Hiep, hiep, hoera! Groentje Gezond 1 jaar! (En dat vier ik met taart)

by Anouk

 photo 20150107_125230_zps2smrz8le.jpg

Wat is het jaar omgevlogen. Er is zo veel gebeurt. Precies een jaar geleden begon ik met Groentje Gezond. Ik las heel graag gezonde blogs zoals Kiwi&Zo en Beginspiration. Mijn familie werd gek van me, evenals mijn vrienden, omdat ik alleen nog maar over gezond leven kon praten. Zodra dat virus bezit van je neemt, tja dan ben je een soort van verslaafd aan gezond leven. Om ze een beetje te ontlasten begon ik deze blog.

Er is veel gebeurt, zo was ik dertien kilo afgevallen, maar ook weer zeven aangekomen (door de gruwelijke honger die ik had na het stoppen met roken). Op dit moment ben ik weer aan het afvallen, gewoon door weer mijn gezonde verstand te gebruiken. Mijn blog is flink gegroeid, van 1 lezer per dag (waarschijnlijk een familielid) tot 100 en soms wel 400 lezers per dag! Ook heb ik uiteindelijk een Facebookpagina opgestart, waar nu al 436 mensen meelezen! Wow.

Wat ik vooral leuk vond dit jaar was de vele uitdagingen die ik aanging. Ik leefde een maand lang voor maar 5 euro per dag, of ik at een maand lang alleen maar soep. Ook had ik een heuse sportmaand ingelast, en ben ik vegetarisch én veganistisch geweest. Het moeilijkst was misschien stoppen met alcohol drinken. Welke uitdagingen zal ik dit jaar eens gaan doen?

Ook heb ik een leuk nieuwtje, ik ben door BNN gevraagd om 22 januari mee te doen aan de Nationale Eet test. Dan zit ik in een vak met meerdere foodbloggers, dus dat gaat heel leuk worden!

Om te vieren dat deze blog jarig is, zo voelt het toch een beetje, heb ik mini cheesecakejes gemaakt. Ze zijn goedgekeurd door vriendlief en een vriendin, meer dan goed eigenlijk. Heel lekker, de enige zoetstof die ik heb gebruikt was honing, en het recept ontstond spontaan in mijn hoofd!

Mini cheesecake (12 stuks)
Ingrediënten
‘koek’bodem
100 gr havermout
2 bananen
30 gr noten
olie om cupcakevorm in te vetten

cheese top
2 bakjes witte roomkaas
2 eieren
2 tl zelfrijzend bakmeel
sap van 1 citroen
100 ml yoghurt of kwark (kan allebei)
2 el honing

Aardbeien jam
1 doosje aardbeien (diepvries)
2 el honing

Verder heb je een vorm nodig waar je muffins in kan maken.
Misschien kun je ook een taartvorm gebruiken maar dan heb je denk ik het dubbele aan ingrediënten nodig.

Bereiding
 photo 20150106_223805_zpsnz1unmrg.jpg
Voor de bodem maak ik een soort havermoutkoekjes. Prak de bananen fijn en voeg fijngehakte noten en de havermout toe.
Zet de oven aan op 180 graden.
Vet de vormpjes van een muffinvorm in met olie of boter, en doe het mengsel voor de bodem erin. Druk goed aan met een lepel en zet in de oven. Wees niet bang, in een goed ingevette vorm laat de bodem makkelijk los als je ze uit de oven haalt. Desnoods kun je bakpapier gebruiken maar ik vond dat veel gedoe.

Na tien minuten uit de oven halen.

 photo 20150107_000718_zpszvo5vtoa.jpg
De koekbodem, ook lekker als koekjes!

Terwijl de koekbodem in de oven staat kun je het beslag maken voor de cheesevulling.
Gebruik een mengkom om de kaas, eieren, het citroensap, de honing, het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt of kwark toe te voegen en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Giet het mengsel op de koekbodem (als de koekbodem klaar is) en zet weer in de oven.

 photo 20150107_105937_zpsoqrclzs1.jpg

Ik heb gemerkt dat de cheesecake in mijn oven ongeveer 35 tot 40 minuten moet bakken voor het helemaal gaar is.
Maar dit kan per oven verschillen, let goed op de taartjes, en prik met een satéprikker als je het niet vertrouwd. De tijd kan dus langer of korter zijn. Zet de oven in ieder geval niet veel hoger anders heb je een grote kans dat de taartjes aanbranden en niet gaar worden.

 photo 20150107_124456_zpsjz98bgwo.jpg
Taartjes zonder topping

De topping maak je heel makkelijk door een doosje aardbeien te ontdooien. Dit kan gewoon in een pan. Voeg 2 eetlepels honing toe en kook totdat het papperig wordt. Ik kwam een beetje in tijdnood dus ik heb het mengsel met de staafmixer fijn gemalen, maar het hoeft niet. Het wordt al snel een dik mengsel, jam-achtig en dat is precies wat je wil!

 photo 20150107_105507_zps49utgkft.jpg

Versier de taartjes met de jam en je hebt hele lekkere mini taartjes, Groentje Gezond-proof. Voor een keertje dan 😉

 photo 20150107_124900_zpse7wthbk9.jpg

 photo 20150107_125230_zps2smrz8le.jpg
Ik was super trots op deze foto

 photo 2015-01-07_23.12.09_zpsuqh4i802.jpg

 photo 2015-01-07_23.08.24_zpsasbtdj53.jpg

Ik wil jullie allemaal bedanken voor het volgen/liken/delen van Groentje Gezond. Laten we zo doorgaan!
Heel veel liefs,
Anouk

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Ook kun je me via de Facebookpagina een berichtje sturen 🙂

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Wilmke 8 januari 2015 - 11:22

Gefeliciteerd! Recept ziet er lekker uit 🙂 Tof ook dat je door BNN bent gevraagd, hartstikke leuk hoor 😉
X Wilmke
http://Www.winwonderland.com

Reply
Anouk Vriezen 8 januari 2015 - 11:43

Ben jij ook gevraagd? Anders kunnen we misschien samen een drankje doen voor de tijd 🙂 En bedankt voor de felicitatie. Jouw blog bestaat ook al bijna een jaar toch?

Reply
vintageandbeauty 8 januari 2015 - 12:22

Gefeliciteerd met het jubileum! Wat onwijs leuk dat je binnenkort ook naar BNN mag 🙂

Reply
Anouk Vriezen 8 januari 2015 - 14:40

Dankjewel! Vind het ook heel leuk allemaal. Liefs

Reply
Liefde gaat door de maag: Cheesecake ijs - Groentje Gezond 23 mei 2017 - 11:35

[…] guilty pleasures is Cheesecake. Gelukkig maakte ik voor de verjaardag van Groentje Gezond heerlijke mini cheesecakejes die ook nog eens wat gezonder waren dan de gewone […]

Reply

Geef een reactie