, de aankomende weken zal ik waarschijnlijk meer te horen krijgen hierover.

Nieuwe therapie

Verder ben ik begonnen met een nieuwe, diepere therapie (schematherapie). Hoe dat gaat lopen weet ik ook nog niet, het enige is dat ik meteen al merk dat dit een stuk intensiever is dan voorgaan de therapieën die ik heb gedaan. En nu maar hopen dat ik me snel een stuk beter ga voelen, niet alleen in mijn lichaam en energiehuishouding maar ook in mijn hoofd.

Leuke dingen doen

Naast twee middagen in de week stage, nieuwe therapie, afstuderen, probeer ik ook nog wat leuke dingen te doen. Zo heb ik heerlijk met mijn familie op de Hoge Veluwe gefietst. Financieel is het voor mij niet te doen om nieuwe hobby’s of veel uitstapjes te doen maar soms kan een wandeling door het bos al een heel verschil maken. Dit probeer ik dan ook wat vaker te doen. Lekker uitwaaien is niet alleen goed voor je lichaam maar ook voor je hoofd!

Toekomst?

In januari ga ik (als het goed is!!!) eindelijk afstuderen! Dat is al een langere tijd prioriteit nummer 1. Zodra ik weer helemaal beter ben, ga ik op zoek naar een halve baan in het onderwijs als docent Engels waardoor ik hopelijk rustig kan opbouwen. Ook wil ik dan weer meer gaan bloggen en weer meer gaan sporten. Wellicht is 2019 dan eindelijk het jaar dat ik me aanmeld voor de KVK en met Groentje Gezond grote stappen ga maken. Dan is deze blog ook nog eens 5 jaar oud! Ondanks de tegenslagen de afgelopen jaren ben ik nog wel heel positief. Omdat het nog steeds niet altijd goed gaat plaats ik gewoon minder blogs. Deels omdat ik minder energie heb, ook deels omdat ik de blog “leuk” wil houden en niet wil klagen.

Misschien ga ik, als ik helemaal beter ben, een e-boekje schrijven over het hebben van een burn-out met mijn ervaring. Daar ben ik al wel eens mee begonnen, maar staat nog even op een laag pitje. Zouden jullie dat leuk vinden om los van de blog (hoogstwaarschijnlijk gratis) te lezen?

En dan nu mijn vraag, hoe gaat het met jullie?

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie