Heet!

by Anouk

Houden jullie het allemaal een beetje uit met de hitte? Vanuit het niets is het kwik gestegen tot boven de vijfendertig graden en ik kan dat heel goed merken! Ik stond laatst in een winkel te werken onder tropische (35+ graden) temperaturen, en ik dacht: daar moet een blog over geschreven worden!

Maar… Er zijn zoveel leuke bloggers die tips hebben geschreven, dat ik niet het wiel opnieuw hoef uit te vinden. Vandaar dat ik mijn favoriete ‘hete’ blogs met jullie deel vandaag:

1. 7 Tips om de hitte te overleven

Bron & Foto van Leesvoer
De tip om mijn gordijnen dicht te doen kreeg ik ooit van mijn moeder, en mijn slaapkamer is altijd heel erg koel daardoor. Maar Lana van Leesvoer.net heeft nóg meer handige tips om deze hitte een beetje dragelijker te maken.
Vooral tip 7 wil ik nog eens gaan proberen. Maar ook de rest past prima in een gewone levensstijl en kost eigenlijk geen moeite, toch zullen veel van deze tips de aankomende dagen goed van pas komen.

2. Hoe overleef je een hittegolf?

Bron & Foto van Dejlig
Deze tips zijn heel handig, hoe herken je symptomen van oververhitting bijvoorbeeld? Maar weet jij ook wie er binnen jouw gezin kwetsbaar is voor hitte? Handige weetjes voor deze hete dagen.

3. Zo ga je om met extreme hitte

Bron & foto Peachlife
Roxanne woont op Curaçao en weet dus als geen ander hoe je met hitte om moet gaan. Deze praktische tips zijn handig, dus absoluut een aanrader om van een expert te horen hoe zij met hitte omgaat. Kunnen wij misschien nog wat van leren.

4. Pas op met goedbedoelde tips tijdens de hittegolf!
Een goed artikel, ik ben écht een hondenmens en ik zie allemaal goedbedoelde tips op Facebook langskomen maar kijk goed uit als het gaat om je hond (of kat of ander huisdier!) Dit past misschien niet helemaal bij Groentje Gezond maar aangezien dit me wel aan het hart gaat wilde ik ook dit artikel jullie niet onthouden. (Wel heb ik ervoor gekozen geen plaatje erbij te zetten aangezien ik deze oorsprong niet ken en dit eng vind i.v.m. copyright)

5. Tips protect yourself from the sun (Nederlands)

Bron & foto van WinWonderland
De zon kan leuk zijn, maar ook heel gevaarlijk. Ook is de zon gezond voor je, je krijgt volgens Wilmke namelijk een boost vitamine D. Maar… Hoe kun je nou verantwoord zonnen?

Heb jij ook een blog geschreven over de warmte? Zet deze dan hieronder in de comments.

Hoe gaan jullie met de zon en de warmte om? Is het een beetje dragelijk of duik je het liefst in de koelkast tot het weer een beetje koeler wordt? Laat het weten in de comments hieronder.

Misschien ook iets voor jou?

5 comments

Jenn 3 juli 2015 - 07:23

Fijn leesvoer, bedankt voor het lezen!

Reply
Karen 3 juli 2015 - 10:43

Wat leuk dat mijn artikel er tussen staat! Bedankt daarvoor. Leuk zo’n overzicht.

Reply
Wilmke 3 juli 2015 - 12:24

Ah leuk dat ik er tussen sta! Bedankt meid 🙂
X Wilmke

Reply
Lana 3 juli 2015 - 17:11

superleuk dat je me hebt meegenomen 😀

Reply
Roxanne | Peachlife 5 juli 2015 - 19:27

Ohh echt leuk dat je me geselecteerd hebt! 😀

Reply

Geef een reactie