Groentje geluk?

by Anouk

Toen ik begon met Groentje Gezond was ik bijna vijftien kilo afgevallen, wilde ik heel graag delen hoe ik dat had gedaan en schreef ik vooral informatieve artikelen. Toen ik merkte dat mensen ook graag wilden weten hoe het met mij persoonlijk ging ben ik uitdagingen aangegaan, zoals een maand lang van vijf euro per dag leven, een maand lang elke dag sporten of een maand lang suikervrij/zonder vlees/zonder alcohol gaan leven. Nadat ik een galblaasoperatie onderging kwam ik weer een aantal kilo aan en dat heb ik er niet afgekregen, ondanks dat ik nog steeds gezond leef, een paar keer in de week sport en heel erg let op wat ik allemaal eet. Steeds meer heb ik het in mijn blog over andere dingen die ik vind passen bij gezond zijn, namelijk welzijn en geluk.

Heb je geen zin om dit hele artikel te lezen? Scroll dan even naar onderen voor een korte samenvatting

Van alleen de focus op gezondheid, gezonde recepten en nog steeds informatieve artikelen, ben ik me meer gaan focussen op thema’s die groter zijn dan alleen sporten of gezonde recepten. Want maakt een strakker lijf nou echt dat je gelukkiger bent? (Het antwoord is: nee)
Het leuke van deze blog vind ik nog steeds dat het een natuurlijke verandering doormaakt, net als ikzelf. Van alle superfoods uitproberen tot buiten mijn comfortzone stappen. Delen dat ik vroeger worstelde met diëten en doorslaan in het (on)gezonde maakt denk ik dat deze blog steeds herkenbaarder werd voor de mensen die hier artikelen lezen. Zelf merk ik ook dat ik steeds meer behoefte heb om het ‘echte’ te delen. Hier lees je niet over een fitgirl die haar geld verdiend met mooi en strak zijn, maar een jonge vrouw die zich afvraagt hoe je als jongvolwassene beïnvloed wordt door sociale media, waarin mensen zich presenteren als fantastisch terwijl het echte leven juist uit pieken en dalen bestaat. Soms is het best confronterend om een blog te hebben over gezondheid, dat mensen je benaderen met: “Hey, jij bent toch die blogger?” en dan afkeurend kijken naar mijn net gekochte broodje bij de AH to Go omdat ik vergeten was te ontbijten en de trein moest halen. Ik ben geen BN’er (Bekende Blogger) maar ik merk wel dat er maandelijks 20.000 bezoekers mijn recepten en artikelen bekijken en dat er af en toe iemand bij zit die me dan toch wel herkent. Dat maakt het soms best spannend, want leef ik wel goed genoeg om deze blog te blijven schrijven?

10 dingen waar ik intens gelukkig van word

Groentje Geluk

Nee, ik ga niet ineens mijn blognaam veranderen. Groentje Gezond blijft gewoon in huidige vorm bestaan (al ben ik bezig ideeën om de website met de verandering in artikelen mee te laten gaan, na meer dan drie jaar ben je wel eens toe aan een andere uitstraling).
Waar ik wel steeds meer mee bezig ben is het ‘echt’ zijn, misschien komt het doordat ik voor deze blog een heleboel influencers volg op Instagram en Facebook, waardoor je merkt dat je door hun fantastische ultra-gezonde sportieve levensstijl bij jezelf gaat denken: “ojee… Mag ik mezelf nog wel Groentje Gezond noemen? Zij zijn pas écht gezond…” Hoewel ik zeker denk dat een gezonde levensstijl invloed heeft op de kwaliteit van je leven, denk ik ook dat het belangrijk is om juist de echte dingen te delen zoals het hebben van faalangst, of bang zijn om overspannen te raken door drukte van studie en/of werk. Maar ik deel ook dat ik een dikke vette negen heb gehaald voor een portfolio waar ik me wezenloos heb gewerkt. Of dat ik een dag lekker gesport heb zonder ook maar één keer alles en iedereen te vervloeken omdat ik nou eenmaal sporten niet altijd het leukste vind om te doen.

Nu ik er over nadenk vind ik het ook leuk, zolang het in mijn drukke schema past, om weer wat uitdagingen te doen. Misschien wil ik wel eens gaan leven als een echte fitgirl, maar dan alle ups en downs met jullie delen. Sta ik met een tomatenrood hoofd in de sportschool een potje te vloeken omdat mijn superfoodsmoothie die ochtend toch niet genoeg basis was om tien minuten touwtje springen vol te houden bijvoorbeeld.
Of een andere uitdaging die ik wel eens voorbij zie komen is om dagelijks een foto te maken van iets waardoor jij je gelukkig voelde. Maar misschien schrap ik eens een keer gluten uit mijn voedingspatroon om te zien wat dat voor me doet, of neem ik proeflessen in sporten die ik nooit heb durven doen.

Dus in het kort
Groentje Gezond geeft niet alleen maar informatie over een gezonde levensstijl, het is steeds meer een zoektocht naar een goed, gezond en gelukkig leven. De focus ligt niet meer op afvallen en zo fit mogelijk zijn maar krijgt steeds meer persoonlijke verhalen die meer zeggen over algemene gezondheid. Maar wees gerust, ik ga niet de blognaam veranderen, er is een natuurlijke verschuiving gekomen waardoor ik vooral artikelen deel die ik echt belangrijk vind. Maar als je zelf ideeën hebt voor leuke (gast)artikelen hoor ik dat zeker graag!

Wist je dat je Groentje Gezond ook kan volgen op Facebook, Instagram en Twitter?

Misschien ook iets voor jou?

14 comments

Josine 12 maart 2017 - 23:32

Je moet vooral doorgaan met wat je doet. Als je een beetje van koers veranderd is dat toch helemaal niet erg? Tenslotte gaat het om JOUW blog 🙂 Liefs Josine

Reply
Anouk 13 maart 2017 - 11:09

Klopt ook wel, maar het is altijd spannend of je lezers ook mee veranderen of dat ze het helemaal geen goede koers vinden… :p Maar je hebt gelijk!

Reply
Jamey 13 maart 2017 - 09:43

Gewoon doen wat je hart je zegt 😉 Dan kan je nooit fout gaan!

Reply
Anouk 14 maart 2017 - 14:40

Daar heb je misschien wel gelijk in, maar het is soms wel heel spannend.

Reply
Verena 13 maart 2017 - 10:21

Klinkt als een leuke verandering wat mij betreft. Altijd doen waar jij gelukkig van wordt! Jij moet tenslotte wekelijks er over schrijven 🙂

Reply
Anouk 14 maart 2017 - 14:41

Dat klopt, dat maakt het ook makkelijker om artikelen te bedenken, als het goed voelt en bij je past.

Reply
Cassandra 13 maart 2017 - 10:33

Ik kan alleen maar beamen wat de andere dames zeggen. Volg je hart. Dan komt het altijd goed! <3

Reply
Miryam 13 maart 2017 - 10:37

Wat een mooie eerlijke en herkenbare blog. Ik ben nieuw in bloggersland en voel me hier vaak onzeker in. Dicht bij jezelf blijven is eng, maar ook het beste dat je kunt doen. Mooi geschreven en ik ga je even volgen op insta en fb. Keep up the good word!

Reply
Layla 13 maart 2017 - 11:12

Als jij je blog wilt veranderen dan moet je dat doen. Ik doe dit ook vaak en zo blijf ik met plezier bloggen

Reply
Marguerita 13 maart 2017 - 14:37

Jouw blog, jouw ding. Lekker doen waar je je goed bij voelt en je naam en url veranderen is wel heel drastisch 🙂

Reply
sabine 13 maart 2017 - 20:49

Dat lijkt me een logische wending in je blog, nee daar hoef je je naam niet voor te veranderen. Succes met alle fit tips!

Reply
Marguerita 13 maart 2017 - 23:25

Jouw blog, jouw ding!

Reply
Jolien 14 maart 2017 - 10:38

Gewoon schrijven over wat jij leuk vindt! You go girl!

Reply
Saranda 14 maart 2017 - 19:56

Goed bezig en helemaal top dat je gaat voor wat voor jou goed voelt! Dat is denk ik het belangrijkste als blogger 🙂 Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe artikelen die je gaat delen!

Reply

Geef een reactie