Groentje Gezond
  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

Groentje Gezond

  • Blogs
  • Persoonlijk
  • Mindset en lifestyle
  • Informatief
  • Gezond algemeen
  • Recepten
    • Vegetarisch/Veganistisch
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Soepen
    • Hoofdgerechten
    • Toetjes
    • Bijgerechten
    • Koolhydraatarm
    • Lekker gezond
    • Salades
    • Sapjes, smoothies & shakes
  • Recensies
    • Boeken
    • Restaurants
    • Overige recensies
BlogsLekker gezondReceptenToetjesvegan vrijdagVegetarisch/Veganistisch

Havermoutkoekjes met chocoladestukjes zonder suiker (vegan)

written by Anouk 3 november 2017

Het is weer vegan vrijdag! Dat betekent een nieuw artikel dat alles te maken heeft met veganisme. Vandaag een super simpel recept om veganistische havermoutkoekjes te maken. Ik was gevraagd door een collega blogger om een vragenlijst in te vullen en daarin merkte ik op dat ik super graag lekkere dingen bak. Veel baksels zijn natuurlijk niet geschikt voor deze website, daarom probeer ik er meestal een wat gezondere variant op te vinden. Nou had ik nog havermout in huis, samen met bananen en chocola is dat natuurlijk een perfecte combinatie voor koekjes! Mijn koekjes werden niet heel hard (10 minuten in de oven gehad) omdat ik bang was dat ze anders aan zouden branden, ze waren daarom een beetje smeuig en bijna cake-achtig. Wil je ze iets harder en krokanter dan kan je ze wat langer in de oven laten staan, maar pas op dat ze niet verbranden.

Het ‘deeg’ zag er helemaal als cookie dough uit! Misschien kun je het even in de koelkast of vriezer op laten stijven en lekker lepelen maar dat is helemaal aan jou 😉 

Havermoutkoekjes met chocola

Print dit recept
Porties: 12 stuks Voorbereiding: 5 minuten Tijd: 10 tot 15 minuten

Ingrediënten

  • 150 gram havermout
  • 2 bananen
  • 1 el (olijf)olie
  • pure chocola (>75%)
  • optioneel: ahornsiroop en vanille extract

Bereiding

Verwarm de oven op 180 graden en zorg voor een bakplaat met bakpapier om de koekjes straks op te leggen.

Je kunt op twee manieren deze koekjes maken.

Met de hand

Prak de banaan en meng de havermout erdoor. Goed kneden met je handen of met een vork. Voeg ongeveer een eetlepel olijfolie toe en kneed nog even verder. Breek ongeveer 4 blokjes pure chocola in kleine stukjes (dit gaat heel makkelijk met een deegroller of met een mok) en meg deze met het deeg.

Leg de koekjes op de bakplaat met het bakpapier en zet ze 10 tot 15 minuten in de oven.

Met de keukemachine

Doe alle ingrediënten behalve de chocola in de keukenmachine. Laat deze een draaien en voeg als laatste de chocoladesnippers toe (met een vork of met de hand).

Toevoegingen

Om de koekjes iets zoeter te maken kun je een eetlepel ahornsiroop toevoegen aan het deeg. Ook heb ik zelf van vanille extract toegevoegd.

Havermoutkoekjes met chocoladestukjes zonder suiker (vegan) was last modified: oktober 31st, 2017 by Anouk


Mijn koekjes waren allemaal verschillend van vorm, de grote dikke hadden een beetje een cake structuur terwijl de kleintjes wat harder waren.

Tip!
Je kunt ook andere variaties proberen. Wat dacht je van gehakte noten toevoegen? Of cranberries, abrikozen of zelfs appel? Dit zijn allemaal lekkere combinaties voor deze koekjes.

Gastbloggers gezocht!

Voor vegan vrijdag zoek ik nog steeds enthousiaste gastbloggers die eenmalig (of eventueel vaker) een blog schrijven over veganisme. Dit mag een persoonlijk artikel zijn, een recept of iets wat je recentelijk is opgevallen. Zolang er niet boos met vingers gewezen wordt en iedereen in de waarde wordt gelaten wil ik graag ook jouw verhaal plaatsen! Interesse? Stuur een mailtje naar Anouk@groentjegezond.nl o.v.v. vegan vrijdag met jouw verhaal. Daarnaast ontvang ik graag een korte tekst over jou en een foto voor de auteursbeschrijving. En wie weet lees je jouw stuk binnenkort hier terug.

Havermoutkoekjes met chocoladestukjes zonder suiker (vegan) was last modified: oktober 31st, 2017 by Anouk
13 comments
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Anouk
Anouk

Kauwen op een blaadje sla de enige manier van gezond leven? Nee, daar geloof ik niet zo in. Je kan op zo veel manieren met gezondheid bezig zijn en op Groentje Gezond probeer ik zoveel mogelijk informatie, ervaring en verhalen te delen.

previous post
DIY kaarsen maken van sinaasappels
next post
Vegan vrijdag: het onwaarschijnlijke, maar waargebeurde verhaal over het onverwachte moment waarop ik veganist werd (Bob)

Misschien ook iets voor jou?

Vegan vrijdag: Veganisme is voor iedereen (Emily)

1 december 2017

Ovenschotel met zalm

2 maart 2016

Avocadoliefde

30 november 2016

Paars is mijn favoriete kleur

28 februari 2014

Terugval, 5 stappen om weer de de...

13 augustus 2014

Tonijnsalade en tonijn deluxe

7 januari 2015

Model voor een dag (fotoshoot)

26 mei 2017

Lopen voor lyme 2018

18 april 2018

Dagboek van een smartphone junkie

10 februari 2016

Pompoensoep met geitenkaas

11 juni 2014

13 comments

Avatar
Mariëlle | Me-licious 3 november 2017 at 09:12

Deze zien er gezond en lekker uit. Ze gaan op de lijst om eens te proberen:)

Reply
Avatar
Lodi 3 november 2017 at 09:17

Havermout koekjes zijn altijd een goed idee. Lekker met de chocolade.

Reply
Avatar
nicole orriens 3 november 2017 at 09:23

Dit is een handig recept voor mijn oudste dochter die veganistisch eet. Dank voor de tip.

Reply
Avatar
Jamey 3 november 2017 at 09:56

Hmm dat klinkt lekker zeg! Binnenkort ga ik het eens proberen te maken!

Reply
Avatar
priscilla 3 november 2017 at 10:03

Oh dit klinkt lekker! Volgende week hebben wij een weekje vakantie met z’n drietjes en dan was ik al van plan om koekjes te gaan bakken. Ik ga je recept onthouden 🙂

Reply
Avatar
Jenn 3 november 2017 at 11:07

Klinkt lekker!

Reply
Avatar
Natalie 3 november 2017 at 11:09

Ik maak deze ook regelmatig en neem ze dan mee naar het werk als snack! Ook lekker met wat rozijntjes of andere gedroogde besjes door!

Reply
Avatar
Krystle 3 november 2017 at 11:54

Jammie dat klinkt lekker! Zeker eens proberen! Thanks voor de tip!

Reply
Avatar
Dhini 3 november 2017 at 14:59

Havermout koekjes wil ik nog maken. Ze lijken mij lekker

Reply
EmilyLotus
EmilyLotus 3 november 2017 at 16:08

Yummm, lekker! Ik maak ook regelmatig havermoutkoekjes. 🙂

Reply
Avatar
Joanne 3 november 2017 at 19:43

Ja, lekker! Ik heb ze ook wel eens gemaakt met rozijnen en walnoten 🙂

Reply
Avatar
Fleur 5 november 2017 at 09:31

Ik vind haverkoekjes altijd erg lekker! Helemaal als er ook nog chocolade in zit 😉

Reply
Avatar
Lisa 16 november 2017 at 19:50

Haverkoekjes zijn altijd een goed idee! Ik heb ze onlangs nog gemaakt, echt super lekker en zeker met de stukjes chocolade. Heerlijk receptje en een lekker tussendoortje!

Reply

Leave a Comment Cancel Reply

Over mij

Over mij

Hi, ik ben Anouk en ik schrijf graag, over van alles en nog wat eigenlijk. Groentje Gezond startte als informatieve website, maar al snel begon ik ook persoonlijke artikelen te schrijven. Thema's die je hier vaak tegen zult komen zijn: - gezondheid - (lekker) eten - beweging - informatie - persoonlijke artikelen - positive mindset - lifestyle - recensies - Maar misschien ook nog wel meer. Kijk gerust eens rond, en als je vragen of suggesties hebt dan hoor ik dat heel graag!

Social Media

  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • YouTube

Zoeken op de webiste

Partnerprogramma Bol.com

Instagram

Wat een ontzettend lekker havermout toetje heb ik Wat een ontzettend lekker havermout toetje
 heb ik gemaakt!
Nou moet ik eerlijk bekennen, dit is eigenlijk een bloeper. De originele ontbijttaart van @nandaskeuken zag er amazing uit. En dan maak ik er een soort bavarois van 🙈 een gelukkig ongelukje en ik schreef er over op de blog. Link in bio 💛

Op het nippertje deze#swiepswoepswap van @mandyandmore
Genieten. Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Genieten.
Oorspronkelijk kom ik uit de Achterhoek. Het was heerlijk opgroeien maar op mijn 18e verhuisde ik. Eerst naar Zwolle, toen naar Utrecht en daarna naar Amsterdam. Mijn familie noemd me "Stadse" waarschijnlijk door mijn stedelijke fratsen. Hoewel ik van de stad hou ben ik ook graag te vinden bij mijn ouders. Het tempo ligt lager, er is meer stilte en rust. Helemaal terug wil ik niet maar soms... Denk ik dat een rustigere plek ook wel bij me past.

Ben jij een stads- of een dorpsmens?
Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft Geen make-up nodig als je haar zoveel volume heeft 😂👌
Vandaag stond even in het teken van opladen. De afgelopen weken probeerde ik hard balans te vinden en eerlijk? Dat valt niet mee. Nog steeds merk ik soms pas te laat dat ik teveel doe. Ik krijg hoofdpijn, veel last van pds en merk dat ik grijp naar series kijken en niet naar buiten willen. Vandaag bewust een stapje terug en ineens gewandeld en opgeruimd. Zodra ik een mindset heb van: niets moet, alles mag... Dan voel ik me opladen.
Wat doe jij om weer wat bij te tanken tijdens drukke weken?
Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de Ik vond mezelf altijd echt een zomermens. Zodra de blaadjes vielen had ik meteen een dikke herfstdip die ook wel eens uitmondde in een winterdepressie. De laatste paar jaar heb ik daar gelukkig minder last van. Ik schreef er spontaan een artikel over op Groentje Gezond. Heb jij wel eens last van een winterdip?
P.s: I love the snow though!
Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bi Deze lekkere noedelsoep staat binnen 20 minuten bij jou op tafel. Geïnspireerd door de groentehack van @dehippevegetarier.
Hier deel ik alvast de hack en de rest van het recept vind je op de site (link in bio).
.
1. Doe de sjalot samen met de gember, knoflook, gemalen koriander en zonnebloemolie in de keukenmachine en blend tot een gladde pasta.
2. Verhit een wokpan op middelhoge temperatuur en verwarm de pasta totdat deze begint te geuren. Voeg wokgroenten toe aan de pan en roerbak dit 6 tot 8 minuten.
.
Dit kan je ook gebruiken voor andere gerechten maar ik besloot er mijn eigen soepje van te maken. Because I loooove soup!
.
Ik ben trouwens ook trots op de foto's die ik maakte voor dit recept. Deze zou toch zo in de @allerhande passen?
.
Deze post is in samenwerking met @albertheijn.

#groentehack #groentegemak #recipe #nomnom #foodporn #foodblogger #foodblog #yummyfood #noodlesoup
Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met d Allemaal ontzettend bedankt voor het meedoen met de leuke winactie van @ellahealth.nl. Oprichter Job vond jullie reacties zo leuk dat hij een actiecode heeft vrijgegeven voor 20% korting!
. 
Als je naar de website van Ellahealth.nl gaat typ dan code GROENTJEGEZOND2021 in.
.
Dit omdat er zoveel likes en leuke reacties waren op de zitballen en de winactie. In mijn bio zie je de link naar mijn review en informatie over zitballen en Ellahealth.
.
Bedankt allemaal voor het meedoen en vergeet niet als bedankje voor de korting @ellahealth.nl te liken.
.
Ik werd niet betaald voor deze samenwerking maar had wel een mooie bal gekregen. Dit was een samenwerking omdat we beiden geïnteresseerd waren in wat de ander doet 💛 Hoop dat jullie het net zo leuk vonden als wij
Volgen op Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Pinterest

@Groentjegezond
Topblogs
Follow on Bloglovin
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Cookiebeleid
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
  • Email
  • Bloglovin
  • Over mij
  • Contact & samenwerken
  • Disclaimer
  • Privacyverklaring

@2020 Groentje Gezond Alle content van deze website behoort toe aan Groentje Gezond


Back To Top