Groentje lasagne

by Anouk

Deze groenten lasagne is zonder lasagnebladen gemaakt maar met groenten! Daarom extra gezond. Ik kreeg gasten te eten toen ik deze lasagne maakte. Een van de gasten hield niet van pasta, dus hij was nogal huiverig toen hij de lasagne voor zijn kiezen kreeg. Toch schepte hij twee keer op! Ook de rest vond de lasagne lekker!

Print dit recept
Porties: 4 Voorbereiding: Tijd:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 winterpeen
  • olie
  • kruiden (Italiaanse kruiden, of oregano, basilicum en peper)
  • mozzarella
  • geraspte kaas
  • 500 gr gehakt OF (vegetarisch) 1 blik linzen

Bereiding

Zet de oven op 200 graden

Was de courgette en aubergine en snij in dunne plakken. Bak deze in een koekenpan met een beetje olie. Bak alles aan beiden kanten voor ongeveer twee minuten. (Je kunt ook een bakplaat met bakpapier gebruiken, de plakken daar op leggen en deze met een beetje zout zonder olie ongeveer tien minuten op 160 graden 'bakken')

Kook de winterpeen (in plakjes of blokjes gesneden) voor ongeveer tien minuten.

Bak in een andere pan de ui, knoflook en later het gehakt of linzen.

Maak de saus in een (beslag)kom door gepelde tomaten of tomatenblokjes samen met de kruiden te voegen en daar een glad mengsel van te maken met een staafmixer. Dit kan je ook doen in een blender of keukenmachine.

Maak laagjes met de courgette, saus, aubergine, saus, wortelplakjes, saus, enz. tot alles op is.

Voeg als laatste de kaas (mozzarella en/of geraspte kaas) toe.

Laat ongeveer 30 minuten in de oven staan tot de kaas gesmolten is.

 

Deze lasagne is suikervrij en voedselzandloper proof

Ook lekker bij dit recept, een frisse komkommersalade

Aan de linkerkant zie je een laagje aubergine, aan de rechterkant zie je een laagje courgette. Na zo’n laag voeg je wat saus toe net zolang tot alle saus is gebruikt. De groenten op de foto zijn gegrild in de oven, niet gebakken in de pan zoals in het recept staat beschreven. Het maakt de saus minder waterig als je de groenten grilt in plaats van bakt. Daarvoor kan je ook een grillpan gebruiken in plaats van de oven.

Bon appetit!

Update juni 2017. Ik maak deze lasagne best vaak en vind het zelf altijd een succesvol recept. Ook moeilijke eters vinden dit vaak een lekker recept, ook als ze gewend zijn lasagne uit een zakje te maken. Eventueel kan je ook nog lasagnebladen toevoegen voor als je wél graag koolhydraten in je avondmaaltijd wil. Dan raad ik aan een hele grote ovenschaal te gebruiken en dan is het recept geschikt voor meerdere porties dan hierboven aangegeven. Ook kun je dan de courgette en aubergine in blokjes snijden.

Misschien ook iets voor jou?

3 comments

Femke 12 juli 2014 - 10:29

Voor hoeveel personen is dit recept? Handig om te weten bij het doen van inkopen 😉

Reply
Anouk Vriezen 12 juli 2014 - 20:02

Ik zal het even veranderen, het is goed voor vier personen! En dan kan je meerdere keren opscheppen 😉

Reply
Groentje Gezond misbaksels op de foto - Groentje Gezond 13 april 2017 - 08:16

[…] fantastische lasagne maar een afschuwelijke foto. Reminder aan mezelf: maak dit gerecht opnieuw en doe het gerecht eer […]

Reply

Geef een reactie