Groentje in het veganisme

by Anouk

Zoals jullie hier al konden lezen is mijn maandelijkse uitdaging in Oktober de Vegan Challenge. Terwijl ik dit schrijft doen er al 2160 mensen met me mee! En je kan je op de website van Vegan Challenge ook nog tot 10 oktober inschrijven.

Het begin
Beginnen met een nieuwe uitdaging vind ik vaak lastig, maar dit is volgens mij een van de moeilijkste uitdagingen tot nu toe. Het is zo veel uitzoeken want in heel veel producten wordt ei of melk toegevoegd.
Maar ik moet zeggen, ik voel me hier echt super goed bij! Ik ben zo bewust bezig met voeding door uit te zoeken of er dierlijke producten inzitten, en ik ben ook bezig met bedenken wat ik nu makkelijk als ontbijt/lunch/avondeten kan eten.

Maar wat eet ik nu zoal?
 photo 20141005_183852_zpsomgory6q.jpg
Een voorbeeld van mijn avondeten bestaande uit kidneybonen, maïs, linzen, kurkuma, tomaten, biologische tofublokjes en rucola. Lekker met een beetje peper en knoflookpoeder. Het was nog lekkerder geweest met de rode uien die ik nog op mijn aanrecht heb laten liggen. Helaas was ik die vergeten mee te bakken.

 photo 20141002_163727_zpsfxlicplh.jpg
Of lekker lunchen bij de V&D. Geen broodjes of taart maar een gezonde salade. Ik ben trouwens helemaal verliefd geworden op La Place, want ze hebben zulke lekkere dingen en bij de salades hebben ze genoeg keuze, ook voor veganisten. Ook weten de medewerkers precies waar bijvoorbeeld kaas in verstopt zit. Mijn salade bestond uit onder andere: sla, boontjes met sesamzaadjes (koud), wortel, komkommer, tomaat, gegrilde aubergine (yumm!) en er stonden twee schalen gegrilde groenten met 1) gebakken champignons 2) gebakken champignons én ui én paprika. Allemaal zo puur mogelijk bereid volgens mijn vriendje die ooit kok was bij La Place, dus daar ga ik vaker veganistisch eten. Ook als ik straks klaar ben met de challenge.

En?
‘Hoe bevalt het?’ wordt me van alle kanten gevraagd. Natuurlijk ben ik pas een paar dagen bezig, vaak begint een uitdaging moeilijk, is het daarna je dagelijkse leven geworden en is het vaak aan het einde óf heel fijn om weer ‘gewoon’ te doen of vind je het jammer dat de uitdaging af is gelopen.

Ik mis op dit moment nog niets, maar merk wel dat mijn lichaam behoefte heeft aan iets. Zo heb ik soms opeens zin in een gebakken ei, of een glas melk. Eieren at ik wel redelijk vaak, een paar keer in de week, maar melk gebruik ik al heel erg lang niet meer. Oja, mayonaise! Dat mis ik ook. Raar toch? Want zo vaak gebruik ik dat niet en opeens wil ik heel graag mayonaise gebruiken! Maar ik heb al gezien dat er een veganistische variant op mayonaise bestaat dus daar ga ik binnenkort even naar op zoek. Mayonaise is wel erg lekker met een beetje citroen en kruiden als een sladressing.

En nu wat ik het meest vreemde vind van deze uitdaging, weet je nog dat ik bang was dat ik kaas zou gaan missen? Nou, ik heb het nog niet gemist! Stiekem had ik echt verwacht dat ik kaasblokjes of iets zou missen, of geraspte kaas op een ovengerecht maar… Nop! Nog geen idee of dit nog gaat veranderen maar ik had écht verwacht dat ik daar wat meer moeite mee zou hebben.

Uiteindelijk valt het me tot nu toe heel erg mee, hoe gaat het bij jullie?

Laat het me weten via de comments, of op mijn Facebookpagina of Twitter

Hou deze blog in de gaten voor een wekelijkse update, en bereid je voor op een heleboel nieuwe recepten deze maand!

Misschien ook iets voor jou?

2 comments

Mirne 6 oktober 2014 - 10:00

Ik mistte de kaas tijdens mijn vorige vegan challenge wel heel erg. Maar er is inderdaad genoeg lekker eten dat wel gewoon kan. 🙂

Reply
Anouk Vriezen 9 oktober 2014 - 11:42

Gisteren had ik ook echt een ik-mis-kaas-dag maar over het algemeen gaat het goed 😀

Reply

Geef een reactie