Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij: wie is Groentje Gezond?
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
Lekker gezond

Hiep, hiep, hoera! Groentje Gezond 1 jaar! (En dat vier ik met taart)

written by Anouk 8 januari 2015

 photo 20150107_125230_zps2smrz8le.jpg

Wat is het jaar omgevlogen. Er is zo veel gebeurt. Precies een jaar geleden begon ik met Groentje Gezond. Ik las heel graag gezonde blogs zoals Kiwi&Zo en Beginspiration. Mijn familie werd gek van me, evenals mijn vrienden, omdat ik alleen nog maar over gezond leven kon praten. Zodra dat virus bezit van je neemt, tja dan ben je een soort van verslaafd aan gezond leven. Om ze een beetje te ontlasten begon ik deze blog.

Er is veel gebeurt, zo was ik dertien kilo afgevallen, maar ook weer zeven aangekomen (door de gruwelijke honger die ik had na het stoppen met roken). Op dit moment ben ik weer aan het afvallen, gewoon door weer mijn gezonde verstand te gebruiken. Mijn blog is flink gegroeid, van 1 lezer per dag (waarschijnlijk een familielid) tot 100 en soms wel 400 lezers per dag! Ook heb ik uiteindelijk een Facebookpagina opgestart, waar nu al 436 mensen meelezen! Wow.

Wat ik vooral leuk vond dit jaar was de vele uitdagingen die ik aanging. Ik leefde een maand lang voor maar 5 euro per dag, of ik at een maand lang alleen maar soep. Ook had ik een heuse sportmaand ingelast, en ben ik vegetarisch én veganistisch geweest. Het moeilijkst was misschien stoppen met alcohol drinken. Welke uitdagingen zal ik dit jaar eens gaan doen?

Ook heb ik een leuk nieuwtje, ik ben door BNN gevraagd om 22 januari mee te doen aan de Nationale Eet test. Dan zit ik in een vak met meerdere foodbloggers, dus dat gaat heel leuk worden!

Om te vieren dat deze blog jarig is, zo voelt het toch een beetje, heb ik mini cheesecakejes gemaakt. Ze zijn goedgekeurd door vriendlief en een vriendin, meer dan goed eigenlijk. Heel lekker, de enige zoetstof die ik heb gebruikt was honing, en het recept ontstond spontaan in mijn hoofd!

Mini cheesecake (12 stuks)
Ingrediënten
‘koek’bodem
100 gr havermout
2 bananen
30 gr noten
olie om cupcakevorm in te vetten

cheese top
2 bakjes witte roomkaas
2 eieren
2 tl zelfrijzend bakmeel
sap van 1 citroen
100 ml yoghurt of kwark (kan allebei)
2 el honing

Aardbeien jam
1 doosje aardbeien (diepvries)
2 el honing

Verder heb je een vorm nodig waar je muffins in kan maken.
Misschien kun je ook een taartvorm gebruiken maar dan heb je denk ik het dubbele aan ingrediënten nodig.

Bereiding
 photo 20150106_223805_zpsnz1unmrg.jpg
Voor de bodem maak ik een soort havermoutkoekjes. Prak de bananen fijn en voeg fijngehakte noten en de havermout toe.
Zet de oven aan op 180 graden.
Vet de vormpjes van een muffinvorm in met olie of boter, en doe het mengsel voor de bodem erin. Druk goed aan met een lepel en zet in de oven. Wees niet bang, in een goed ingevette vorm laat de bodem makkelijk los als je ze uit de oven haalt. Desnoods kun je bakpapier gebruiken maar ik vond dat veel gedoe.

Na tien minuten uit de oven halen.

 photo 20150107_000718_zpszvo5vtoa.jpg
De koekbodem, ook lekker als koekjes!

Terwijl de koekbodem in de oven staat kun je het beslag maken voor de cheesevulling.
Gebruik een mengkom om de kaas, eieren, het citroensap, de honing, het zelfrijzend bakmeel en de yoghurt of kwark toe te voegen en mix met een mixer tot een luchtig geheel. Giet het mengsel op de koekbodem (als de koekbodem klaar is) en zet weer in de oven.

 photo 20150107_105937_zpsoqrclzs1.jpg

Ik heb gemerkt dat de cheesecake in mijn oven ongeveer 35 tot 40 minuten moet bakken voor het helemaal gaar is.
Maar dit kan per oven verschillen, let goed op de taartjes, en prik met een satéprikker als je het niet vertrouwd. De tijd kan dus langer of korter zijn. Zet de oven in ieder geval niet veel hoger anders heb je een grote kans dat de taartjes aanbranden en niet gaar worden.

 photo 20150107_124456_zpsjz98bgwo.jpg
Taartjes zonder topping

De topping maak je heel makkelijk door een doosje aardbeien te ontdooien. Dit kan gewoon in een pan. Voeg 2 eetlepels honing toe en kook totdat het papperig wordt. Ik kwam een beetje in tijdnood dus ik heb het mengsel met de staafmixer fijn gemalen, maar het hoeft niet. Het wordt al snel een dik mengsel, jam-achtig en dat is precies wat je wil!

 photo 20150107_105507_zps49utgkft.jpg

Versier de taartjes met de jam en je hebt hele lekkere mini taartjes, Groentje Gezond-proof. Voor een keertje dan 😉

 photo 20150107_124900_zpse7wthbk9.jpg

 photo 20150107_125230_zps2smrz8le.jpg
Ik was super trots op deze foto

 photo 2015-01-07_23.12.09_zpsuqh4i802.jpg

 photo 2015-01-07_23.08.24_zpsasbtdj53.jpg

Ik wil jullie allemaal bedanken voor het volgen/liken/delen van Groentje Gezond. Laten we zo doorgaan!
Heel veel liefs,
Anouk

Je kunt GroentjeGezond ook volgen op Facebook, BlogLovin’, Instagram en Twitter

Ook kun je me via de Facebookpagina een berichtje sturen 🙂

Hiep, hiep, hoera! Groentje Gezond 1 jaar! (En dat vier ik met taart) was last modified: mei 23rd, 2017 by Anouk
blog groentje gezondcheesecakecheesecake muffinscheesecake ovengezonde cheesecakegroentje gezondhavermout cheesecakejarigjubileummini cheesecake
5 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
Tonijnsalade en tonijn deluxe
next post
Vliegen met mama naar de zon

Misschien ook iets voor jou?

Mini courgettepizza’s

13 februari 2017

Vegan abrikozencake

12 maart 2018

Havermoutkoekjes met chocoladestukjes zonder suiker (vegan)

3 november 2017

Mini appeltaartjes met granaatappel

11 april 2017

Suikervrije appeltaart met abrikoos en cranberries

7 september 2016

Rijstmelk

23 januari 2014

Bananenpannenkoekjes

15 februari 2014

Chocolade dessert!

15 januari 2014

Recept voor bliss balls (vegan)

21 december 2018

Bananenmilkshake

28 mei 2014

5 comments

Wilmke 8 januari 2015 at 11:22

Gefeliciteerd! Recept ziet er lekker uit 🙂 Tof ook dat je door BNN bent gevraagd, hartstikke leuk hoor 😉
X Wilmke
http://Www.winwonderland.com

Reply
Anouk Vriezen 8 januari 2015 at 11:43

Ben jij ook gevraagd? Anders kunnen we misschien samen een drankje doen voor de tijd 🙂 En bedankt voor de felicitatie. Jouw blog bestaat ook al bijna een jaar toch?

Reply
vintageandbeauty 8 januari 2015 at 12:22

Gefeliciteerd met het jubileum! Wat onwijs leuk dat je binnenkort ook naar BNN mag 🙂

Reply
Anouk Vriezen 8 januari 2015 at 14:40

Dankjewel! Vind het ook heel leuk allemaal. Liefs

Reply
Liefde gaat door de maag: Cheesecake ijs - Groentje Gezond 23 mei 2017 at 11:35

[…] guilty pleasures is Cheesecake. Gelukkig maakte ik voor de verjaardag van Groentje Gezond heerlijke mini cheesecakejes die ook nog eens wat gezonder waren dan de gewone […]

Reply

Geef een reactieReactie annuleren

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Zoeken op de website

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

groentjegezond

🍏Blogger sinds 2014
👶Mama van H. (2022)
👩‍🏫 Juf op het mbo
💕 Schrijft over geluk, gezin, gevoel. Persoonlijk maar ook lekkere recepten.
👇 blog

Anouk  | Groentje Gezond
Deze quinoa salade met knapperige vegetarische kip Deze quinoa salade met knapperige vegetarische kip was zo gruwelijk lekker!

Prima als lunch maar ook als diner. Ik neem dit morgen mee als lunch maar dan met een olie/azijn dressing zodat de groenten lekker knapperig blijven.

Het recept staat nu op GroentjeGezond.nl (link in bio)
Mooie foto's van je gezin zijn zó waardevol! Een Mooie foto's van je gezin zijn zó waardevol! Een shoot als deze stond al op de planning maar ik had ook nog het geluk dat ik hem had gewonnen bij @huisje.in.balans. We hadden sowieso geluk met de shoot, want we waren al onderweg toen @_photosbysanne belde dat het echt rotweer zou worden. Toch hebben we het weer getrotseerd en het enige halfuurtje die dag dat het droog was hadden wij de tijd om deze mooie foto's te maken.

Het lijkt me heel leuk als ons meisje straks loopt en speelt om nog een keer zo'n soort fotoshoot te doen. 

Laten jullie jezelf of je gezin wel eens vastleggen door een fotograaf?
Onze prinses Ik zit al zo lang te broeden op een Onze prinses

Ik zit al zo lang te broeden op een of andere interessante caption. Over prinsessen en superhelden. Stoer en sterk mogen zijn. Maar dit meisje is 1 jaar en hoeft nog lekker helemaal niets. Behalve genieten van elke ontdekking die ze doet. Lekker boekjes lezen of haar snoet volsmeren met spaghetti. Op een potje poepen en in plantenbakken graaien. Lekker slapen in haar bed of op papa en mama.

Ze hoeft geen prinses te zijn, of superheld of alles daar tussenin. Ze mag gewoon zijn dat is prima ☺️ 

Er moet later nog genoeg 💛
Pompoencurry Voelen jullie de herfst al? Ik wacht Pompoencurry

Voelen jullie de herfst al? Ik wachtte even op een wat koelere temperatuur voor ik dit recept met jullie ging delen. Deze heerlijke curry kun je natuurlijk ook gewoon met 33 graden eten maar pompoen is natuurlijk een echt teken dat de herfst gaat beginnen 🎃

Hou jij meer van zomerse gerechten? Of toch liever herfst of winterkost?

#pumpkin #pumpkincurry #curry #recipe #healthy

Link in bio of kijk even bij #vegan in de highlights.
Je gewicht bepaald niet je waarde. Dus dik, dun, g Je gewicht bepaald niet je waarde. Dus dik, dun, gespierd, lang, kort. Je mag er zijn!

Triggerwarning: dit gaat over afvallen. Mocht dit je triggeren sla deze post gerust over. 

Vandaag schreef ik een artikel waarom ik heb besloten af te vallen (voor het gemak noem ik dat op dieet gaan, terwijl dit niet helemaal de lading dekt). 

Samen met @praktijkplantaardig onderzoek ik drie maanden lang hoe ik bewuster kan eten, weer geïnspireerd raak om anders te eten en mezelf meer prioriteit ga geven. 

Maar afvallen ga ik met dit traject ook zeker doen, als hoofddoel zelfs. Want ik heb de overtuiging dat dit me gaat helpen in mijn zoektocht naar minder pijn. Wellicht is dat een verhaal voor de volgende keer ❤️ (maar er staat al iets over op de blog, link in bio)
Ik zie net dat ik nooit de foto van de #smashcake Ik zie net dat ik nooit de foto van de #smashcake heb gedeeld die ik maakte voor de eerste verjaardag van H. Alleen foto's van de toegetakelde taart!

Op de dag zelf had ik geen tijd om foto's te maken dus @ilonabrug bedankt voor de foto's 💛 het. Recept voor deze suikervrije, dreumes approved taart staat op Groentje Gezond.
Meer laden… Volgen op Instagram

Pinterest

@Groentjegezond
Follow on Bloglovin
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij: wie is Groentje Gezond?
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top
Beheer cookie toestemming
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door in te stemmen met deze technologieën kunnen we gegevens zoals bladeren gedrag of unieke ID's op deze site verwerken. Als je geen toestemming geeft of je toestemming intrekt, kan dit een nadelige invloed hebben op bepaalde functies en mogelijkheden.
Functioneel Altijd actief
De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
Voorkeuren
De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
Statistieken
De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door uw Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
Marketing
De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
Beheer opties Beheer diensten Beheer leveranciers Lees meer over deze doeleinden
Bekijk voorkeuren
{title} {title} {title}