Haarmasker voor droog en beschadigd haar (zelfgemaakt)

by Anouk

Soms smeer ik huis- tuin en keukenspullen in mijn haar om te kijken wat het doet. Al eerder maakte ik een masker voor mijn gezicht dat niet alleen fijn was voor mijn huidje maar óók nog eens heerlijk om (letterlijk) op te eten! Ook maakte ik eerder een haarmasker met alleen olijfolie, ei en honing.

Een ander maskertje

Deze keer had ik geen eieren in huis maar mijn haar had dringend een maskertje nodig. De dure maskers die ik al langer in huis had leken niet zo goed te helpen (en er zit nog steeds een waslijst aan producten in die ik niet uit kan spreken). Daarom heb ik me een beetje ingelezen en koos ik voor de volgende producten die gewoon in mijn keukenkastje lagen:

  • 1 avocado
  • een flinke scheut olijfolie
  • 1 el honing

Avocado zou geweldig moeten werken tegen droog haar, omdat het veel vitamines inzitten en het makkelijk in je haar trekt. Daarnaast is olijfolie voedend, maar je kunt ook een andere olie gebruiken. Olijfolie zou invloed hebben op volume, droog haar en geeft weer een mooie glans. Honing maakt je haar zacht en zorgt weer voor een goede glans.
Laten we de proef op de som nemen om te kijken of dit masker echt werkt!

Hoe gebruik je dit masker?
  • Laat de olie in een pannetje warm worden (niet té heet!) prak een avocado of doe deze met de olijfolie even in de blender of gebruik een staafmixer voor een glad effect. Roer als laatste de honing door het mengsel heen en masseer het in je haar.
  • Om het warm te houden kun je aluminiumfolie om je haar wikkelen (je ziet er wel even uit als een marsmannetje). Wikkel daarna een handdoek om je haar (deze kun je eventueel ook nog nat maken en een föhn erop houden).
  • Laat een halfuur tot een uur inwerken.
  • Spoel goed uit en was je haar met je gebruikelijke shampoo

Resultaat:

Voor en na

Omdat ik de foto’s zo eerlijk mogelijk het effect wilde laten uitbeelden heb ik beide foto’s gemaakt in het begin van de avond. Mijn haar had ik ’s ochtends gewassen en op een natuurlijke manier laten drogen. Ik heb geen gebruik gemaakt van verzorgingsproducten tijdens de dag.

Wat ik merkte was dat mijn haar inderdaad een stuk zachter was na het gebruik van het maskertje. Ik kon de hele dag aan mijn haar zitten zonder dat er klitten/knopen in zaten of het droog voelde. Ook vond ik het een stuk minder verward en pluizig.

Ik vind het vooral leuk om zelf een masker te maken van producten die ik op dat moment in huis heb en die (bijna) over de datum zijn zodat ze toch nog een goed doel krijgen. Want weggooien is zonde!

 

Maken jullie wel eens zelf een masker voor je haar?

Misschien ook iets voor jou?

12 comments

Fleur 9 oktober 2017 - 10:56

Goede tips! Mijn dochter wil haar haar doneren voor Stichting Haarwensen, maar ik wil het dan eerst nog wel even een oppepper geven

Reply
Lodi 9 oktober 2017 - 11:45

O wauw, wat grappig dat je dit gewoon zelf kan maken. Ik zie helemaal voor me hoe ik er bij zal lopen als ik dit doe 🙂 🙂 maar doen als de jongens er niet zijn , die liggen anders helemaal in een deuk om hun moeder als marsmannetje.

Reply
Ilse Flower 9 oktober 2017 - 11:48

Wat een verschil zeg!

Reply
Chantal 9 oktober 2017 - 12:02

Wat leuk om dit zelf te doen. Ook helemaal niet moeilijk ofzo! Het resultaat ziet er goed uit. Zelf doe ik dit eigenlijk nooit.

Reply
Xenia 9 oktober 2017 - 12:05

ik moet eerlijk bekennen dat ik mijn haar soms wat meer aandacht moet geven. Ik wist niet dat je dit zelf kom maken, wel handig eigenlijk

Reply
Eva 9 oktober 2017 - 12:57

Je ziet echt duidelijk verschil! Mooi! En heel makkelijk te maken ook, ik ga het zelf eens uitproberen!

Reply
nicole orriens 9 oktober 2017 - 12:58

Nee, ik vind het vaak al te veel moeite om een kant en klaar masker in mijn haar te doen. Maar ik vind het wel een goed idee.

Reply
priscilla 9 oktober 2017 - 19:28

Wat leuk om het zelf te maken. Ik koop altijd een pot in de winkel, maar vaak hebben deze maskers ook dezelfde ingrediënten.

Reply
ammie 28 oktober 2017 - 00:53

wauw ben benieuwd! koop gewoon altijd maskers maar ik ga dit zeker eens proberen!

Reply
Anouk 31 oktober 2017 - 18:41

Leuk! Vaak werkt dit beter dan maskers die je koopt daar zit namelijk vaak best wat troep in. Merk ik zelf in ieder geval…

Reply
Sandra 17 november 2017 - 14:03

Leuk om een keer te proberen. Ik ga het samen met vriedinnen een keer uittesten, Thanks!

Reply
Floor 28 december 2017 - 12:27

Heerlijk masker en zo te zien werkt het aardig! Zeker een keer het proberen waard

Reply

Geef een reactie