Heerlijke bosbessen/havermout muffins

by Anouk

Ben jij een zoetekauw? Normaal gesproken ga ik altijd voor hartig, een stukje kaas bijvoorbeeld. Maar op sommige dagen (denk aan Moederdag!) zijn zoete hapjes helemaal goed! Dus heb ik deze gezonde havermout muffins gemaakt. Met bosbessen en cranberry’s. Er zit geen meel of suiker in (alleen drie theelepels bakpoeder) dus helemaal geschikt voor mensen die de voedselzandloper doen.

bosbessen/havermout muffins

Print dit recept
Porties: een stuk of 8
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 1 banaan
  • 1 el honing
  • 3 tl bakpoeder
  • 100 gram havermout
  • 50 gram cranberry's
  • 50 gram bosbessen
  • 2 tl kaneel
  • 2 el olie
  • snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden.

Klop de eieren luchtig. Voeg terwijl je blijft kloppen de honing, kaneel, zout (brengt de zoete smaak naar voren), olie en bakpoeder toe. Blijf goed kloppen en sla de lucht niet uit het mengsel! Prak een banaan en voeg deze toe. Hou je niet zo van stukjes? Gebruik een blender of een staafmixer.

Voeg als laatste de havermout, de bosbessen en de cranberry's toe. Doe het mengsel in vormpjes en zet ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Weet je niet zeker of de muffins gaar zijn? Prik even met een satéprikker in de muffins. Is deze nog nat? Dan moeten ze nog even terug.

Warm zijn ze heerlijk! Maar ze zijn minder plakkerig als je ze even laat afkoelen.

Tip! Voeg wat brokjes pure chocolade toe aan dit mengsel. Of voor kinderen hagelslag of jam. (wel minder gezond maar wel extra lekker)

 

 

 

Misschien ook iets voor jou?

Geef een reactie