Hoe gaat het met Groentje Gezond?

by Anouk

Lekker veel bloggen!

In mijn vakantie kwam ik er weer helemaal in: het bloggen. Ik kocht allemaal leuke spullen voor food fotografie. Schreef een aantal leuke blogs en mijn bezoekersaantallen (en ook persoonlijke berichten) begonnen weer omhoog te gaan. Hoe gaat het nu met Groentje Gezond? Eigenlijk heel erg goed! Er zit weer leven in en door een paar aanpassingen vinden steeds meer mensen Groentje Gezond, zowel hier als op Social Media.

Deze artikelen schreef ik deze zomer: (klik op de foto’s voor het artikel)

Ik merk dat ik een beetje zoekende ben. Om me heen zie ik allemaal blogs floreren met recepten en mooie foto’s. Bij mij worden mijn recepten het best via Google en Pinterest gevonden maar lijkt het erop dat de meeste mensen me toch volgen voor de persoonlijke connectie. Welke richting moet ik op? Ik schrijf graag persoonlijke verhalen, maar maak ook graag recepten en zie dat ik daar de afgelopen 9 jaar ontzettend in ben gegroeid. Ook schrijven over ouderschap vind ik leuk. Maar wat ik leuk vind, wordt lang niet altijd gelezen. Dan voelt het soms een beetje zonde als ik uren werk heb voor een artikel dat maar 12 keer wordt gelezen…

Aan de andere kant heb ik al een paar jaar minder geschreven en heb ik het blog virus weer helemaal te pakken! Ik heb geïnvesteerd door met Jos Klever web support eens een grote schoonmaak te houden en de website te optimaliseren. Al die jaren heb ik alles zelf gedaan maar hoe fijn is het om iemand die het als werk doet hiervoor in te zetten zodat ik kan doen waar ík goed in ben: bloggen! Mensen inhuren die ergens goed in zijn zodat ik kan doen waar ik goed in ben was een enorm goede zet. Zo vind je nu ook af en toe hele mooie foto’s op de blog die door Photos by Sanne zijn gemaakt (heb ik gewonnen). Nu nog iemand zoeken die wellicht goed is in webdesign en Groentje Gezond een nieuw jasje kan geven. Want hoe mijn blog er nu uit ziet is zoooooo 2020.

Verdienen met bloggen

Zoals jullie misschien nog weten heb ik me een paar jaar geleden ingeschreven bij de kvk. Maar omdat ik een paar jaar minder met de blog deed heb ik me weer uitgeschreven. Momenteel werk ik niet heel veel samen dus heb ik ook geen enorme inkomsten. En dat is oké, ik kan door middel van advertenties en het partnerprogramma van bol.com prima de kosten van de website dekken. Wellicht kan ik ook eens gaan investeren in het mooier maken van de blog, of toch nog even sparen voor een leuke winactie. In januari bestaat Groentje Gezond maar liefst 10 jaar dus wellicht ga ik dan eens groots trakteren!

Social media

Ik ben weer lekker actief geworden met social media. Op Instagram deel ik naast dagelijkse story’s ook mijn favoriete recepten. Daarnaast explodeerde mijn Pinterest van 1,200 weergaven naar 200.000 weergaven! Hoe ik meer bezoekers kreeg via Pinterest lees je hier.

Maar ook op Facebook kun je me nog steeds volgen.

Het nieuwste social media paradepaardje is toch wel TikTok. Ik was even aan het uitvogelen wat ik er mee wilde en had de naam Groentje Gezond geclaimd voordat ik wist wat ik er mee wilde. Maar inmiddels deel ik mijn nieuwste recepten (en hoe ik ze maak) ook op TikTok. Wellicht vind je bijvoorbeeld onderstaand filmpje leuk:

@groentjegezond Simpele pompoen curry, zo klaar. Binnenkort het hele recept op de blog 💛 Hou daarvoor mijn Insta in de gaten. #groentjegezond #makkelijkrecept #gezonderecepten #curry #recipe #healthy #food #foodtiktok #foodie #happyfood #baby #babyfood #babyrecipe ♬ original sound – GroentjeGezond

Blij dat ik er weer ben!

Wat heb ik het bloggen gemist. Zoals ik in het begin al schreef ben ik wel zoekende. Zou ik meer schrijven over mezelf en waar ik me mee bezig hou? Of toch lekker bezig blijven met nieuwe recepten en content over een gezonde leefstijl? Wat vinden jullie? Laat het weten in de reacties.

P.S Hebben jullie de schattige baby gevonden verstopt in de uitgelichte foto? (helemaal bovenin de pagina). Ik vond hem zo grappig en leuk dat ik hem zo heb gehouden.

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie