Het ‘perfecte’ vrouwenlichaam

by Anouk

Buzzfeed publiceerde een paar dagen geleden een filmpje genaamd ‘Woman’s ideal body type troughout history’. Oftewel het schoonheidsideaal vanaf de tijd van de Egyptenaren tot nu.

Aan de ene kant ben ik gek op zulke filmpjes. Dit geeft perfect aan dat elke tijd of beschaving een ander schoonheidsideaal had/heeft.

Voel je mooi ongeacht het schoonheidsideaal
Heel idealistisch gedacht zou het toch een stuk prettiger zijn als alle vrouwen zich wat lekkerder zouden voelen in hun eigen vel. Vaak is het schoonheidsideaal zo onrealistisch dat de meeste vrouwen (en mannen) niet aan zo’n ideaal kunnen voldoen. En daardoor krijg je ontevreden mensen, vooral als je in een beïnvloedbare leeftijd ben maar ook later nog.

Ik voel me niet bijzonder onprettig of prettig bij het filmpje. Ergens vind ik het heel mooi gedaan, op een respectvolle manier worden vrouwen neergezet die misschien niet bij het hedendaagse schoonheidsideaal passen maar vroeger wel.

De reacties op YouTube zijn soms niet mals. Figuren die worden geportretteerd worden belachelijk gemaakt of opgehemeld. Persoonlijk vond ik het juist tof dat het filmpje zoveel verschillende soorten vrouwen portretteerde. Een beetje zoals de Dove reclames tegenwoordig doen.

Wat vinden jullie van dit filmpje?

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Nathalie 3 februari 2015 - 22:18

Ik vind vooral het filmpje wel mooi in zijn geheel. Leuk gedaan… Ik ben benieuwd wat de trend is binnen enkele honderden jaren…

Reply
Jenn 5 februari 2015 - 16:36

Ik vind het een mooi filmpje, had hem al eens gezien.

Reply

Geef een reactie